20 motive pentru care femeile insărcinate plâng

20 motive pentru care femeile insarcinate plang

20 motive pentru care femeile insărcinate plâng

Se spune ca sunt 100 de motive pentru care oamenii plâng - dar pentru femeile insărcinate, probabil ca există inca o mie de motive suplimentare... pentru niște lacrimi.

Dacă ai trecut deja printr-o sarcină, știi despre ce vorbim, dacă nu, ai văzut în filme cu siguranță. E dovedit: o femeie însărcinată este ușor susceptibilă la plâns. Dar de ce? Iata motivele.

- vei citi:
Hormonii fac femeile însărcinate să plângă
Top 20 de motive pentru care femeile  însărcinate plâng
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Hormonii fac femeile însărcinate să plângă

Corpul unei femei însărcinate este un carusel al schimbărilor hormonale. Aceste schimbări hormonale continuă să se schimbe de la un trimestru la altul. Nivelurile în creștere ale anumitor hormoni pot declanșa direct diferiți neurotransmițători din creier. Unul dintre acești neurotransmițători numiți serotonină, este responsabil de reglarea stării de spirit. Acesta este motivul pentru care ai (un număr crescut de) schimbări de dispoziție și episoade de plâns în timpul sarcinii.

Top 20 de motive pentru care femeile însărcinate plâng

Pentru un pic de umor și pentru a te asigura că totul este normal, am compus mai jos o listă de 20 de motive pentru care femeile însărcinate plâng:

Motivul principal sunt reclamele care prezintă sugari, bebeluși sau copii mici și drăgălași! Dacă vezi o mamă care își atinge bebelușul cu toată dragostea într-o reclamă, sunt șanse să te apuce plânsul.

Următoarele pe listă sunt reclamele cu animale de companie, în special pui de animale - fie că este vorba despre cățeluși, pisoi sau pui de tigru. Acestea îți vor atinge instinctele materne și te vor face să plângi. Oh, și animalele de companie abandonate? Asta înseamnă automat plâns necontrolat!

Plânsul nu se oprește la reclame. Dacă vezi o mamă cu bebelusul ei -  inima ta se va simți copleșită de dragoste pentru propriul copil!

Bunătatea străinilor atinge inima oricui. Dar, de asemenea, declanșează lacrimi femeii însărcinate. Un străin ți-a oferit loc într-un autobuz sau metrou? Cineva și-a oprit mașina și te lasa să treci în timp ce traversezi drumul? Agentul de pază a ținut ușa deschisă pentru tine? Șansele sunt să te lupți cu lacrimile în acest timp ce mormăiești mulțumindu-le.

La fel ca străinii, un moment de dragoste din partea celor dragi va face o femeie însărcinată să plângă. Deci, dacă o femeie însărcinată plânge când soțul îi aduce un buchet de flori, nu este pentru că nu-i plac florile!

Un alt motiv care va face să plângă chiar și femeile care nu sunt însărcinate este să nu aibă haine care să se potrivească. Totul te face să pari un sac de 5 kg în care sunt îndesate 10 kg orez...

În timp ce vorbim despre haine, un alt motiv sunt hainele pentru copii. Și vei vedea o mulțime de haine în timp ce intri în magazine pentru copii. Cine își poate ține lacrimile, nu? De fapt, majoritatea pot. Cu excepția femeilor însărcinate!

Multe mame plâng în timpul primei ecografii când aud pentru prima dată inima bebelușului lor. Multe plâng la fiecare ecografie. Da, nu este ușor să fii medic sa vezi numai lacrimi de emotie in jur!

La fel ca și lacrimile bătăilor inimii, de multe ori, femeile însărcinate au doar lacrimi de fericite. Copilul a mișcat? Lacrimi. Bebelușul s-a întors? Lacrimi. Bebe a răspuns la melodia ta? Lacrimi!

Mama unei femei însărcinate poate declanșa ușor lacrimi fiicei ei, doar prin relatarea propriei experiențe de naștere, câteva poze vechi sau preparându-i gustarea preferată.

În timp ce ne aflăm la categoria mâncare, daca mama își dorește un anumit preparat și nu-l primește, probabil va plânge. Pentru toți partenerii: asigurați-vă că soția primește ceea ce vrea să mănânce atunci când vrea! Acest lucru este valabil mai ales dacă graviduța suferă de grețuri matinale.

Dacă ai avut o zi proastă, atunci seara crezi că universul conspiră împotriva ta și începi să plângi. Dacă ai avut o zi bună, crezi că universul este prea bun cu tine și începi să plângi iar... Pare logic, când te gândești la asta!

Un motiv mai grav pentru plâns ar putea fi anxietatea!

S-ar putea să fii într-adevăr tristă că nu poți face multe lucruri din cauza sarcinii. De fapt, dacă ești prima femeie însărcinată din cercul tău de prieteni, atunci s-ar putea să te simți părăsită.

Plânsul poate induce în continuare plâns. Ești atât de obosit să plângi tot timpul, încât ... ei bine, mai plângi puțin!

Camera copilului poate fi un alt moment emoționant pentru tine.

Selectarea pătuțului și a leagănului, alegerea saltelei și a hainelor pentru copii - toate pot face ca maternitatea să se simtă mai reală pentru tine.

Multe femei însărcinate spun că faptul că li se oferă mâncarea greșită în restaurante le supără destul de mult.

Acesta este motivul nostru cel mai preferat dintre toate: Femeile însărcinate plâng fără niciun motiv. Uneori, o femeie însărcinată va avea lacrimi șiroind pe față fără niciun motiv - În timp ce soțul privește confuz în jur încercând să-și dea seama ce a văzut sau auzit soția lui!

Și în sfârșit, vei plânge când vei fi în travaliu. Dar este complet justificat!

Citeste si Efectele hormonilor pe parcursul sarcinii - cum afectează hormonii emoțiile de-a lungul celor 3 trimestre de sarcină

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII