Cum protejăm bebelușii și copiii mici de țanțari: 6 solutii naturale

Cum protejam bebelusul si copiii mici de tantari: 6 solutii naturale

Cum protejăm bebelușii și copiii mici de țanțari: 6 solutii naturale

Vrem să ne protejam bebelusii si copilasii mici de țanțari insă nu suntem fanii produselor și solutiilor chimice care tin departe tantarii de pielea lor fină. Si multi părinti nu sunt nici fanii arzatoarele electrice ...

Iată ce trebuie să stii despre ingredientele din produsele anti-țanțari plus 6 repelente naturale împotriva țanțarilor, pentru bebeluși și copii mici.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Principala substanta chimica din repelente pe care trebuie sa o evitati
Repelente naturale de aplicat pe piele
Bariere fizice
Uleiuri esentiale si arome (nu pentru aplicarea pe piele)

Iată ce trebuie să stii despre ingredientele din produsele antițanțari. Am pregatit pentru voi solutii practice de a-i apăra pe bebeluși și copilasi de țanțari:

Principala substanta chimică din repelente pe care trebuie să o evitati

Principala substanta chimica pe care trebuie sa o evitati atunci cand alegeti un repelent este DEET, cel mai activ ingredient din acest tip de produse. Atunci cand cititi eticheta, atentie la N-diethyl-meta-toluamide sau diethyltoluamide.

Cu toate acestea, Academia Americana de Pediatrie a dat unda verde pentru DEET, la copiii de peste 2 luni. Deci, daca nimic altceva nu pare sa functioneze, poate fi folosit.

Acolo unde este posibil, optati pentru produse cu o concentratie DEET de 10 pana la 30%. Unele studii au aratat ca fumul emis de arzatoarele electrice, covorasele si dispozitivele de eliberare a vaporilor, pot provoca probleme de respiratie, iritatii ale ochilor si reactii alergice. Dar, din nou, nu exista o hotarare concludenta, si multi pediatri recomanda utilizarea acestora.

Exista, de asemenea, unele ingrijorari legate de utilizarea uleiului esential de citronella.

Desi este natural, nu trebuie aplicat direct pe pielea bebelusului sau aproape de nasul si gura acestuia. Unele studii au aratat ca citronella provoaca alergii cutanate sau irita caile respiratorii ale unui copil. Nu utilizati uleiuri esentiale pe pielea bebelusului sau in jurul sau, daca exista un istoric de astm sau dificultati de respiratie. Acestea fiind spuse, citronella este un ingredient principal in multe dintre produsele aprobate disponibile pentru copii (atunci cand sunt utilizate in mod corect). Daca sunteti ingrijorati, consultati mai intai medicul pediatru.

Acolo unde este posibil, prefer sa evit substantele chimice si sa optez pentru alternative naturale. Dar, daca calatoriti intr-o zona cu risc ridicat de malarie, utilizati mai degrabă substantele chimice pe baza de repelenti, care sunt garantate ca vor functiona.

Dacă sunteti in căutarea unor repelente naturale impotriva țanțarilor, aveti urmatoarele optiuni:

1. Repelente naturale de aplicat pe piele (sigure pentru utilizare, de la varsta de 3 luni)
2. Optiuni electrice fara substante chimice
3. Bariere fizice
4. Uleiuri esentiale (nu se aplica pe piele).

Repelente naturale de aplicat pe piele

Exista cateva optiuni naturale disponibile, care pretind ca fac acelasi lucru: tin tintarii departe, fiind in siguranta pentru utilizarea pe pielea sensibila a bebelusului. Toti folosesc o combinatie foarte asemanatoare de ingrediente naturale (fara DEET). Dezavantajul utilizarii unui produs natural este ca efectele, in general, tind sa isi piarda puterea dupa 90 de minute. Deci, nu este ideal pentru o solutie folosita pe timp de noapte. Alegeti ceea ce functioneaza pentru dvs. pe baza mirosului, pretului, disponibilitatii si preferintelor personale.

Sfat: Pentru utilizarea in exterior, trebuie aplicata mai intai protectia solara, urmata de repelent.

Sfat: Cai de atac la domiciliu: Puteti sa va faceti un remediu folosind ulei de lavanda sau esenta de vanilie. Unele mame jura ca are un efect miraculos! Utilizati ulei esential de lavanda diluat cu crema apoasa sau vaselina, apoi stergeti usor pielea bebelusului, in spatele urechilor si pe incheieturi. Utilizati extractul de vanilie amestecat intr-o sticla cu pulverizator (10 ml extract de vanilie cu 100 ml de apa). Agitati sticla si pulverizati pe piele. Sau aplicati cateva picaturi in apa de baie a bebelusului.

Bariere fizice

Plase pentru patut/carucior: Cel mai bun pariu pentru copii mici este, in cele din urma, o plasa de tantari deasupra patutului. Acestea sunt cele mai potrivite pentru copiii foarte mici. Puteti incerca, de asemenea, sa gasiti o plasa care are un elastic ce se intinde peste partea de sus a patutului. Dar, odata ce bebelusul este suficient de mare pentru a trage de plasa, alegeti mai degraba o alta solutie.

Plase pentru geamuri: Daca va aflati intr-o zona cu multi tantari, cea mai buna si sigura optiune este sa instalati o plansa de insecte la gemuri.

Uleiuri esentiale si arome (nu pentru aplicarea pe piele)

Daca doriti sa evitati aplicarea directa a produsului pe pielea bebelusului sau daca copilul are mai putin de 3 luni, iata cateva remedii bune:

Utilizati un singur ingredient sau amestecati impreuna urmatoarele:

 Ulei esential de Citronella (ar trebui sa diluati intotdeauna uleiul de citronela cu alt ulei sau cu apa)
 Ulei de menta (de asemenea, bun pentru pastrarea paianjenilor la distanta)
 Ulei de eucalipt
 Ulei de lavanda
 Extract de vanilie
 Lasati o cutiuta de Vicks sau Menthol Camphor deschisa aproape de locul unde bebelusul doarme.

Cum se utilizeaza:

 Lasati uleiurile intr-o farfurie, vas sau castron, in imediata vecinatate a locului in care bebelusul doarme, dar care nu este accesibil copilului.
 Aplicati putin ulei pe o bucata de vata sau discheta demachianta de bumbac si lasati-o in imediata vecinatate a locului in care bebelusul doarme, dar nu este la indemana sa.
 De asemenea, puteti dilua uleiul intr-o sticla cu apa si sa pulverizati pe lenjerie.

 Tantarii nu sunt fani ai mirosului de vanilie, asa ca ati putea folosi un difuzor de bat cu parfum de vanilie in camera copilului.

Muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce trebuie sa faci pentru a o preveni

Cand sunt in preajma copiilor nostri, multe insecte ne produc neliniste, inclusiv paianjeni, albine, sau paduchi. Insa unele ne intra literalmente sub piele - precum capusa. Daca va bucurati de timp in aer liber, fiti atenti la capuse - ele se pot atasa de oameni cand acestia trec pe langa vegetatie. Cele mai multe muscaturi nu sunt grave. Dar ele pot provoca boli, inclusiv boala Lyme si febra de tip "Rocky Mountain"

Odata ce o capusa se ataseaza de piele, de multe ori se "stabileste" in zonele calde si umede, precum zona inghinala - se hranesc cu sange si transmit orice boala poarta. O muscatura de capusa poate declansa, de asemenea, o reactie alergica. Daca aveti o capusa, este important sa o eliminati in mod corespunzator.

Pentru a preveni muscaturile de capuse, tineti bratele, picioarele si capul acoperite, atunci cand va aflati in aer liber. Utilizati repelent impotriva capuselor pe piele, sau produse cu permetrin pe imbracaminte. Verificati-va atent dupa ce ati petrecut timp in zonele cu iarba sau impadurite. Citeste despre muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce trebuie sa faci pentru a o preveni

Despre alte animale care pot musca copilul

Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar
Cum scapam de purici: 10 remedii simple pe care trebuie sa le stii
Cum ferim copiii de capuse
Ce facem daca ne musca un caine

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2021
referinte si documentare: Academia Americana de Pediatrie

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII