Inghetata de kiwi

Inghetata de kiwi

Inghetata de kiwi

  • Cand pot acoperi ceva in ciocolată si inca stiu ca e sanatos - sunt fericita! Copiii sigur vor da buzna la congelator :)

Inghetata de kiwi

Ingrediente:

  • kiwi
  • ciocolata neagra
  • ulei de nuca de cocos

Mod de preparare:

Curatati 1 kiwi, taiati-l in felii groase de cca 2 cm si infigeti un baț de inghetata in fiecare felie. Se pun pe o tava si apoi in congelator. Topiti cam 200g ciocolata neagra si 100ml ulei de nuca de cocos pe baie de aburi, apoi se lasa la racit la temperatura camerei.

Se scufunda fiecare Kiwi in amestecul de ciocolata (se va intari repede) si se pun inapoi pe tava pentru a le reintroduce la congelator sau pot fi mancate imediat!

Kiwi este un aliment excelent pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, iar aceasta reteta este slaba in grasimi si carbohidrati, deci perfecta pentru o gustare dulce daca sunteti la dieta. Ce mai stim despre kiwi:

 - Contine aceeasi cantitate de fibre ca un bol de cereale integrale
 - Contine aceeasi cantitate de potasiu ca o banana
 - Asigura doza recomandata de vitamina C

si mai contine...

Acid folic (bun pentru femeile insarcinate), luteina (ajuta la prevenirea orbirii legata de varsta), zinc (par sanatos, piele, dinți), vitamina E (antioxidant si bun pentru sistemului imunitar).

Urmand aceeasi procedura puteti face inghetata si folosind alte fructe, ca de exemplu: capsuni intregi, pepene galben, banana.

Va dorim pofta buna!

Interesant de citit:
Turta dulce in stil elvetian

Basler Läckerli ("Lek-ur-le") este o reteta veche de 300 ani. Cu o consistenta uscata si umpluta cu nuci si "Orangeat", acest desert se pastreaza foarte bine timp de saptamani, si este perfect… ... citeste

Inghetata cu pepene galben si menta

Congeleaza pepenele galben pe o tava de copt, asezat intr-un singur strat. Intr-un castron amesteca capsunile cu 1 lingura de zahar si pune-l la rece o ora. ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII