Sexul în timpul sarcinii: 7 lucruri de știut și care te vor ajuta

Sexul in timpul sarcinii: 7 lucruri de stiut si care te vor ajuta

Sexul în timpul sarcinii: 7 lucruri de știut și care te vor ajuta

Pentru orice femeie gravidă, oboseala, migrenele, nervozitatea și faptul că se simte atât de greoaie, pot transforma sexul în ultimul lucru la care visează. Cu toate acestea, cu puțină grijă și premeditare, vă garantăm că lucrurile nu stau chiar așa. Iată sfaturile de la Desprecopii.com pentru a vă convinge că nu aveți motiv de a vă priva de această plăcere în timpul Odiseei Sarcinii. 😘

Să discutăm și despre acest semi-tabu: sexul și sarcina. De fapt, este sau nu sexul în timpul sarcinii un tabu? Pentru unele cupluri Da, pentru altele NU!

Vei citi:
7 lucruri bine de știut despre sex în timpul sarcinii
Este OK să faci sex în timpul sarcinii?
Sexul în timpul sarcinii poate provoca un avort spontan?
Care sunt cele mai bune poziții sexuale în timpul sarcinii?
Sunt necesare prezervativele?
Există momente când sexul ar trebui evitat?
Dacă nu vreau să fac sex?

7 lucruri bine de știut despre sex în timpul sarcinii

 Sexul este permis în timpul sarcinii - dacă medicul vă dă undă verde.
 Sperma conține prostaglandine, hormon ce ajută la declanșarea travaliului.
 Orgasmul este mai intens în timpul sarcinii.
 Caută poziții confortabile și de ce nu, creative.
 Sexul îmbunătățește starea de spirit.
 Poți să ai crampe ulterior.
 Bebe nu simte nimic, deci fără grijă!

Este OK să faci sex în timpul sarcinii?

Copilul tău în curs de dezvoltare este protejat de lichidul amniotic din uter, precum și de mușchii puternici ai uterului însuși. Activitatea sexuală nu va afecta copilul, atâta timp cât nu ai complicații precum travaliu prematur sau probleme cu placenta. Cu toate acestea, sarcina poate provoca modificări ale nivelului tău de confort și a apetitului sexual.

Sexul în timpul sarcinii poate provoca un avort spontan?

A face sex în timpul sarcinii nu va provoca un avort spontan. Cele mai multe avorturi spontane apar deoarece fătul nu se dezvolta normal.

Care sunt cele mai bune poziții sexuale în timpul sarcinii?

Atâta timp cât te simți confortabil, majoritatea pozițiilor sexuale sunt OK în timpul sarcinii. Sexul oral este, de asemenea, sigur în timpul sarcinii. Pe măsură ce sarcina ta progresează, experimentează pentru a găsi ce funcționează cel mai bine pentru tine și partenerul tău. Lăsați-vă creativitatea să preia controlul, atâta timp cât aveți în vedere plăcerea și confortul reciproc.

Sunt necesare prezervativele?

Apariția unei infecții cu transmitere sexuală în timpul sarcinii poate cauza probleme grave de sănătate pentru tine și copilul tău. Evită toate formele de sex – vaginal, oral și anal – dacă partenerul are o infecție cu transmitere sexuală activă sau recent diagnosticată.

Folosește prezervativ dacă:

 Nu ești într-o relație reciproc monogamă.
 Alegi să faci sex cu un nou partener în timpul sarcinii.

Există momente când sexul ar trebui evitat?

Stimularea sânilor, orgasmul feminin și anumiți hormoni din materialul seminal numiți prostaglandine pot provoca contracții uterine.

Medicul poate recomanda evitarea sexului dacă:

 Ai sângerări vaginale inexplicabile.
 Ai scurgeri de lichid amniotic.
 Colul uterin începe să se deschidă prematur (incompetență cervicală).
 Placenta ta acoperă parțial sau complet deschiderea cervicală (placenta previa).
 Ai antecedente de travaliu prematur sau de naștere prematură.

Dacă nu vreau să fac sex?

Este perfect normal. Intimitatea nu înseamnă doar sex. Împărtășește-ți nevoile și preocupările cu partenerul tău într-un mod deschis și iubitor. Dacă sexul este dificil, neatrăgător sau interzis de medic, încercați să vă îmbrățișați, sărutați sau să vă faceți un masaj.

Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

Despre sex in tmpul sarcinii exista multe intrebari. Afecteaza bebelusul?,  Oare nu declanseaza travaliul? ,  Ce simte bebelusul? sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in legatura cu sexul in timpul sarcinii.

In timp ce pentru unele femei raspunsurile la aceste intrebari sunt menite sa le linisteasca si sa le asigure ca sexul in timpul unei sarcini normale este absolut normal, pentru altele acest subiect ramane un tabu citeste in continuare aici >

Despre relatia de cuplu in timpul sarcinii, merita citit si:

Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?
Ce este Libido-ul si de ce variaza?
20 de legi ciudate privind sexul
Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu
10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri
Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut
Lucruri pe care nu ar trebui sa le spui unei femei insarcinate

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii,
material special realizat cu sfaturile si recomandarile dnei Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic  invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII