Adevărul despre folosirea remediilor din plante in timpul sarcinii si alăptarii

Adevarul despre folosirea remediilor din plante in timpul sarcinii si alaptarii

Adevărul despre folosirea remediilor din plante in timpul sarcinii si alăptarii

Folosirea remediilor din plante (ceaiuri, tablete și extracte) in timpul sarcinii trebuie atent analizata. Multe remedii din plate sunt adesea oferite drept tratamente pentru o mare varietate de afecțiuni medicale, inclusiv pentru răceli, alergii și depresie. Unele produse chiar promit să potolească greața și alte disconforturi ale sarcinii. Din păcate, multe dintre aceste afirmații sunt făcute fără a verifica dacă ingredientele sunt sigure pentru tine sau pentru copilul tău.

Citeste urmatoarele detalii importante despre folosirea remediilor din plante in timpul sarcinii si alaptarii.

- veți citi:
Siguranța utilizării produselor pe bază de plante în timpul sarcinii
Ce este sigur și ce nu
Alte plante și riscurile lor
Plantele și concepția
Sfaturi pentru mamele care alăptează

Siguranța utilizării produselor pe bază de plante în timpul sarcinii

Spre deosebire de medicamentele eliberate pe bază de rețetă și medicamentele fără rețetă, remediile pe bază de plante sunt aprobate mult mai usor pentru comercializare, ceea ce înseamnă că producătorii acestor produse nu trebuie să îndeplinească condiţii stricte de siguranța și eficacitate. Ca urmare, ingredientele din suplimentele pe bază de plante nu sunt monitorizate și pot varia de la un lot la altul. Adesea, este posibil ca remediul cumpărat să conţină foarte puțin din plantă, iar alteori prea mult. Ocazional, s-a descoperit că produsele pe bază de plante conțin substanțe contaminante, cum ar fi plumbul, medicamentele pe bază de rețetă și alte substanțe care pot prezenta riscuri grave pentru sănătate. Din nefericire, FDA poate elimina de pe piață un supliment pe bază de plante numai după ce se dovedește nesigur.

Adevărul este că oamenii de știință nu au studiat în detaliu siguranța utilizării produselor pe bază de plante în timpul sarcinii. De fapt, unele studii mai mici au arătat că o serie dintre aceste produse pot stimula contracțiile uterine, ceea ce poate crește riscul de avort sau de travaliu prematur.

Printre cele mai discutabile plante sunt incluse:

• Black Cohosh sau Actae Racemosa (utilizată pentru tratarea crampelor menstruale)
• Spilcuta sau Tanacetum Parthenium (utilizată pentru prevenirea și tratarea durerilor de cap și a astmului)
• Dong Quai (utilizată pentru tratarea constipației și a crampelor menstruale)
• Pennyroyal și Rozmarin (utilizate pentru probleme digestive)
• Ienupăr (folosit pentru arsuri la stomac)
• Tuia (utilizat pentru tratarea infecțiilor respiratorii)
• Cohosh albastru sau Caulofilum poate fi, de asemenea, deosebit de periculos, deoarece câteva rapoarte au arătat că această plantă poate provoca atacuri de cord și accidente vascular cerebrale la bebelușii ale căror mame au folosit planta în apropiere de termenul naşterii.

Ce este sigur și ce nu in timpul sarcinii

Plante pentru disconfortul sarcinii

Există şi remedii din plante destinate în special femeilor însărcinate. Într-adevăr, există o serie de ceaiuri din plante care promit eliberarea de greţurile de dimineață. Acestea includ ceaiurile de ghimbir, mușețel, mentă și zmeură. Dintre aceste ierburi, ghimbirul este singurul care a fost studiat pe gravide. Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, ghimbirul poate ajuta la ameliorarea grețurilor și a vărsăturilor legate de sarcină. Din păcate, se cunosc mai puține lucruri despre siguranța ceaiurilor de mușețel, mentă și zmeură.

Pe larg: Remedii naturale pentru greturile de dimineata din timpul sarcinii

În general, mulți experți cred că mușețelul (consumat de obicei în ceaiuri) este sigur pentru sarcină. Cu toate acestea, femeile care sunt alergice la plantele din familia aster (în care se includ ambrosia și margaretele) ar trebui să evite mușețelul din cauza posibilității apariţiei reacțiilor periculoase, cum ar fi dificultățile de respirație. Ceaiul de mentă (preparat din frunze de mentă) este, de asemenea, considerat sigur, dar consumă-l în cantități mici. Cantitățile mari de ceai din frunze de mentă și zmeură sunt suspectate de provocarea contracțiilor uterine la viitoarele mămici.

Dacă greţurile de dimineață sunt severe, adresează-te medicului tău. El poate oferi sfaturi pentru ameliorarea stomacului supărat, cum ar fi o gustare cu biscuiţi uscaţi și consumul unor mese mici şi frecvente. Există, de asemenea, medicamente care pot trata în siguranță greața și vărsăturile severe legate de sarcină.

Constipația poate fi o altă problemă comună în timpul sarcinii, aşa că ai grijă la anumite plante medicinale utilizate ca laxative, inclusiv la goldenseal și senna. Aceste plante pot declanșa contracții uterine şi pot mări riscul unui travaliu prematur. În schimb, întreabă-ţi medicul despre schimbările dietetice care pot ușura constipația. Adeseori, consumul alimentelor bogate în fibre, consumul de mai multă apă și exercițiile fizice (cu aprobarea medicului) ajută. De citit Constipatia in sarcina: 10 lucruri care o agraveaza

Alte plante și riscurile lor

Conform studiilor, unele produse pe bază de plante ameliorează într-adevăr o serie de afecțiuni cronice. De exemplu, sunătoarea poate atenua simptomele depresiei sau anxietății. Mulți medici cred că sunătoarea ridică nivelul de serotonină și de alte substanțe chimice din creier care creează starea de bine, îmbunătăţind starea de spirit și nivelul de relaxare a utilizatorului.

Totuşi, studiile arată şi că sunătoarea poate mări riscurile asupra sănătăţii gravidelor, provocând contracții uterine și avortul. Această plantă poate, de asemenea, să interfereze cu alte medicamente pe care poate le iei, crescând eficacitatea unora și reducând-o pe a altora. Femeile ar trebui să evite această plantă până când se vor cunoaşte mai multe despre siguranţa utilizării acesteia în timpul sarcinii. Dacă suferi de depresie, discută cu medicul tău, care îţi poate recomanda cel mai sigur tratament cu medicamente pe bază de rețetă sau te poate îndruma către consiliere.

Femeile care suferă de migrene frecvente iau adesea spilcuţă, care pare să le reducă frecvența și severitatea durerilor de cap. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să evite această plantă specială, deoarece poate provoca sângerare menstruală și avort.

Deci, în timp ce este bine să sorbi ocazional o ceașcă cu ceai din plante, fii atentă la ceea ce consumi în timpul sarcinii și consultă medicul înainte de a lua orice produs pe bază de plante. Dacă te preocupă o problemă de sănătate, discută imediat cu medicul tău. El sau ea îţi poate recomandă cele mai sigure tratamente pentru tine și copilul tău. Citeste detalii aici Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii

Plantele și fertilitatea

Deși rațiunile medicale nu sunt clare, mulți experți consideră că unele produse din plante pot reduce temporar fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei, așa că cel mai bine este ca tu și partenerul tău să le evitați, dacă încercați să concepeți. Acestea includ sunătoarea (utilizată pentru depresie, anxietate și probleme de somn), echinacea (folosită pentru a îndepărta și trata răcelile) și ginkgo (utilizată pentru sindromul premenstrual, alergii și probleme de somn). De citit detalii aici Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani

Sfaturi pentru mamele care alăptează

Dacă intenționezi să alăptezi, trebuie să continui să eviţi remediile din plante, deoarece aceste substanțe pot fi transmise copilului tău prin laptele matern. Noile mămici ar trebui să evite în special schinduful, o plantă folosită în mod tradițional pentru a crește aprovizionarea cu lapte a mamei care alăptează, deoarece nu există studii care să demonstreze că această plantă este sigură pentru copilul tău. Schinduful, care este utilizat pentru disconforturi digestive, trebuie, de asemenea, evitat în timpul sarcinii, deoarece poate provoca contracții uterine. Citeste detalii importante aici Plante care pot sa scada productia de lapte matern

5 ceaiuri sănătoase in timpul sarcinii, pentru iubitoarele de ceai

Nimic nu este mai linistitor si mai comfortabil decat sa stai jos dupa o zi grea, cu o ceasca de ceai fierbinte sau cald intr-o zi rece de iarna. Asta pana cand nu esti insarcinata. Cu toate informatiile pe care le ai la indemana, nu poti sti care ceaiuri sunt sigure si tot ce poftesti este o cana buna de ceai!

Citeste mai departe...

Factori de risc in sarcina

Rubeola si sarcina
Sarcina si fumatul
Infectii (posibile) in timpul sarcinii
Alcoolul si sarcina
Sarcina si pisica - cum ne ferim de toxoplasmoza?
Cauzele malformatiilor fetale
Stresul si efectele sale asupra sarcinii
Sarcina si aspirina
Sarcina toxica
Anemia in sarcina: simptome si ce e de facut
Varicela si riscul pentru gravide si sarcina
Preeclampsia si sarcina
Herpesul genital in timpul sarcinii
Calatoriile cu avionul in timpul sarcinii
Hipertensiunea arteriala in sarcina
Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt?

Alti factori de risc in sarcina cititi aici.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor:  redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII