Micile neplăceri versus marile bucurii ale sarcinii

Micile neplaceri versus marile bucurii ale sarcinii

Micile neplăceri versus marile bucurii ale sarcinii

Desi transformarile cruciale ce alcatuiesc spectaculoasa calatorie de la cele doua celule la micul om se petrec in interiorul viitoarei mamici, aceasta devine constienta de noua identitate gratie semnelor si simptomelor specific.

Iată cum traieste o femeie insărcinată cateva din micile si marile bucurii ale sarcinii, intr-o postare de blog pe Jurnal de Sarcina.

Micile neplaceri versus marile bucurii ale sarcinii

Sarcina - o etapa pe cat de normala, pe atat de minunata!

Desi transformarile cruciale ce alcatuiesc spectaculoasa calatorie de la cele doua celule la micul om se petrec in interiorul viitoarei mamici, aceasta devine constienta de noua identitate gratie semnelor si simptomelor specific.

Inainte de a fi insarcinata, imi imaginam ca tot ce se intampla in timpul celor 9 luni minunate este cresterea apetitului si castigul excesiv in greutate. Aceasta era imaginea mea de ansamblu asupra unei sarcini. Opinie total gresita - afirm acum cu oarecare rusine fata de propria-mi ignoranta!

Ma apropii de jumatatea marei calatorii si nu vreau sa uit nimic din drumul parcurs, astfel ca doresc sa enumar semnele si simptomele manifestate in cazul meu.

In trimestrul I de sarcina

- micile neplaceri: * clasicele greturi (prezente oricand, atat ziua cat si noaptea) urmate uneori de varsaturi; * sensibilitatea la mirosuri persistente (mancare gatita, parfum, odorizant de camera); * senzatia de gust metalic & modificarea gustului (atractie catre muraturi); * diminuarea apetitului => - 1 kg; * oboseala & somnolenta (permanente); * urinarea frecventa (cu vizite nocturne la toaleta); * cresterea in volum a sanilor (spre bucuria sotului Râde); * dureri pelvine ascutite la fiecare stranut sau ridicat brusc de pe scaun/pat; * acnee (preponderent la nivelul mandibulei); * sensibilitatea emotionala (instalarea sentimentului matern).

- marile bucurii: * pozitivarea testului de sarcina; * prima ecografie - boaba de fasole & bataile inimioarei; * a doua eco - dusul manutii la fata/gurita; * a treia eco - miscarile ample; * a patra eco - aflarea sexului: este baietel! Zâmbet

In trimestrul II de sarcina (pana acum)

- micile neplaceri: * cresterea apetitului & poftele alimentare => + 3 kg; * balonarea; * migrenele (nu au fost prezente inainte de sarcina).

- marile bucurii: * primele miscari ale bebelinului; * cresterea in volum a abdomenului => aspectul clasic de graviduta!

Astept cu interes continuarea :)

autor: membru //www.comunitate.desprecopii.com/  mom2be - postat pe platforma de bloguri Jurnal de Sarcina.

jurnal de sarcina

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale si primesti Geanta Bebelusului!


Efectele hormonilor pe parcursul sarcinii - cum afecteaza hormonii emotiile de-a lungul celor 3 trimestre de sarcina

Valurile de emotii care afecteaza o femeie insarcinata au o cauza concreta - furtunile hormonale. Deci, consoleaza-te, nu ești tu, ci hormonii sunt cei care îţi provoacă acele schimbări bruste ale dispoziției.

Iată care sunt cele mai ciudate momente prin care poți trece în timpul celor trei trimestre ale sarcinii.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII