Cafeaua scade riscul de cancer de piele

Cafeaua scade riscul de cancer de piele

Cafeaua scade riscul de cancer de piele

  • Cercetatorii au descoperit ca o crestere a numarului de cesti de cafea cu cafeina ar putea reduce riscul de a dezvolta cea mai comuna forma de cancer de piele, carcinomul bazocelular.

 Cercetatorii au descoperit ca o crestere a numarului de cesti de cafea cu cafeina ar putea reduce riscul de a dezvolta cea mai comuna forma de cancer de piele, carcinomul bazocelular.

Doctorul Jiali Han, profesor asociat la Brigham si Spitalul de Femei din Statele Unite, a declarat: "Datele noastre indica faptul ca o cantitate mai mare de cafea reduce riscul de a dezvolta carcinom bazocelular."

"Eu nu as recomanda cresterea aportului de cafea pe baza acestor date. Cu toate acestea, rezultatele noastre ne indica faptul ca aceasta poate scade riscul si altor conditii, cu consecinte grave de sanatate, cum ar fi diabetul de tip 2 si boala Parkinson."

Chiar daca carcinomul bazocelular creste lent, acesta provoaca boli considerabile si plaseaza o povara asupra sistemelor de sanatate. Se estimeaza ca exista 80.000 de cazuri noi in Marea Britanie in fiecare an.

Dr. Han a declarat: "Avand in vedere numarul mare de cazuri noi diagnosticate, modificarile de zi cu zi in alimentatie au un efect de protectie asupra sanatatii publice."

Dr. Han si colegii sai au analizat datele din studiul Nurses' Health, un studiu mare si de lunga durata care ancheteaza factorii care influenteaza sanatatea femeilor.

Din cei 112.897 de participanti inclusi in analize, 22.786 au dezvoltat carcinom cu celule bazale. O asociere inversa a fost observata intre consumul de cafea si riscul de carcinom bazocelular.

In mod similar, o asociere inversa a fost observata intre consumul de cofeina din toate sursele alimentare - cafea, ceai, cola si ciocolata - si riscul de carcinom bazocelular.

Cu toate acestea, consumul de cafea decofeinizata nu a fost asociat cu un risc scazut de carcinom bazocelular.

Dr. Han a mai declarat: "Aceste rezultate sugereaza ca intr-adevar cofeina din cafea, este responsabila pentru scaderea riscului de carcinom bazocelular. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare inainte de a putea spune acest lucru definitiv."

Doar 1.953 de cazuri de carcinom cu celule scuamoase si 741 de cazuri de melanom au fost inregistrate la 112,897 de participanti inclusi in analizele lui Han.

Dr. Han a adaugat: "Este posibil ca aceste cifre sa fie insuficiente pentru orice asociere cu consumul de cafea. Deoarece participantii la studiu sunt urmariti de mai mult timp, numarul de cazuri este probabil sa creasca. Poate peste 10 ani vom aborda mai bine aceasta problema."

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII