Mami, crește-ti producția de lapte cu o vacanță de alăptare: doar tu și bebe și fără alte griji

Mami, creste-ti productia de lapte cu o vacanta de alaptare: doar tu si bebe si fara alte griji

Mami, crește-ti producția de lapte cu o vacanță de alăptare: doar tu și bebe și fără alte griji

NU este nimic mai stresant pentru o proaspătă mămică decât teama de a nu produce suficient lapte pentru a-și hrăni copilul.

Ca proaspete mame, știm că alăptarea este modul natural de a ne hrăni copilul. Cum ar putea ceva atât de natural să fie atât de greu? Si totusi uneori, realitatea pare ca e diferită - pentru fiecare mamica. Exista dureri, probleme, nesomn, lapte mai putin ...

Ce e de facut? Ei bine, există o mulțime de trucuri și sfaturi pentru a crește cantitatea de lapte matern, dar atât de puține dintre noi se concentrează asupra esentialului - trebuie să fim acolo pentru a ne alăpta copilul cu orice ocazie. Din acest motiv - intervine o vacanță de alăptare...

vei citi:
Ce este o vacanță de alăptare?
Motive pentru a alege o vacanță de alăptare
Ce să faci într-o vacanță de alăptare
Avantajele unei vacanțe de alăptare
Crește cantitatea de lapte matern

Ce este o vacanță de alăptare?

În timp ce o vacanță de alăptare ar putea suna ca o pauză de la alăptare, este de fapt opusul. Cu toate acestea, a lua o vacanță de alăptare poate face diferența în legătura cu bebelușul și în creșterea cantității de lapte matern.

În timpul unei vacanțe de alăptare, tu și bebelușul veți petrece cel puțin 36 de ore doar să vă relaxați împreună și să alăptați. Treaba ta este să nu faci altceva decât să ai grijă de tine și de bebeluș. Nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la prepararea meselor, la alte treburi casnice, la mersul la serviciu sau la găzduirea musafirilor.

O vacanță de alăptare nu este, de asemenea, o pedeapsă cu închisoarea. În schimb, o poți privi ca un weekend lung în pat cu bebe, ca pe un moment de odihnă. Dormi când bebelușul tău doarme, citește când copilul tău se odihnește și alăptează la fiecare ocazie pe care o ai.

Cel mai important aspect al unei vacanțe de alăptare este timpul neîntrerupt piele pe piele cu bebe.

Motive pentru a alege o vacanță de alăptare

Deși s-ar putea să pară un angajament important, deoarece pui alte priorități în așteptare în timp ce ai grijă de doar de tine și de bebeluș, dacă ai o cantitate redusă de lapte, această vacanță ar putea face diferența.

Dacă te confrunți cu o cantitate redusă de lapte, ești stresată de lumea exterioară și de noua responsabilitate de a fi mamă sau pur și simplu vrei puțin timp doar cu copilul pentru o vreme, ești candidata excelentă pentru vacanța de alăptare. Iar aceasta nu este doar bună pentru creșterea cantității de lapte, ci și pentru ridicarea moralului, pentru starea de spirit.

Ce să faci într-o vacanță de alăptare

Principalul lucru pe care ar trebui să te concentrezi într-o vacanță de alăptare ești tu și copilul.

Încearcă să îndeplinești un obiectiv foarte clar: trebuie să-ți păcălești creierul și corpul să creadă că bebelușul se află în mijlocul unei puseu de creștere, deoarece atunci bebe are nevoie de mai mult lapte pentru a-și susține corpul în curs de dezvoltare. Deci, corpul unei mame știe că, atunci când apare un puseu de creștere, trebuie să crească cantitatea de lapte.

Cel mai bun mod în care poți face acest lucru este să răspunzi în mod repetat la indicațiile bebelușului și să pompezi la fiecare oportunitate disponibilă. Cu cât extragi mai mult lapte din sâni, cu atât mai mult corpul tău va produce. De asemenea, ar trebui să te asiguri că ai parte de cât mai mult contact piele pe piele cu bebe. Acest tip de contact determină crearea anumitor hormoni care, la rândul lor, vor crește cantitatea de lapte.

Un alt lucru pe care ar trebui să te concentrezi în timpul unei vacanțe de alăptare este legătura cu copilul. Cu cât petreci mai mult timp cu nou-născutul tău, cu atât îl vei înțelege mai bine.

Și, în cele din urmă, ar trebui să încerci să te relaxezi cât mai mult posibil, deoarece stresul scade producția de lapte matern.

Ești proaspătă mămică! Nu contează dacă acesta este primul copil sau al cincilea. Ai nevoie de timp pentru a te odihni și a te relaxa cu el.

Avantajele unei vacanțe de alăptare

Când iei o vacanță de alăptare, corpul tău va suferi o serie de schimbări.

Va crește producția de oxitocină, cunoscută și sub numele de hormonul iubirii. Acest lucru te va ajuta stimulându-ți sânii să producă lapte, va scădea nivelului de stres și se va îmbunătăți tensiuniea arterială. Îți va ajuta, de asemenea, bebelușul prin creșterea capacității de a-ți recunoaște fața și să facă față stresului pe termen lung.

De asemenea, va stimula producția de prolactină, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de hormon parental. Prolactina  ajută la creșterea producției de lapte  matern.

Petrecerea acestui timp piele pe piele cu bebelușul, te poate ajuta, de asemenea, să produci hormoni de plăcere, adrenalină și feromoni. Toate acestea te vor ajuta la conștientizarea durerii, legăturii, energiei și funcției creierului.

O vacanță de alăptare te poate ajuta să creezi o legătură cu bebelușul și să te relaxezi.

Crește cantitatea de lapte matern

A avea o cantitate redusă de lapte poate fi un eșec. Dar problemele alăptării sunt frecvente, normale și naturale. Nu este nimic în neregulă dacă ai nevoie de puțin ajutor sau de puțină creștere a productivității pentru ca lucrurile să decurgă din nou fără probleme.

Secretul este să-ți faci timp pentru a-ți învăța bebelușul și a te adapta la un stil de viață nou. Odată ce ai făcut acest lucru, vei putea aborda orice obstacol!

Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.alaptare elefanti

 

Un elefant se legana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea, a mai chemat un elefant acesta a fost primul cantecel pe care i l-am cantat bebelusului meu in noptile lungi de nesomn - din timpul alaptarii.
 

Afla de ce si ce legatura are… Citeste mai departe: Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjene 

 

 

Pana la ce varsta este recomandata alaptarea?

Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).

Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).

Alimentatia mamei in timpul alaptarii

Plante care pot sa scada productia de lapte matern
Plante aromatice care pot fi daunatoare pentru mama si copil in timpul alaptarii
Ce mananca mama cand alapteaza?
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Alaptarea si alcoolul
Alimentatia mamicilor care alapteaza poate influenta laptele
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii
Pilulele pentru stimularea lactatiei

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII