Ce blugi se mai poarta?

Ce blugi se mai poarta?

Ce blugi se mai poarta?

  • Indiferent de capriciile modei, blugii raman o piesa vestimentara care nu va lipsi probabil niciodata din garderoba unei supereve. Sport, eleganti, clasici, moderni, evazati, slim, rupti sau peticiti, blugii sunt mereu in vizorul designerilor, tocmai pentru ca prezenta lor intr-o colectie pret-a-porter poate mari considerabil vanzarile.

Indiferent de capriciile modei, blugii raman o piesa vestimentara care nu va lipsi probabil niciodata din garderoba unei supereve. Sport, eleganti, clasici, moderni, evazati, slim, rupti sau peticiti, blugii sunt mereu in vizorul designerilor, tocmai pentru ca prezenta lor intr-o colectie pret-a-porter poate mari considerabil vanzarile. 

In colectiile din 2010 blugii sunt prezenti nu doar in ipostaza lor de piesa vestimentara care poate fi purtata zilnic, ci si in diverse combinatii inedite, care ii aduc in centrul atentiei. Nu stim daca acest fapt se datoreaza bugetului destul de auster al unor case de moda sau pur si simplu este o consecinta a revenirii modei din acest an la liniile ei esentiale. In orice caz, blugii, sacourile denim, salopetele, veste sunt nelipsite de pe podium.

Doua sunt, in principiu, tendintele acestui an: blugii slim (sau skinny) si blugii peticiti (patchwork). Revenirea pantalonilor slim s-a facut foarte discret, dupa ce, timp de cateva sezoane, suprematia a fost detinuta de pantalonii largi. Perfecta pentru textura densa a blugilor, croiala slim si-a facut revenirea foarte natural, tocmai prin intermediul blugilor.

In ceea ce priveste lungimea, se remarca oscilatia intre blugii lungi si cei trei sferturi, precum si optiunea clara pentru talia medie. Ezitarea poate fi rezolvata foarte simplu prin indoirea blugilor care, se pare, este si ea in trend. Tendinta legata de petice este oarecum o noutate, fiind unul dintre trendurile acestui an. In principiu, peticele trebuie sa fie de culori diferite, pentru a pune in evidenta croiala si nuantele blugilor.

La popul opus, nu lipsesc din garderoba nici eternii blugi rupti, potriviti mai ales pentru sezonul estival. De altfel, designerii propun o intreaga gama de elemente vestimentare denim pentru vara care se apropie.

De la eternii pantaloni scurti, care pot fi obtinuti dintr-o pereche de blugi de care v-ati plictisit, pana la sarafanele sau fustitele mini incheiate cu multi nasturi, nimic nu pare sa lipseasca din tendintele primaverii si ale verii. Daca vreti sa aveti un look inedit, strengaresc, purtati o vestuta mini sau o geaca de blugi peste o rochita cu imprimeuri florale.

O atentie deosebita trebuie acordata salopetelor din blugi. Daca in ceea ce priveste pantalonii simpli tendinta slim predomina, salopetele se situeaza la polul opus. Croiala larga este inca la moda, mai ales daca este asociata cu bluzite cu guler sau cu esarfe in aceleasi nuante.

Unii designeri recomanda lookul total denim, propunand combinatii inedite de nuante si croieli si aplicand tendinta hainelor peticite in moduri originale. Rezultatul nu este insa intotdeauna cel asteptat, pentru ca un look total denim risca sa fie foarte monoton.

O tendinta originala, pe care am remarcat-o in unele colectii este aceea de a combina denimul cu alte materiale contrastante, cum sunt pielea, voalul sau tesaturile satinate. Desi asocierea este oarecum bizara, rezultatul poate fi uneori uimitor, in functie de inspiratia fiecaruia si, mai ales, de proprortia in care sunt combinate materialele.

De pe podium, moda a coborat, ca intotdeauna, relativ repede printre dive, majoritatea starurilor adoptand blugii slim.  Evident, nu toate superevele sunt incantate de revenirea acestei tendinte care, se stie, nu avantajeaza pe toata lumea. Daca va situati in aceasta din urma categorie, nu disperati. Nu uitati ca, in fond, fiecare este liber sa poarte ce tip de blugi doreste, moda fiind doar o optiune de sezon.

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Moda la zi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII