Importanta dezinfectarii hainelor

Pe scurt

  • De la sortarea hainelor pe culori, spălarea, uscarea, (poate călcarea) și aranjarea lor pentru o utilizare ulterioară, aceste sarcini cuprind un ciclu aparent nesfârșit de activități.


    Însă există motive întemeiate să acordăm hainelor mai multă atenție.

Cu toții sperăm că nimeni din familia noastră nu se va îmbolnăvi de infecții bacteriene sau virale precum enterovirus, gripă sau chiar o răceală. Dar, atunci când se întâmplă, este important să prevenim răspândirea bolii către ceilalți membri ai familiei.

De ce este atât de importantă dezinfectarea hainelor?

Știați că agenții patogeni pot fi răspândiți prin haine? Aceasta este mai ales o problemă când cineva din familie este bolnav.

Un articol din mașina de spălat ce conține germeni, îi va răspândi la 90% din articolele prezente în mașină. S-ar putea să credeți că apa fierbinte va ucide acei agenți patogeni. Gândiți-vă din nou: când vine vorba de mucegaiuri care provoacă infecții ale pielii sau ale căilor respiratorii, sau organisme care provoacă răceli și gripă, majoritatea vor supraviețui ciclului de spălare. Cu toate acestea, adăugarea unui dezinfectant la ciclul de spălare va distruge agenții patogeni din mașină.

Pe lângă adăugarea unui dezinfectant la ciclul de spălare, căldura uscătorului poate ajuta la dezinfectarea rufelor. Dacă nu aveți un uscător, uscarea rufelor afară în lumina directă a soarelui poate fi o opțiune bună, deoarece lumina ultravioletă a soarelui are proprietăți dezinfectante.

Însă, dezinfectarea hainelor se poate face ieftin, ușor și fără deteriorarea țesăturii cu ajutorul Dezinfectantului pentru rufe de la Dettol! Adăugați-l la spălare și înlătură 99.9% dintre bacteriile testate*. Chiar și la temperaturi sub 30˚C.

Copiii și bebelușii, al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare, sunt mai predispuși bolilor

În anotimpurile reci, când circulă multe bacterii și virusuri, e important să dezinfectăm regulat hainuțele și jucăriile copiilor. Copiii mici și bebelușii, al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare, sunt mai predispuși bolilor decât adulții. În special bebelușii, care duc diverse obiecte la gură sau care merg de-a bușilea, sunt cei mai expuși infecțiilor, în urma contactului cu suprafețele.

Deși nu este obligatoriu, este recomandată spălarea hainelor bebelușului cu dezinfectant. Detergentul omoară aproximativ 80% din germeni, însă spălarea cu dezinfectant omoară bacteriile și virusurile testate* în proporție de 99,9%!

Iar dacă speli hăinuțele bebelușului la o temperatura de sub 60ºC, este absolut necesar să folosești și dezinfectant. La temperaturi mai mici de 60ºC, bacteriile și virusurile supraviețuiesc în mașina de spălat și chiar se transmit de la o haina la alta, în timpul spălatului.

Este, de asemena, foarte important să nu supraîncărcăm mașina de spălat, permițând circulația liberă a hainelor prin apă. Este mai bine să împărțiți o sarcină mare în jumătate și să spălați de două ori, decât să înghesuiți o mașină plină de țesături. Și nu uitați să vă spălați pe mâini după manevrarea rufelor murdare.

Coșurile de rufe trebuie, de asemenea, dezinfectate în mod regulat - este deosebit de important mai ales atunci când cineva din familie este bolnav.

Ce facem cu hainele murdare după o răceală în familie?

Transmiterea majorității virusurilor și bacteriilor se face de la persoană la persoană sau la un contact cu lichidele corporale și chiar de la obiecte cum ar fi îmbrăcămintea. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja este să purtați mănuși de unică folosință atunci când manipulați rufe murdare. Apoi, țineți așternuturile și hainele departe de față și corp.

Spălați întotdeauna lenjeria cât mai curând posibil pentru a preveni contaminarea altor haine și folosiți un dezinfectant de rufe ce poate omorâ bacteriile și la o temperatura scăzută.

În plus, mașina de spălat poate găzdui germeni și bacterii și ar trebui curățată în mod regulat, iar pentru a împiedica sporii mucegaiului să se dezvolte, lăsați ușa masinii deschisă după fiecare spălare. De asemenea, ștergeți regulat inelul de cauciuc sau plastic din jurul ușii cu un produs de curățare antibacterian.


*Potrivit testelor de eficacitate, efectuate conform standardelor aplicabile, Dettol dezinfectant pentu rufe omoară 99,9% dintre bacteriile testate, precum P.aeruginosa, S.aureus, E.hirae, E.coli, Salmonella typhimurim, Klebsiella pneumoniae și 99,9% dintre virusurile testate, precum RSV, Coronavirus, Herpes Simplex tip 1.

Gama de produse DETTOL dezinfectante pentru suprafețe multiple

Pulverizator dezinfectant Surface Cleanser

Pulverizatoare dezinfectante Power&Fresh

Șervețele dezinfectante pentru suprafețe

Spray dezinfectant

DETTOL: Dezinfectant pentru rufe

Dezinfectant pentru rufe Fresh Cotton

Dezinfectant pentru rufe Sensitive

DETTOL: Săpunuri și dezinfectant pentru mâini

Săpunuri lichide

Gel dezinfectant pentru măini

Rezerve săpun lichid

Test de personalitate

Cel fel de mamă protectoare ești?

Desprecopii.com împreună cu Otilia Mantelers au dezvoltat un test de personalitate pentru mămici. Îl lansăm în curând. Reveniți pe această pagina!

Află ce fel de mamă protectoare ești:

VEZI CE FEL DE MAMĂ ESTI (în curând)


 

*Dettol omoară 99,9% dintre bacteriile testate, cum ar fi E. coli, Salmonela, MRSA precum și 99,9% dintre virusurile gripei și îndepartează alergenii. Utilizați în siguranță produsele biocide. Citiți întodeauna eticheta și informațiile despre produs înainte de utilizare