Scrisoare catre corpul meu dinainte de sarcina

Scrisoare catre corpul meu dinainte de sarcina

Scrisoare catre corpul meu dinainte de sarcina

In timp ce ma uitam prin pozele de pe telefon de dinaintea sarcinii, mi-am amintit cu drag de multe clipe din viata mea de dinainte de a fi mamica. Acum stiu ca sarcina a adus o schimbare a prioritatilor.  Si imi dau seama de ceea ce este cu adevarat important.

Incă imi fac griji cu privire la sanatatea mea postpartum, insă dragostea si implinirea pe care o simt deja pentru acest bebelus infrumuseteaza totul. Si in timp ce kilogramele in plus si celulita care au venit cu burtica de care am fost foarte mandra au ramas,  cand aud că bebelusul meu ma cheamă ... inima mea se topește. Iată de ce am tinut să scriu despre cum aceasta frica de sarcina ... merita o scrisoare de iertare corpului meu.


in acest articol veti citi mai multe despre:
Draga corpule dinainte de sarcina

Intotdeauna a existat loc pentru imbunatatire

Mi-am pus corpul inainte de orice altceva

Trupul meu nu este fragil - este PUTERNIC

Sarcina a adus o schimbare a prioritatilor

La cât timp dupa naștere putem începe exercitiile fizice ?
Dupa naștere: dez-gravidizarea sau revenind la cea de odinioară

Dragă corpule dinainte de sarcină,

In timp ce ma uitam prin pozele de pe telefon - de dinaintea sarcinii, mi-am amintit cu drag de multe clipe din viata mea de dinainte de a ramane insarcinanta. Imagini surprinse in vacante, pe strada, in sala de gimnastica, fotografii profesionale si selfie-uri. M-am holbat la mine cu uimire si rusine.

Cu admiratie pentru corpul meu de dinainte, cu o greutate ideala ... si forme proportionate. M-am uitat si cu rusine pentru faptul ca niciodata nu l-am apreciat - nu numai pentru estetica, ci pentru abilitatea sa extraordinara. Acum ca sunt mamica stiu prin ce a trecut.

Corpul meu dinainte de sarcina, niciodata nu te-am apreciat, nu te-am iubit si nici nu mi-am dat seama ce povara iti eram. Imi pare rau.

Intotdeauna a existat loc pentru imbunătatire

In mod normal, ma uitam la propriile poze si imediat le comparam cu trupurile pe care le consideram perfecte, din moment ce nu imi apartineau. Imi promiteam sa mananc mai sanatos, sa fac mai mult sport si sa-mi includ in program sesiuni suplimentare de HIIT. Intotdeauna a existat loc pentru imbunatatire. Ma consolam ca facand asta, as arata mai bine. E greu de recunoscut, dar nu stiam ce cautam. Fericire? Succes? Validare? Probabil. Indiferent ce a fost, nu cred ca am gasit vreodata.

M-am uitat la corpul meu ca la aceasta fiinta fragila pe care trebuia sa o intretin cu meticulozitate sau totul s-ar fi prabusit. Ca profesionist de fitness care incearca sa construiasca un brand personal, am rezistat oricarui lucru care a deranjat echilibrul delicat dintre antrenament si alimentatie.

Mi-am pus corpul inainte de orice altceva

O parte din mine era convinsa ca sarcina va zdruncina imaginea la care am lucrat ani de zile pentru a o crea.

Atunci cand eu si sotul meu am decis sa incercam sa ne consruim o familie, am fost speriata. Am fost speriata ca imi voi pierde silueta dar si programul meu de sport, din cauza schimbarilor mele corporale. Chiar am citit acest articol de la Frici de sarcina si am rezonat cu el.

In timpul sarcinii, verificam disperata acest calculator de greutate din timpul sarcinii - sa vad daca nu am luat prea multe kilograme.

In afara de partea fizica, imi era frica pentru sanatatea mea mintala postpartum. Este nevoie de mult curaj pentru a recunoaste.  M-am temut ca nu as fi putut sa savurez primele amintiri cu nou-nascutul meu, deoarece "travaliul" ar fi in prim-planul gandurilor mele. Se presupune ca acest lucru nu trebuie spus, dar este adevarat...

corp femeie

Trupul meu nu este fragil, acum este PUTERNIC

Acum, sunt mamica de 4 luni si am o perspectiva cu totul noua. Trupul meu nu este fragil - este PUTERNIC. A creeat o viata noua si sustine in continuare alaptarea .. Sunt o alta, si ma iubesc mai mult.  Construiesc in acelasi timp o noua relatie cu corpul meuu. Cel mai important, am invatat ca am alte prioritati.

Sarcina a adus o schimbare a prioritatilor. Acum imi dau seama de ceea ce este important.

Incă imi fac griji cu privire la sanatatea mea postpartum, insă dragostea si implinirea pe care o simt deja pentru acest bebelus infrumuseteaza totul. Si in timp ce kilogramele in plus si celulita care au venit cu burtica de care am fost foarte mandra au ramas,  cand aud că bebelusul meu ma cheamă ... inima mea se topește. Iată de ce am tinut să scriu despre cum aceasta frica de sarcina ... merita o scrisoare de iertare corpului meu.

Sarcina a adus o schimbare a prioritătilor

Acum imi dau seama de ceea ce este important. Viata nu este despre silueata, corpul perfect sau nici macar despre adeptii lui pe Instagram (desi, chiar imi IUBESC cu adevarat corpul!). Este despre valorificarea in timp real a conexiunilor, despre gasirea fericirii din interior si expansiunea dragostei, a rabdarii si a iertarii.

La revedere, imi pare rau ca nu ti-am acordat respectul pe care il meritai. Nu te voi mai vedea niciodata pentru ca, dupa aceasta calatorie, nu vei mai fi niciodata la fel. Vei arata chiar mai bine, si ma voi asigura ca acest lucru se va intampla corect.

La cât timp dupa naștere putem începe exercitiile fizice ?

Pe forumul proaspetelor mamici,  intrebarea La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice? - este citita cu mult interes. Revenirea la silueta dinainte de sarcina este una dintre dorintele secrete ale tinerelor mamici, acum coplesite de altfel de noile responsabilitati ale vietii de mamica. Pot exercitiile fizice sa afecteze capacitatea de alaptare sau sa afecteze muschii abdominali? Iata deci, sfatul medicilor de la Desprecopii.com.

Dupa naștere: dez-gravidizarea sau revenind la cea de odinioară

Te uiti in oglinda incercand sa descoperi imaginea ta - fara griji - dinainte sarcinii si nasterii. Unde e cea de odinioara? 

Intr-adevar dupa ce ai adus pe lume un mic copilas sanatos, nimeni nu prea mai este atent la plangerile tale, draga mamica. Ti se spune aproape intotdeauna ca vei veti reveni la normal, dupa un timp...

Dar ce-i de facut daca tu., ca proaspata mamica nu te simti bine, ai o stare generala proasta, nu ai chef de nimic si dupa 6 luni de la nastere nu ai reusit sa revii la greutatea dinainte de sarcina? Si daca vrei sa vorbesti despre aceste probleme ti se spune sa te pripesti ... sa mai astepti un timp. Chiar si doctorul tau iti va spune ca la 3 luni de la nastere este prea devreme pentru rezolvarea plangerilor tale., caci de-abia la 6 luni de la nastere organismul femeii incepe sa-si regaseasca echilibrul hormonal. Bla Bla ... parca nimeni nu te mai intelege si nu stie prin ce treci citeste in continuare despre cum are loc revenirea de la cea de dinaintea sarcinii.

Sanatatea tinerei mame dupa nastere

Starea depresiva postpartum 
O imagine pozitiva despre sine dupa nastere 
Tinerele mamici, silueta si vedetele 
Visand la somnul cel odihnitor de altadata 
12 subterfugii pentru proaspetele mamici 
Viata sexuala inainte si dupa nastere 
Cum si cand ne recapatam silueta 

autor: Amalia C. - o mamica blogger de la Desprecopii - toate drepturile rezervate 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII