Vaccinurile anti-Covid pe bază de ARN mesager sunt sigure pentru sarcină și bebelușii nenăscuți

Vaccinurile anti-Covid pe baza de ARN mesager sunt sigure pentru sarcina si bebelusii nenascuti

Vaccinurile anti-Covid pe bază de ARN mesager sunt sigure pentru sarcină și bebelușii nenăscuți

Agenția Europeană pentru Medicamente, EMA -  după analiza a 65.000 de sarcini în diferite stadii: Vaccinurile anti-Covid pe bază de ARN mesager sunt sigure pentru sarcină și bebelușii nenăscuți.

vei citi:
Rezultatele au fost consecvente în toate studiile
Vaccinurilor pe bază de ARNm în timpul sarcinii

Rezultatele au fost consecvente în toate studiile

Vaccinurile anti-Covid realizate pe baza tehnologiei ARN mesager nu provoacă complicații ale sarcinii viitoarelor mame și bebelușilor acestora, a declarat marți autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, în urma unei revizuiri detaliate a mai multor studii, relatează Reuters.

Analiza bazată pe studii care au implicat aproximativ 65.000 de sarcini în diferite stadii nu a găsit niciun semn de risc crescut de complicații, avorturi spontane, nașteri premature sau efecte secundare severe asupra bebelușilor nenăscuți în urma vaccinurilor pe bază de ARNm, a spus Agenția Europeană pentru Medicamente.

Pfizer și partenerul german BioNTech, precum și Moderna, furnizează în prezent astfel de vaccinuri Uniunii Europene.

Deși EMA a recunoscut unele limitări ale datelor, a spus că rezultatele au fost consecvente în toate studiile.

Vaccinurilor pe bază de ARNm în timpul sarcinii

„Beneficiile administrării vaccinurilor pe bază de ARNm în timpul sarcinii depășesc orice riscuri posibile pentru viitoarele mame și bebelușii nenăscuți”, a declarat agenția.

Analiza efectuată de o echipă internă a constatat, de asemenea, că vaccinurile anti-Covid sunt la fel de eficiente în reducerea riscului de spitalizare și deces la gravide ca și la persoanele care nu sunt însărcinate.

Mai multe țări UE au susținut deja utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru persoanele însărcinate, iar susținerea de către EMA a vaccinurilor pe bază de ARNm probabil va stimula campaniile de vaccinare în țările mai mici care se bazează pe expertiza științifică a autorităților de reglementare.

► Citeste informatii corecte despre  Vaccinarea împotriva COVID-19, fertilitatea, sarcina și alăptarea

► Citeste si M-am vaccinat anti-Covid 19 chiar dacă incă alaptez - jurnal de mami de bebe scump

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.


sursa: hotnews.ro (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII