10 probleme legate de sex în timpul sarcinii - și cum să le remediem

10 probleme legate de sex in timpul sarcinii - si cum sa le remediem

10 probleme legate de sex în timpul sarcinii - și cum să le remediem

Este complet normal ca relatiile sexuale să se schimbe atunci când ești gravidă, și că simptomele sarcinii și creșterea bebelusului din burtica să scadă un pic din plăcerea actului sexual.

Dar, incearcă să nu lași problemele sexuale obișnuite din timpul sarcinii să te preocupe prea mult. Este la fel de important ca oricând să menții legătura cu partenerul înainte de sosirea copilului pe lume (când scutecele și programul de somn preiau controlul)...

→ De la greața de dimineață până la creșterea bebelușului, iată 10 dintre cele mai frecvente probleme sexuale pe care le-ai putea întâlni, împreună cu soluții simple care te pot ajuta să ai o viață sexuală mai confortabilă și mai plăcută.

- vei citi:
Greața de dimineață te împiedică să faci orice
Oboseala sarcinii te face prea somnoroasă pentru sex
Creșterea burticii te împiedică sa faci sex
O imagine corporală negativă te face să nu te simți sexy
"Umflarea" modifică modul în care se simte actul sexual
Sânii sensibili sau scurgerile în timpul preludiului sunt inconfortabile
Scurgerile vaginale
Un miros natural mai puternic este descurajant
Ești îngrijorată de sângerările ușoare după actul sexual
Fluctuația ta sexuală este mare
Ce este normal când vine vorba de sex în timpul sarcinii?
Când să suni medicul

A face sex în timpul sarcinii e ca și cum ai naviga în ape neexplorate (și, mai ales dacă acesta este primul copil!)

Este complet normal ca sexul să se schimbe atunci când ești gravidă, și că simptomele sarcinii și creșterea copilului să scadă un pic din plăcerea actului sexual. Încearcă să nu lași problemele sexuale obișnuite din timpul sarcinii să te preocupe prea mult. Este la fel de important ca oricând să menții legătura cu partenerul înainte de sosirea copilului pe lume (când scutecele și programul de somn preiau controlul).

Iată 10 dintre cele mai frecvente probleme sexuale în timpul sarcinii și câteva soluții ușoare pentru a le remedia.

Greața de dimineață te împiedică să faci orice

Sarcină sau nu, senzația de greață nu este un afrodiziac când vine vorba de sex. Așadar, când apare greața, nu este de mirare că sexul devine ultimul lucru pe care îl ai în minte. Spre deosebire de o durere de cap, însă (care poate trece miraculos după o partidă de sex rapidă!), sexul adesea înrăutățește greața.

Soluția: Așteaptă până când te simți mai bine sau programă ora sexy pentru un alt moment al zilei (cum ar fi seara dacă greața apare dimineața).

Oboseala sarcinii te face prea somnoroasă pentru sex

Creșterea unui copil este obositoare - mai ales în primul și al treilea trimestru. Însă a adormi de îndată ce îți pui capul de pernă poate împiedica romantismul pentru cuplurile care de obicei fac sex noaptea/seara.

Soluția: ocupă-te de asta, ca prin lucru dimineața (vei avea o zi mult mai bună!).

Creșterea burticii te împiedică sa faci sex

Dacă simți că burtica te împiedică să te bucuri de anumite poziții sexuale, inclusiv unele preferate dinainte de a rămâne gravidă, nu ești singura! Este total normal ca burtica în creștere să împiedice unele mișcări sexuale.

Soluția: există o mulțime de poziții sexuale favorabile sarcinii. Pozițiile laterale (față în față sau față în spate, cunoscute și sub denumirea de lingură) pot fi cele mai confortabile.

O imagine corporală negativă te face să nu te simți sexy

Pe măsură ce corpul tău se schimbă în timpul sarcinii, s-ar putea să te simți mai puțin confortabilă în propria piele, ceea ce poate face dificil să te simți dorită sau să ai chef de sex.

Soluția: sunt șanse ca partenerul tău să te găsească chiar mai atrăgătoare acum. Dar grija de tine și puterea gândirii pozitive sunt esențiale pentru a aborda această problemă. În primul rând, încearcă să te concentrezi asupra modului în care corpul tău se schimbă în moduri incredibile de a sprijini copilul în creștere. Adăugarea la rutină zilnică a mai multe exerciții sigure pentru sarcină, cum ar fi yoga prenatală, poate întări și o conexiune sănătoasă minte-corp. La fel, optează pentru o dietă nutritivă.

"Umflarea" modifică modul în care se simte actul sexual

Schimbările hormonale ale sarcinii pot crește fluxul de sânge în zona pelviană - care se poate simți extraordinar sau puțin enervant, în funcție de modul în care te afectează. Pentru unele viitoare mame, "unflarea" organele genitale și alte modificări ale labiilor cresc sensibilitatea și duc la orgasmuri mai puternice sau mai ușoare.

Soluția: În cazul în care se întâmplă ca umflarea organelor genitale să îți producă disconfort, consider-o o oportunitate de a schimba lucrurile. Poate sexul oral, stimulare manuală sau o poziție diferită este soluția. Acestea fiind spuse, dacă umflarea este însoțită de durere în timpul actului sexual, acesta ar putea fi un semn al varicelor în regiunea pelviană (acestea pot fi în vulvă, vagin și zona înconjurătoare), care pot necesita un tratament special.

Sânii sensibili sau scurgerile în timpul preludiului sunt inconfortabile

Deși acest lucru poate fi ușor incomod, unele femei încep să producă colostru ca răspuns la stimulare, în special în timpul celui de-al treilea trimestru. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji - cu excepția cazului în care te face să te simți inconfortabil. În mod similar, deși sânii mai mari vor stimula interesul partenerului, multe femei simt o sensibilitate dureroasă atunci când sunt atinse.

Soluția: dacă sensibilitatea creează probleme, roagă partenerul să se concentreze asupra altor părți ale corpului. Ia în considerare faptul că sensibilitatea tinde să scadă până în luna a patra. Până atunci, sugerează-i partenerului să se bucure de aspect fără să atingă :).

Scurgerile vaginale

Când aștepți un copil, nu este surprinzător că s-ar putea să experimentezi mai multe scurgeri vaginale. Și această creștere a secrețiilor vaginale (pe care multe viitoare mame o experimentează în timpul sarcinii) poate fi mai pronunțată în timpul sexului. Deși aceasta ar putea fi o veste binevenită, aceste scurgeri pot de fapt să scadă senzația pentru amândoi și chiar să îi fie mai dificil partenerului să-și păstreze erecția sau să atingă orgasmul.

Soluția: Un mic preludiu suplimentar vă poate ajuta pe amândoi. de fapt, este încă posibil ca mamele însărcinate să experimenteze uscăciunea vaginală în timpul actului sexual. Dacă este cazul, lubrifianții pe bază de apă fără parfum, sunt siguri de utilizat, după cum este necesar.

Un miros natural mai puternic este descurajant

Multe femei însărcinate observă că zonele intime au miros un pic diferit. Din nou, acest lucru se poate datora acelei secreții vaginale (cunoscută în medicină ca leucoree), care poate schimba consistența, mirosul și chiar gustul scurgerilor vaginale. Dar nu lăsa asta să te oprească de la sex.

Soluția: Dacă te deranjează, masează puțin ulei parfumat în interiorul coapselor, pe piele, pentru a masca mirosul, după un duș rapid.

Ești îngrijorată de sângerările ușoare după actul sexual

O foarte mică sângerare în urma actului sexual te poate face să eziți un viitor act sexual.

Soluția: Nu te teme, este total normal: atunci când ești gravidă, uterul este înconjurat de vase de sânge suplimentare, întreaga regiune pelviană se confruntă cu un flux sanguin crescut - toate acestea pot provoca o mică sângerare. Atâta timp cât petele sunt mici, de obicei nu trebuie să te îngrijorezi - deși merită menționat medicului.

Fluctuația ta sexuală este mare

S-ar putea să simți că totul este minunat, iar în următorul minut, nu vrei să mai auzi nimic despre sex. Apetitul sexual scade și oscilează pe tot parcursul sarcinii, dar s-ar putea să te întrebați dacă este în regulă - sau dacă este un indiciu că ceva nu este în regulă.

Soluția: fii sigură că aceste urcușuri și coborâșuri sunt complet normale. Unele femei experimentează o dorință sexuală mai mare datorită schimbărilor hormonale. Dar poate crește sau scădea în timpul celui de-al doilea trimestru. Uneori, un impuls este atribuit faptului că simptomele precoce ale sarcinii - cum ar fi greața - au trecut. Pe măsură ce nașterea se apropie, este obișnuit ca libidoul să scadă din nou, uneori chiar mai mult decât în ​​primul trimestru.

Ce este normal când vine vorba de sex în timpul sarcinii?

Este normal să experimentezi oricare sau toate problemele de mai sus. La fiecare pas, este foarte posibil să întâlnești un simptom neașteptat - și dacă ești îngrijorată sau ai întrebări, discută cu medicul.

Când să suni medicul

Dacă ai un simptom ce te alarmează - care pot fi sau nu legate de sex - ia legătura imediat cu medicul.

Există riscuri de a face sex în timpul sarcinii sau este sigur în toată perioada sarcinii?

Pentru majoritatea cuplurilor, sexul este sigur pe toată durata sarcinii. Dar cel mai bine este să discuți cu medicul pentru a descrie detaliile exacte despre ceea ce este sigur în ceea ce privește sexul și ce nu, și dacă restricțiile sunt temporare sau se aplică pentru întreaga perioadă a sarcinii.

Este posibil să ți se permită, de asemenea, să întreții relații sexuale fără orgasm, preludiu fără penetrare sau penetrare numai dacă este utilizat un prezervativ.

9 luni de sarcina fara sex? Cum, cat si de ce...

Sa discutam si despre acest semi-tabu: sexul si sarcina. De fapt, este sau nu sexul in timpul sarcinii un tabu? Hm...pentru unii da - si pentru altii nu - dimpotriva! Pentru orice femeie gravida, oboseala, migrenele, nervozitatea si faptul ca se simte atat de greoaie il pot transforma sexul în ultimul lucru la care viseaza.

Cu toate acestea, cu putina grijã si premeditare, va garantam ca lucrurile nu stau chiar asa. Iata sfaturile de la Desprecopii.com pentru a va convinge ca nu aveti motiv pentru a va priva de aceasta placere in timpul Odiseei Sarcinii.

Ar putea fi interesant de citit si:

Noua luni... in mintea unui barbat
7 solutii pentru o viata sexuala mai buna
Sexul ca o terapie
Ce este Libido-ul si de ce variaza?
Atractia sexuala in cuplu: sau mai precis cand atractia sexuala dispare

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII