Nume sfinte pentru fetitele nascute in Decembrie

Nume sfinte pentru fetitele nascute in Decembrie

Dacă dorești ca luna decembrie să fie și mai specială decat este, oferă-i un nume de sfânt prințesei tale. Iată o listuta cu sfinții lunii decembrie:

Dacă aduci pe lume o fetiță in luna decembrie, inseamnă ca petrecerea zilei sale de naștere va intra intra în conflict (pritenos) cu petrecerile de Crăciun, dar înseamnă, de asemenea, că fetita ta va crește știind că ziua sa apartine lunii magice - a Craciunului.

Iată care sunt sfinții lunii Decembrie și ce nume puteți da fetelor născute în această luna::

Anastasia

Sfantul Mucenic Anastasie - Sfântul Mucenic al lui Hristos Anastasie a văzut odată cum sunt întrebaţi şi judecaţi de păgâni sfinţii mucenici şi cum li se taie mădularele pentru mărturisirea lui Hristos. Pentru că era creştin şi pentru că ştia bunătăţile pregătite de Dumnezeu mucenicilor, dorea şi el să lupte pe aceeaşi cale pentru Hristos.

Origine: greaca. Inseaman inviere, cea care invie din moarte, acest nume deosebit amintindu-ne de cel mai important moment al existentei noastre: invierea cea de dupa moarte, invierea intru Hristos, invierea pentru viata vesnica.

Dana/Daniela

Sfantul Daniil Stalpnicul - Sfantul Daniil si-a prorocit ziua mortii. La iesirea sufletului lui ucenicii au vazut pe sfintii ingeri, proroci, apostoli si mucenici deasupra stalpului pe care vietuise cuviosul.
Sfantul Proroc Daniel - s-a născut din seminția lui Iuda, seminție împărătească si a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. A fost aruncat pentru a două oară într-o groapă cu lei din cauza credinței în Dumnezeul Cel Viu, dar și de această dată a ieșit nevătămat.

Origine: Daniele - ebraica. Semnificatie - judecată, judecător, îndurare, dăruire. Daniel însemna, în evreiește, "Dumnezeu este judecătorul meu“.

Ioana/Ionela/Nela/Ionica

Cuviosul Părinte Ioan Tăcutul - Tăcutul cel vrednic de laude netăcute, Sfîntul şi cuviosul părinte Ioan s-a născut în Nicopoli din Armenia,

Origine - ebraica: Dumnezeu a avut mila, numele acestea fiind printre cele mai frecvente la popoarele crestine, aminindu-ne dragostea si mila cele fara de sfarsit ale Domnului pentru noi, oamenii.

Melania

Sfanta Cuvioasa Melania Romana - Lucrul mâinilor Sfintei Melania era de a scrie, căci scria foarte frumos şi iute, încât nu scria altcineva mai bine decât dânsa, iar cărţile pe care le scria, fiind foarte bune, poruncea ca să se vândă şi preţul lor le da săracilor, căci era din agoniseala mâinilor ei.

Origine - greaca. Inseamna negru, melancolie.

Nectaria

Sfantul Cuvios Nectarie - Dumnezeiescul Nectarie era din locul ce acum se cheamă Bitolia, iar părinţii lui au fost binecredincioşi şi drepţi înaintea lui Dumnezeu. Pentru viaţa sa înaltă, Dumnezeu l-a învrednicit pe Cuviosul Nectarie de harul Duhului Sfânt. Trăind ca un înger în trup, şi iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulţi la Hristos, revărsând în jurul lui, pacea, bucuria şi lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia şi odihnea pe toţi care veneau la chilia lui.

Origine: greaca. Inseamna bautura sfiintilor, bautura zeilor. Nectar, cu senul de bautura care indulceste, care vindeca, care face bine.

Nicoleta/Nicola/Niki

Sfantul Ierarh Nicolae - este cel mai cunoscut si iubit sfant al Bisericii Ortodoxe. este cunoscut drept ocrotitor al celor acuzati pe nedrept, al comerciantilor si al calatorilor, al fetelor nemaritate si al mireselor si, in mod special, al copiilor mici.

Origine: greaca. Inseamna victoria poporului, izbanda neamului.

Stefania, Stefana

Sfântul Ștefan diaconul este sărbătorit de creștinii romano-catolici, anglicani, reformați, evanghelici și unitarieni pe 26 decembrie, iar de cei ortodocși și greco-catolici pe 27 decembrie.

Numele Stefania este varianta feminina de la Stefan. Deriva din cuvantul grec "stephanos" care inseamna "coroana", "ghirlanda", "cununa cu care se incununau invingatorii din lupta".

Numele este preluat de la slavi si primul purtator al acestui nume este atestat in jurul anilor 1430, dar numele devine faimos odata cu recunoasterea lui Stefan cel Mare.

Numele similare sunt Fana, Fanica, Stefania, Stefea, Stefanica.

Generator de nume norocoase de copii

 

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex Origine


 

Va asteptam pe forumul special creat:
 

Nume de copii
Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...