Poti ghici sexul bebelusului dupa forma burtii sau dupa greturi?

Poti ghici sexul bebelusului dupa forma burtii sau dupa greturi?

Poti ghici sexul bebelusului dupa forma burtii sau dupa greturi?

Dacă ești însărcinată, la un moment dat vei auzi că poți ști deja sexul bebelușului din burtica ta după cum arată burtica ta.

Fapt: Dacă ai fost vreodată însărcinată, este aproape sigur că, la un moment dat, vecina sau soacra ta, sau vânzătoarea de la magazinul alimentar au spus: „Ai burtica jos, e băiat! ”(Uneori, afirmația este invers): Dacă ai burtica jos, este fată.) Sau:„ Ai câștigat în greutate peste tot, trebuie să ai o fată!” (Hmm, mulțumesc!?) 😄👶💕

- vei citi:
Dacă poftești dulciuri, este fată!
Studiul despre modul în care porți burtica
Cum pot afla exact sexul copilului meu?
Va fi fetita sau baietel? Iata de ce indiciile se afla in familia tatalui

Dacă poftești dulciuri, este fată ...

In categoria sirului de povesti si mituri se afla si cea cu presupunerea că genul unui bebeluș este dezvăluit prin modul în care mama "poartă" burtica în timpul sarcinii.

Există și această poveste: „Dacă poftești dulciuri, este fată; mâncare sărată, este băiat.” Sau: „Dacă ai acea strălucire a sarcinii, vei avea un băiat, dar dacă ești mereu obosită, fetița îți fură frumusețea...”(Un mod de a face o mamă însărcinată să se simtă minunat... nu?!)

Studiul despre modul în care porți burtica

Într-un studiu care datează din 2016 cercetătorii de la Johns Hopkins University, Marea Britanie -  au testat noțiunea de „modul în care porți burtica” și sexul copilului la 104 femei însărcinate care nu știau sexul copilului lor nenăscut, dar au completat un chestionar despre ceea ce credeau că ar fi - bazat pe orice metodă sau „explicație idiosincratică” pe care o aveau. În plus, femeile au raportat forma abdomenului și frecvența/ severitatea grețurilor.

Se dovedește că modul în care femeile aveau burtica (sau alte abordări pe care le-au folosit pentru a prezice sexul bebelușului lor) nu a avut nicio relație cu faptul că au sau nu băiat sau fată. Nici grețurile nu au fost un predictor - deși alte cercetări sugerează că femeile care au grețuri severe la începutul sarcinii pot fi puțin mai probabil să aibă fete. În general, femeile au fost corecte în ceea ce privește predicțiile lor, 55% din timp.

Dar este interesant faptul că femeile care au avut mai mult decât o educație liceală au prezis sexul bebelușului mai exact, obținând un scor corect 71% din timp. Femeile cu mai puțină educație au avut dreptate doar 43% din timp. Și printre cele cu studii superioare, femeile ale căror predicții de gen se bazau pe „criterii psihologice”, erau mai susceptibile să fie corecte în comparație cu femeile cu un nivel mai mic de educație. Potrivit cercetătorilor, „este întotdeauna posibil ca aceasta să fie o constatare înfiorătoare. La fel de probabil este că există o legătura materno-fetală pe care nu o cunoaștem.”

În realitate, modul în care o femeie însărcinată are burtica poziționată, poate depinde de mai mulți factori, cum ar fi forța mușchilor abdominali, lungimea torsului și poziția copilului - și toți bebelușii vor coborâ în apropiere de data nașterii.

Citeste si 10 superstitii despre sarcina si ce mai spun babele despre sarcina

Cum pot afla exact sexul copilului meu?

Dacă vrei să știi sexul copilului, de obicei, poți afla la ecografia de 18 - 20 de săptămâni de sarcină (cele efectuate anterior au tendința de a nu fi mereu corecte). Dar chiar și atunci, copilul tău ar putea fi poziționat într-un mod în care nu poți fi sigură dacă este băiat sau fată. Testele făcute pentru a detecta anomalii genetice pot determina foarte precis genul copilului.

Acestea includ testarea prenatală neinvazivă (NIPT, efectuată încă din săptămâna 10 de sarcină), procedurile mai invazive - deci mai riscante - cum este amniocenteza (efectuată între săptămânile 14 și 20) și prelevarea de vilus corionic (efectuate între săptămânile 10 și 13 de sarcina). 

Va fi fetita sau baietel? Iata de ce indiciile se afla in familia tatalui

E băiat sau o fetită? Aceasta este prima întrebare pe care medicii o aud în timpul ecografiilor.Cercetările din istoriile familiei care datează din anii 1600 au arătat că raportul dintre băieți și fete a urmat adesea genetica părții tatălui.
Iată ce indicii se află in familia tatălui despre sexul viitorului copil și ce rol are genetica în viața copilului.

Despre sexul bebelusului din burtica mai poti citi

Prezicerea genului bebelusului prin citirea chipului parintilor

Cum putem influenta sexul viitorului bebelus?

10 motive pentru care trebuie sa fii fericita daca astepti un baietel

23 de mituri si legende chinezesti pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

 autor:  Desprecopii  -  toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII