Pot manca cheesecake in timpul sarcinii?

Pot manca cheesecake in timpul sarcinii?

Pot manca cheesecake in timpul sarcinii?

Cheesecake-ul (tarta de branza) este un desert bogat si foarte gustos ce are ca ingredient principal crema de branza si branzeturi moi, cum ar fi ricotta sau mascarpone. Are o textura minunata ce se topeste in gura. Poate fi preparat crud sau copt.

Este cheesecake-ul, un desert delicios, permis in timpul sarcinii? Cat de sigura este prajitura cu branza in timpul sarcinii? Exista o varietate de cheesecake-uri disponibile, dar sunt toate acceptate in timpul sarcinii?

Pot manca cheesecake in timpul sarcinii? - afla in continuare:
Cheesecake-ul este sigur, dar cu limitary
Derutant, nu?
Beneficiile nutritionale ale cheesecake-ului in timpul sarcinii
Alti nutrienti prezenti in prajitura cu branza
Sunt gravida, pot manca ...?
Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

 Intrebare de la sectiunea de intrebari a gravidutelor de la Desprecopii: Pot manca cheesecake- in timpul sarcinii?

Cheesecake-ul este sigur, dar cu limitari

Ce ar putea face un cheesecake nesigur? Simplu: oul crud sau branza nepasteurizata

 Nesigur: preparare cu ou crud sau nepasteurizat

 Nesigur: preparare cu branza nefiarta, nepasteurizata

Sigur: gatit cu ou pasteurizat

Sigur: gatit cu branza din lapte pasteurizat

Derutant, nu?

Oul crud ar trebui evitat din cauza riscului de Salmonella, iar branza nepasteurizata din cauza riscului crescut de Listerioza, ce reprezinta infectia cu Listeria monocytogenes.

Din fericire, cele mai multe prajituri cu branza pe care le gasiti la supermarket sunt considerate sigure, deoarece folosesc oua si branzeturi pasteurizate. Dar, daca este un cheesecake de casa sau daca mergeti la un restaurant, este necesar sa intrebati din ce este preparat, inainte de a-l consuma.

Cheesecake-ul poate fi facut uneori cu ricotta sau branza mascarpone, ambele fiind sigure in timpul sarcinii, atata timp cat sunt pasteurizate.

"Deserturile, cum ar fi mousse-ul de casa sunt adesea facute cu oua crude, in timp ce crema de ou de casa sau creme brulee contine, de obicei oua semi-fierte, astfel incat acestea sunt, de asemenea, un risc", adauga Dr. Rana.

Beneficiile nutritionale ale cheesecake-ului in timpul sarcinii:

Cheesecake-ul contine cateva ingrediente simple de baza: crema de branza, oua, zahar, smantana si extract de vanilie. In conformitate cu Food and Drug Administration (FDA), o portie sau o felie din intreaga prajitura cu branza contine 257 de calorii, 20g carbohidrati, 18g grasimi si ​​4g proteine.

Cei mai multi dintre carbohidratii din prajitura cu branza provin din zaharuri. Crema de branza este ridicata in continut de grasime, iar smantana contine aproximativ 20% din cantitatea totala de grasime dintr-o prajitura cu branza.

Alti nutrienti prezenti in prajitura cu branza sunt:

Vitamina A: o singura felie de cheeaecake prevede in jur de 9% vitamina A necesara pentru corpul tau. Smantana si crema de branza contine vitamina A sub forma de retinol. Aceasta ajuta la recuperarea postpartum, si mentine, de asemenea, viziunea, lupta impotriva infectiilor si sprijina sistemul imunitar la mamele gravide. Retinolul este, de asemenea, necesar pentru dezvoltarea embrionului in crestere.

Cu toate acestea, un nivel ridicat de vitamina A ar putea fi daunator, asa ca ai grija ca aportul zilnic de vitamina A sa nu traverseze limitele recomandate.

Proteine: in timpul sarcinii, continutul de proteine ​​ajuta la imbunatatirea proceselor musculare si dezvoltarea tesutului fatului.

Grasimi: o singura felie de cheesecake comercial contine 18g de grasime din care 8g este saturata. Consumul in exces de grasime in timpul sarcinii declanseaza numeroase disconforturi. Dar un aport moderat ajuta la imbunatatirea starii de sanatate atat a mamei cat si a copilului in crestere.

Sodiu: vei obtine aproximativ 166mg de sodiu dintr-o felie de cheesecake. Acesta ajuta la dezvoltarea generala a fatului aflat in crestere. Cu toate acestea, excesul de sodiu creste riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi atacurile si accidentele vascular cerebrale.

Cheesecake-ul de casa contine ingrediente cu un continut scazut de grasime si zahar, ce ajuta la limitarea caloriilor. Aveti posibilitatea sa utilizati branza ricotta, care contine jumatate din continutul de grasime, zahar cu moderatie, de preferabil zahar brut, nu alb, si fructe proaspete pentru topping-uri.

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?
Sunt gravida: pot manca caviar / icre?

Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet

Daca esii insarcinata si crezi ca poti manca cam tot ce se poate si oricat de mult, ei bine NU. Vechea idee conform careia viitoarea mama trebuie sa manance "pentru doi"- nu mai este valabila. Acum, se considera ca este mult mai importanta calitatea alimentatiei, nu cantitatea de alimente pe care le consumati.

Iata un ghid complet despre alimentatia in timpul sarcinii.

 

sarcina La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com 

Despre alimentatia din timpul sarcina, mai multe:

Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii 

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2016  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII