Te cipează. E de la 5g. Cum iți păstrezi calmul când oameni dragi ai familiei sunt adeptii teoriilor conspiraționiste

Te cipeaza. E de la 5g. Cum iti pastrezi calmul cand oameni dragi ai familiei sunt adeptii teoriilor conspirationiste

Te cipează. E de la 5g. Cum iți păstrezi calmul când oameni dragi ai familiei sunt adeptii teoriilor conspiraționiste

Te cipează. E de la 5g. Cum iti pastrezi calmul cand oameni dragi ai familiei sunt adeptii teoriilor conspirationeste...

Relația mea cu familia este cel puțin complicată, din cauza ca mă aflu în mijlocul unui cerc de teoreticieni ai conspirației - cu nici o baza de cunostinte medicale. Pentru a explica mai bine: teoreticienii conspirației sunt oameni care, printre altele, nu văd utilitatea vaccinărilor, care cred cu fermitate că virusul Sars-Cov2 este o conspirație menita sa faciliteze controlul asupra populației mondiale. Sa ne cipeze de pilda - sau sa ne omoare prin vaccinare (de parca nu s-ar putea cu apa de la robient...)

De asemenea, printre altele, acesti oameni văd 5G ca fiind cauza tuturor acestor infecții . . Și acestea sunt doar câteva dintre teoriile pe care le susțin...

Familia... Ori o iubești, ori o urăști, spune o vorba.

Familia... Ori o iubești, ori o urăști, spune o vorba. Relația mea cu familia este cel puțin complicată, din cauza ca mă aflu în mijlocul unui cerc de teoreticieni ai conspirației - cu nici o baza de cunostinte medicale. Pentru a explica mai bine: teoreticienii conspirației sunt oameni care, printre altele, nu văd utilitatea vaccinărilor, care cred cu fermitate că virusul Sars-Cov2 este o conspirație menita sa faciliteze controlul asupra populației mondiale. Sa ne cipeze de pilda - sau sa ne omoare prin vaccinare (de parca nu s-ar putea cu apa de la robient...)

De asemenea, printre altele, acesti oameni văd 5G ca fiind cauza tuturor acestor infecții . . Și acestea sunt doar câteva dintre teoriile pe care le susțin...

Anti vaxxeri

Când eram însărcinată cu baietelul meu anul trecut, nu puteam avea o conversație cu mătușa mea decât dacă începeam să vorbim despre vaccinare. „Este otravă”, afirma ea ferm. E o comoară de femeie, dar când vine vorba de acest subiect, prefer să o evit. In acele momente mi-as dori sa o rog să-și păstreze părerea pentru ea, pentru că doar eu hotărăsc asupra sănătății copilului meu.

Atunci când ii raspund si incerc sa imi expun parerea ... insa -  seara se termină întotdeauna într-o discuție aprinsă. Aproape de cearta.

Și cine credeti ca este măcelărit verbal de întreaga familie? Corect - eu. Termenii „trezire” și „ochi deschiși” sunt aruncați în mod regulat asupra mea. Pentru că dacă te vaccinezi și iei covidul „în serios”,inseamna ca „dormi si te lasi manipulat...”, după spusele verilor mei.

Pandemia e un cosmar insa pentru motive diferite.

Da suntem de acord ca pandemia de coronavirus este un coșmar. Nu numai pentru că suntem într-o criză globală a sanatatii - insa pentru că familia mea exista un motiv in plus de care să se plângă. Măști de față? Nu sunt necesare  - pentru ca nu se poate respira.... Sute de oameni care mor zilnic din cauza Covid?  Dupa ei - sunt cauzate de 5G. La un metru și jumătate distanță? Inutil. „Noul normal”? Căderea umanității. Vaccin Corona? Ne cipeaza Bill Gates. Diavolul. Rezultat? #numaisuport

Spălare pe creier

Când am scos acum câteva săptămâni o sticlă de gel dezinfectant, unchiul meu a întrebat furios „dacă nu vreau să mă opresc cu prostiile astea”. „Ai fost spălata pe creier de către ăia”, a susținut el.

Nu imi mai face placere sa me intalnesc cu anumiti membri ai familiei si e clar ca nici ei nu au chef ... pentru că oricum eu si sotul meu - suntem niste oi negre. Este atat de mult nonsens si lipsa de logica in ceea ce spun ei incat ma intreb deseori cum am putut pana acum sa ii suport. Iar in mijlocul acestui focar de conspirationisti - si sa nu uitam ca e vorba despre un judet cu rata de vaccinare foarte mica... ei sunt majoritari.  Și dacă eu sau sotul meu deschid gura o dată, suntem atacati de toată familia. Ori sunt de acord cu ideile lor, ori suntem niste ciudata,suntem /de aia/...si suntem manipulati de Satana.

Din fericire, am destui prieteni care împărtășesc aceeași părere, cu care pot avea conversații „normale”, fără a se termina într-o cearta.

Poate că și rudele mele sunt bine intentionate - până la urmă ei nu-mi vor decât binele, pentru că în ochii lor nu vor decât să mă „protejeze de” și să ma „păzească de”. Dar vreau să îmi pot forma propria părere. Și pur și simplu nu imi vor permite sa gandesc altdel decat ei ... in universul lor.

Carantină

Așa că, ca să mă scutesc de multe bătăi de cap, nu mă mai implic în discuții. Când mi se cere părerea, de obicei răspund „nu știu” sau „Da, sunt de acord” (chiar dacă nu sunt cu adevărat). Este nevoie de prea multă energie pentru a fi nevoita să mă apăr în mod constant împotriva oamenilor care cred că sunt „nebuna”.

► Citeste si Vaccinarea: intre stiinta, mituri, ne-adevaruri si conspiratii sharuite pe Facebook

autor: Amalia N. - o mamica de la Desprecopii

toate drepturile rezervate 2021.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Pareri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII