6 motive pentru care data probabilă a nașterii (DPN) ar putea fi greșit calculată

6 motive pentru care data probabila a nasterii (DPN) ar putea fi gresit calculata

6 motive pentru care data probabilă a nașterii (DPN) ar putea fi greșit calculată

Când o femeie ramane insarcinata, una dintre primele întrebări arzătoare pe care le are este „care este data probabila a nasterii (DPN)?”

→ Iată motive pentru care data probabilă a nașterii (DPN) ar putea fi gresit calculată cu o marjă de eroare de până la o săptămână sau mai mult.

vei citi
Data probabila a nașterii (DPN) este o zi magică, deoarece simbolizează ziua în care devenim mame
Ciclul tău unic de ovulație nu a fost considerat
Durata ciclului tău menstrual unic nu a fost considerat
Data probabilă a nasterii este o estimare
Sarcina pe trimestre
Alte calculatoare de sarcină

Data probabila a nașterii (DPN) este o zi magică, deoarece simbolizează ziua în care devenim mame

Data probabila a nasterii (DPN) este acea zi magică, deoarece simbolizează ziua în care devenim mame, indiferent dacă este prima dată sau o nouă. Si in functie de acea zi - incepem sa ne planificam tot ce tine de sarcina  - de pilda iata 6 motive

cand facem testele prenatale (aici vei gasi calendarul testelor prenatale - pe toate cele trei trimestre de sarcina)

in ce saptamana de sarcina ne aflam - pentru a urmari sarcina pe saptamani cu toate detaliile

cand ii bate pentru prima oara inima fatului (citeste Primele batai de inima ale bebelusului din burtica)

cand mergem la prima ecografie (citeste Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce)

cand incepem sa cumparam haine si sa pregatim camera bebelusului

hotaram cand sa incepem concediul de maternitate

Și totuși, in calcularea datei probabile a nasterii se pot strecura niste greseli ...Iata insa ce important este sa avem încredere în data probabila a nasterii. Si iata ce greseli se pot strecura.

Ciclul tău unic de ovulație nu a fost considerat

Dacă se calculeaza DPN in functie de ciclul de ovulație, ei bine - unele femei nu cunosc exact aceste informații. Poate că au încercat să conceapă și știu aceste chestii. Dar multe femei nu. Habar n-aveam despre ciclul meu de ovulație când am aflat că sunt însărcinată pentru prima dată.

Cunoașterea ciclului de ovulație necesită să vă măsurați ciclul menstrual pentru un timp. Acest lucru se face astfel încât să poată ține cont de stresurile vieții și să permită corpului nostru să se adapteze după oprirea pilulei, de exemplu. Si se poate face cu metoda masurarii temperaturii bazale.

Durata ciclului tău menstrual unic nu a fost considerat

La fel ca în ciclul de ovulație, cand calculeaza DPN-ul, medicul poate cere informatii despre perioada ciclului menstrual. Si probabil e ceva confuz pentru tine pentru ca tu crezi ca trebuie sa oferi data ultimei menstruatii...

„Dar am dat data ultimei mele mentruatii!”

În absența informațiilor menstruale exacte, se presupune in general ca ciclul menstrual este de 28 de zile și că o femeie ovuleaza la jumătatea ciclului (în ziua 14).

Problema este că ciclurile menstruale pot varia în lungime de la 25 la 37 de zile. Și ovulația nu se întâmplă întotdeauna la jumătatea unui ciclu; dacă sunteți stresat sau nu ați oprit recent pastila, nu veți mai avea un ciclu perfect regulat.

Deci, în funcție de detaliile mai fine ale ciclului menstrual, data probabila a nasterii (DPN) poate fi gresit calculta cu o marja de eroare de pana la o săptămână sau mai mult.

Data probabilă a nasterii este o estimare

Dar nu uitati...

Acum, ca stiti toate aceste lucruri, este important si sa mai stiti un lucru: data probabila a nasterii este o estimare, deoarece fiecare bebelus – ca orice om – este diferit. (Ganditi-va si dumneavoastra: ati avut puseul de crestere sau prima menstruatie exact in acelasi timp cu prietenii dumneavoastra de aceeasi varsta?)

In realitate, numai circa cinci procente dintre bebelusi s-au nascut la ceea ce este denumit tehnic data probabila a nasterii.

Cei mai multi bebelusi se nasc in perioada doua saptamani inainte-doua saptamani dupa acea data – si se considera ca se nasc la termen, sanatosi si perfect normali din acest punct de vedere.

Calculator sarcina sau calculatorul DPNului

1. Alegeti data ultimului ciclu menstrual(prima zi)

   

2. Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

(la majoritatea femeilor este 28 zile dar poate fi intre 22 si 45 zile)

3. Introduceti o valoare pentru Ovulatie

la majoritatea femeilor este cu 14 zile inainte de prima zi a ciclului menstrual dar poate fi intre 9 si 16 zile)

Si, inarmeaza-te cu cea mai completa aplicatie de sarcina: Odiseea Sarcinii, Sarcina ta  - pentru a urmari calatoria unica, pe telefon :) a dezvoltarii puiului tau.

Despre calcularea zilei exacte a nașterii, detaliile care o pot modifica

Desi se fac măsurari la ecografii, sau se știe exact data conceptiei, doar 5% dintre femeile insărcinate nasc exact atunci când le spun calculele si calendarele de sarcina.

Deși noi la Desprecopii avem cel mai complet și stiintific calculator al datei nașterii - e bine de știut ca există niște detalii importante care pot influenta cu cateva zile data nașterii puiului tău. - Iată care sunt detaliile care pot influenta calculul exact.

Sarcina pe trimestre

Trimestrul 1  de sarcina
Teste si analize de sarcina care se fac in trimestrul 1: ghid complet
Trimestrul 2 de sarcina
Teste de sarcina care se fac in trimestrul 2: ghid complet
Trimestrul 3 de sarcina
Teste de sarcina care se fac in trimestrul 3: ghid complet

Scrie un jurnal de sarcină si vei primi Geanta Bebelușului

Chiar daca nu ai tinut niciodata un blog - acum e timpul sa o faci pentru ca prin aceasta calatorie - Odisee a Sarcinii - nu poti trece fara a incerca sa pastrezi ganduri si sentimente unice. Cand le vei citi mai tarziu, va fi o incantare. Iti vei aduce aminte de emotiile inaintea testelor de sarcina, de greturi, de hormonii de sarcina, de cadourile primite, de eforturile tale de a gasi un nume frumos si norocos pentru copilasul tau, de rrica de nastere si despre cat de mult ti-ai dorit sa iti tii bebelusul in brate.  Desprecopii iti ofera platforma gratis pentru blogul tau - si, in plus, scriind pe acest blog, vei primi frumoasa Geanta  a Bebelusului.  
Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net.. Cum iti faci cont? Este simplu si gratuit. Apasa aici sa-ti deschizi cont!

Alte calculatoare de sarcină

Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie/sarcina. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcină si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii   

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII