Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: hrănirea și eventual suplimentarea cu lapte matern din banca de lapte sau lapte formula

Decizii importante de luat pentru copil inainte de nastere: hranirea si eventual suplimentarea cu lapte matern din banca de lapte sau lapte formula

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: hrănirea și eventual suplimentarea cu lapte matern din banca de lapte sau lapte formula

Imediat dupa nasterea bebelusului, pot apărea situații în care ți se recomandă să suplimentezi alimentația nou-născutului cu lapte formula. Aceste recomandari pot indica faptul că bebelușul are nevoie de nutrienți suplimentari pentru a-l ajuta să crească și să se dezvolte.

Să vedem ce opțiuni ai si ce este nevoie sa stii.

vei citi:
Suplimentarea cu lapte matern
Lapte matern donat
Supliment cu lapte formulă
Decizii de luat pentru copil înainte de naștere

Hranirea cu lapte matern a unui bebe nou-nascut

Laptele matern cu prima sa varianta super sanatoasa - colostrul - este hrana perfecta si ideala pentru un bebe nou-nascut. Chiar si in situatie in care bebelusul nou nascut nu poate suge de la sanul mamei,  poate beneficia în continuare de calitatile exceptlapte matern: poate fi hrănit cu o cană, lingură sau tub. Este recomandat în principal copiilor care se află în unitatea de terapie intensivă.

De citit Colostru sau aurul lichid. 5 lucruri uimitoare despre prima masa a bebelusului

Aceasta este, de asemenea, o metodă excelentă pentru bebelușii foarte somnoroși sau dacă ai sfârcurile dureroase. Nutrienții pot fi adăugați în laptele matern pentru a restabili deficiențele pe care bebelușul le poate avea.

Va trebui să înveți să mulgi laptele matern fie manual, fie folosind o pompă pentru sân. Acest lucru te va ajuta să menții cantitatea de lapte necesară.

Citeste Etape ale laptelui matern. Evolutia celei mai bune hrane a bebelusului

Lapte matern donat

Dacă nu poți produce lapte matern (iar aceste situatii sunt extrem de rare), poți opta pentru lapte matern donat. Informeaza-te pe site-ul acestei banci de lapte matern.  Este o opțiune utilă dacă vrei ca bebelușul să aibă parte de lapte matern - chiar dacă nu este al tău.

In alte situatii - daca mama are niste afectiuni grave, medicamentele sau anumite afecțiuni medicale pot însemna că propriul lor lapte poate fi dăunător copilului. Dar chiar si atunci se poate apela in primul rand la banca de lapte matern. Evident, optiunea urmatoare este suplimentarea cu lapte formula pentru bebelusi.

Supliment cu lapte formulă

Suplimentarea cu lapte formulă trebuie utilizată numai în aceste condiții:

Daca exista motive pentru care nu poti produce lapte matern - dar mami, bebelusul tau merita sa faci tot efortul pentru ca bebelusul tau sa primeasca cea mai buna hrana: laptele tau.

Bebelușul nu poate consuma lapte matern din cauza bolilor metabolice rare;

Laptele matern donat nu este disponibil;

Nu poți mulge suficient lapte pentru nevoile bebelușului.

Se știe că administrarea suplimentului de formulă unui bebeluș alăptat provoacă probleme cu alăptarea, este asociat cu un aport scăzut de lapte matern dar și cu niveluri mai ridicate de renunțare la alăptare.

Avantajul utilizării laptelui formulă este că există o ofertă constantă disponibilă. De asemenea, este calorific și poate favoriza creșterea rapidă în greutate la bebelușii care nu se cresc în greutate cu laptele matern.

Citeste Bebelușul hrănit cu lapte formula - DIAGRAMA cu cantitatea și programul de hrănire

Mai multe decizii de luat pentru copil înainte de naștere:

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: contactul cu bebe

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul antihepatic B

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: îi oferim sau nu suzeta?

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vitamina K pentru nou-născut

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: suplimentarea cu formulă sau alăptare

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: stocarea sângelui din cordonul ombilical

Când alăptarea DOARE: 10 cauze ale durerii pe care trebuie să le cunoști dragă mami, pentru că alăptarea nu trebuie să doară

Alăptarea unui bebelus nu trebuie să fie dureroasă pentru mami iar durerea - poate contribui la insuccesul alăptarii. Poate de asemeni semnala anumite probleme insa daca acestea se rezolvă - durerea va dispărea.

Acestea sunt 10 cauze ale durerii pe care trebuie să le cunosti dragă mami. Este adevarat că cel mai satisfăcător lucru pentru o mamă este să-și vadă bebelușul hrănit. Dar nu ti-ai dori ca alăptarea să fie la fel de ușoară ca și împinsul unei suzete în gura bebelușului? Este adevarat ca alăptarea - de multe ori - doare la început. Iar apoi vine un moment în care te vei teme de sesiunile de alăptare!

Iată câteva motive care fac alăptarea dureroasă. După ce le cunoști, poți lucra la ele pentru a ușura procesul de alaptare. 10 cauze ale alăptării dureroase>>

 

 

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur

Simulatorul virtual al nasterii

Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII