Absența simptomelor de greață și semnele avortului spontan: iată ce e bine de știut

Absenta simptomelor de greata si semnele avortului spontan: iata ce e bine de stiut

Absența simptomelor de greață și semnele avortului spontan: iată ce e bine de știut

Greața de dimineață în timpul sarcinii este foarte frecventă in primul trimestru al sarcinii - fiind un simptom clasic al sarcinii, dar nu este o regulă.

În timp ce majoritatea gravidelor experimentează greață și chiar vărsături la un moment dat în timpul sarcinii (care nu sunt neapărat limitate la orele dimineții), există și gravide care nu au aceste simptome, dar au sarcini sănătoase.
Asadar, lipsa simptomelor de greață nu este un simptom al avortului spontan sau un semn de risc crescut. Cu toate acestea, dacă greața și alte simptome ale sarcinii dispar brusc, acesta ar putea fi un semn al pierderii sarcinii.

vei citi:
Ce este greața de dimineață?
Cât de frecventă este greața de dimineață?
Hyperemesis Gravidarum
Lipsa senzației de greață în sarcină
Cauzele posibile ale simptomelor de greață în sarcină
Greața în sarcină are un scop?
Tratament pentru greața din timpul sarcinii
Semne de avort spontan

Ce este greața de dimineață?

Unele cercetări au susținut că gravidele care experimentează greața în sarcină au un risc statistic mai scăzut de avort spontan. Un alt studiu a constatat că la gravidele care au avut anterior un avort spontan, simptomele greții de dimineață au fost asociate cu un risc redus de avort în sarcinile ulterioare.

Cu toate acestea, dacă nu ai greață în timpul sarcinii, asta nu înseamnă că este un neaparat motiv de îngrijorare. Așa cum cercetările nu au descoperit că a experimenta greța este un semn al unei sarcini sănătoase, a nu suferi de greță nu înseamnă neapărat că este ceva în neregulă cu sarcina.

Iată ce se știe despre greața de dimineață, sarcină și avort spontan, precum și când ar trebui să discuți cu medicul despre simptomele tale.

Experimentarea senzației de greață și a vărsăturilor în primele trei până la patru luni de sarcină este normală și poate avea loc în orice moment al zilei, nu doar dimineața. Aceasta trece de obicei de la sine în câteva luni. Cu toate acestea, este încă normal ca greata să apară în orice moment în timpul sarcinii. Deși simptomele pot fi incomode, în general nu prezintă un risc pentru gravidă sau pentru făt.

Cât de frecventă este greața de dimineață?

Până la 80% dintre gravide suferă de greață (cu sau fără vărsături) la un moment dat în timpul sarcinii. Asta înseamnă că până la 20% nu experimentează greața și multe dintre acestea continuă să aibă o sarcină sănătoasă, fără complicații.

Dintre gravidele care prezintă simptome ale greții, majoritatea raportează că simptomele se remit până în săptămâna 22 de sarcină. Cu toate acestea, aproximativ 10% dintre gravide experimentează greața, care durează până la naștere.

Hyperemesis Gravidarum

Greața severă de dimineață este cunoscută sub numele de hiperemesis gravidarum. Apare doar la aproximativ 3% din sarcini, dar poate fi gravă. Nu există un singur motiv pentru care uniele gravide suferă de această afecțiune, iar altele nu, dar se crede că genetica joacă un rol important.

O femeie cu Hiperemeză gravidica (HG) suferă zilnic vărsături severe, ceea ce duce la deshidratare și la scăderea în greutate. În timp ce o mică scădere în greutate în primul trimestru poate fi normală, pierderea a 5% din greutatea corporală sau mai mult nu este ok.

► Citeste si Citeste si Hyperemesis Gravidarum: sau cand raul de sarcina devine periculos

Lipsa senzației de greață în sarcină

Aproximativ o treime dintre gravidele din societatea occidentală nu au nici un simptom asociat cu greața de dimineață. În tarile mai putin dezvotlate, greața este mai puțin frecventă in timpul sarcinii - iar în unele locuri, nu a fost niciodată documentată.

În unele culturi si societăți tradiționale, există o lipsă cunoscută a simptomelor de greață la gravide. În timp ce această cercetare nu este definitivă, s-a concluzionat că alimentația pe bază de plante, cu alimente integrale, pe care aceste culturi le consumă, ar putea contribui la ratele mai scăzute ale acestor simptome.

Fluctuațiile simptomelor sarcinii sunt normale și poate exista o mare variație între gravide. Deși poate fi greu să nu-ți faci griji, încearcă să nu supraanalizezi simptomele sarcinii.

Lipsa simptomelor de greață nu este un simptom al avortului spontan sau un semn de risc crescut. Cu toate acestea, dacă greața și alte simptome ale sarcinii dispar brusc, acesta ar putea fi un semn al pierderii sarcinii.

Cauzele posibile ale simptomelor de greață în sarcină

Se crede că mai mulți factori contribuie la greața de dimineață, inclusiv schimbările hormonale ale sarcinii și ale geneticii. În timp ce multe femei însărcinate experimentează greața, există și gravide care nu au aceste simptome greață și au sarcini complet sănătoase.

Cauzele posibile ale simptomelor de greață care au fost cele mai bine studiate sunt factorii biologici, cum ar fi nivelurile de hormoni specifici sarcinii (beta hCG, estrogen și progesteron) și influențele genetice.

În primul trimestru de sarcină (când simptomele de greață tind să fie cele mai grave), au loc mai multe schimbări hormonale majore. Gravidele care au niveluri mai ridicate de hCG (cum ar fi cele care au gemeni, etc.) au adesea simptome mai grave.

De exemplu, un studiu efectuat în Japonia în 2018 a constatat că gravidele care purtau un făt feminin aveau simptome mai severe decât cele care purtau un făt masculin. S-a observat că greața este și mai gravă la gravidele care purtau multipli - mai ales dacă unul sau mai mulți fetuși erau de sex feminin. Cu toate acestea, legătura nu este definitivă și alte câteva studii nu au găsit nicio asociere între severitatea și durata simptomelor și nivelurile hormonale.

Genetica joacă probabil și ea un rol în ceea ce privește simptomele de greață.

► Citeste si Greturile de dimineata in timpul sarcinii sunt un lucru bun

Greața în sarcină are un scop?

Dacă ai suferit de greață, s-ar putea să te întrebi dacă există un motiv pentru tot acest disconfort. Deși scopul exact al greții este necunoscut, există mai multe teorii propuse.

De exemplu, s-a sugerat că greața și vărsăturile la începutul sarcinii ar putea fi un „truc” evolutiv pentru a se asigura că o gravidă acordă suficientă atenție alimentației sale. O altă teorie este că vărsăturile, în special, ar putea fi un factor de protecție împotriva substanțelor toxice care ar putea dăuna gravidei sau fătului.

Tratament pentru greața din timpul sarcinii

După cum am menționat anterior, alimentația ar putea fi un factor de protecție. Dacă ești gravidă și nu ai simptome de greață, ia în considerare dacă ceea ce consumi ar putea explica parțial lipsa simptomelor. Dacă experimentezi greața, s-ar putea să constați că efectuarea unor modificări în alimentație ar putea ajuta la ușurarea sau prevenirea simptomelor.

Modificări alimentare pe care ai putea dori să le încerci:

Bea multe lichide.
Consumă cinci sau șase mese mici pe zi, mai degrabă decât trei mese mari.
Urmează dieta BRAT (banane, orez, mere și pâine prăjită) și consumă alimente ușoare (supe sau biscuiți sărați) atunci când te simți rău.
Ia o mică gustare la trezire și una înainte de culcare.
Încearcă bomboane de ghimbir, capsule, ghimbir confiat sau ceai de ghimbir pentru a reduce greața.
Discută cu medicul despre administrarea unui supliment de vitamina B6.
Folosește brățări pentru rău de mișcare sau puncte de presopunctură.

Medicamente cu prescripție medicală pentru greață

Dacă greața este severă sau se agravează și pierzi mult în greutate, medicul îți poate prescrie o rețetă anti-greață, cum ar fi Ondansetron sau Succinat de doxilamină. Discută cu medicul!

Simptome severe

O preocupare mai mare legată de greața de dimineață se află la celălalt capăt al spectrului - simptomele severe. Deși nu este comun, hiperemesis gravidarum necesită tratament și monitorizare atentă.

Dacă simptomele nu sunt rezolvate cu remedii, nu par să se îmbunătățească sau să se înrăutățească pe măsură ce sarcina progresează și / sau pierzi în greutate, este important să discuți cu medicul.

Semne de avort spontan

A nu avea simptome de greață nu este neapărat un semn de avort spontan. Cu toate acestea, există semne și simptome care ar putea indica pierderea sarcinii. Deși nu vrei să te îngrijorezi excesiv, este important să cunoști semnele sau simptomele.

Semnele și simptomele avortului spontan pot include:

Sângerări vaginale.
Durere pelvină sau dureri de spate (pot fi constante sau pot să vină și să plece).
Simptomele sarcinii care dispar brusc (de exemplu greața, oboseala și sensibilitatea sânilor care se ameliorează rapid).
Alte simptome posibile care sunt mai puțin frecvente includ scugerile vaginale abundente, scurgerea de lichid amniotic sau eliminarea țesutului.
Dacă ai semne sau simptome de avort spontan, sună imediat medicul sau mergi la cea mai apropiată cameră de urgență.

Simptomele de greață și vărsăturile sunt frecvente la începutul sarcinii

Chiar dacă se numește „greața de dimineață”, aceste simptome pot apărea în orice moment al zilei.

Unele gravide nu prezintă niciun simptom în timpul sarcinii. Deși unele cercetări au teoretizat că greațs are un efect protector împotriva avortului spontan, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să te îngrijorezi dacă nu ai simptome. Multe gravide nu au simptome și au o sarcină complet sănătoasă, fără complicații.

Nu vrei să devii prea preocupată de simptomele sarcinii. Acestea fiind spuse, este important să fii atentă la modul în care te simți. În timp ce simptomele de greață s-ar putea să nu corespundă neapărat riscului de avort spontan, ele pot prezenta totuși alte probleme de sănătate.

De cele mai multe ori, greața este incomodă, dar nu este gravă și se îmbunătățește cu trecerea timpului. Cu toate acestea, dacă ai simptome severe (hyperemesis gravidarum), este important să discuți cu medicul. Este posibil să ai nevoie de un tratamen eliberat pe bază de rețetă, pentru a controla simptomele și a preveni pierderea în greutate.

Simptome de sarcina - infografic complet

Simptomele de sarcina sunt reactiile organismului viitoarei mame la o modificare brusca ce are loc in corpul ei. Fie ca e o senzatie ciudata de greata, o repulsie brusca la anumite mirosuri, mersul des la toaleta pentru pipi, flatulenta .... alaturi de intarzierea menstruatiei... fiecare din aceste simptome pot fi semnalul unei sarcini - sau altfel spus - ca o barza vine de departe cu un colet fparte pretios. Iata un infografic complet despre simptomele de sarcina.

 

► Citeste si Primul trimestru de sarcina - lista cu lucruri de facut

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Acel moment magic cand simti bebelusul din burtica ta

Daca esti gravida si esti la inceputul Odiseei Sarcinii, astepti cu nerabdare primele semnale de la bebelul care creste ca o floare in burtica ta. Vrei sa stii cand ai putea simti prima miscare a bebelusului in burtica ta? Iata, am pregatit un calendar aproximativ al miscarilor bebelusului din burtica mamicii.
Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?

Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas citeste mai departe aici.

Sarcina in 40 de saptamani

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2021

Surse:

https://www.autonomicneuroscience.com/article/S1566-0702(16)30048-0/fulltext
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0890623814000975?via%3Dihub
https://www.nature.com/articles/s41467-018-03258-0
https://www.acog.org/womens-health/faqs/morning-sickness-nausea-and-vomiting-of-pregnancy?utm_source=redirect&utm_medium=web&utm_campaign=int
https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007%2F978-3-319-16999-6_3029-1
https://www.jstage.jst.go.jp/article/jea/29/9/29_JE20180059/_article

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII