6 cauze posibile pentru lipsa poftei de mâncare a copilului tău

6 cauze posibile pentru lipsa poftei de mancare a copilului

6 cauze posibile pentru lipsa poftei de mâncare a copilului tău

Lipsa poftei de mancare a copilului este intotdeauna un motiv de ingrijorare pentru parinti. Nu este normal ca un copil în creștere să refuze să mănânce alimente pentru perioade lungi de timp. Copiii sanatosi au foame la fiecare câteva ore (chiar dacă neagă la momentul respectiv), iar refuzul de a mânca cel mai probabil este un semn al unei probleme medicale care stă la baza. Iata care sunt cauze posibile care pot sta la baza lipsei sale de pofta de mancare.

Iată 6 cauze posibile pentru lipsa poftei de mancare a copilului.

 veti citi
Posibile motive pentru care copilul nu mănâncă
Copilul nu trebuie silit să mănânce și nici mituit
Cauze posibile ale lipsei poftei de mâncare
Sau poate copilului nu ii place mancarea respectivă ori există alte probleme medicale ascunse
 

Posibile motive pentru care copilul nu mănâncă

Mulți părinți stiu cum e când copilul pare să organizeze spontan un fel de greva a a foamei, deoarece refuza mancarea servita si pare ca nimic nu ii place... Cine nu cunoaste scenele in care mami sau tati (sau buni) fug disperati după copil pentru a-l convinde sa muște din macare...?

Dar dacă lipsa poftei de mancare dureaza prea mult si pare ca nu trece?

Ei bine, nu este normal ca un copil în creștere să refuze să mănânce alimente pentru perioade lungi de timp. Copiii sanatosi au senzatie de foame la fiecare câteva ore (chiar dacă neagă la momentul respectiv), iar refuzul de a mânca cel mai probabil este un semn al unei probleme medicale care stă la baza, iar lupta parintilor de a-l face sa manance chiar nu are sens, pana nu se evalueaza corect care ar putea fi cauza lipsei poftei de mancare.

Copilul nu trebuie silit să mănânce și nici mituit

Dacă copilul nu vrea in nici un chip sa manance si ajungi in situatii penibile de a-l constrange, de a-l ameninta, de a-l forta sa mănance sau chiar sa il mituiesti sa mănance, ceva nu este în regulă. Chiar dacă va musca din cateva alimente in fata presiunii adulților, acesta nu este un comportament normal, ceea ce înseamnă că ar trebui să ceri parerea pediatrului pentru o evaluare completă.

Cauze posibile ale lipsei poftei de mâncare

Există multe motive pentru care un copil ar putea să isi piardă pofta de mâncare și să nu mai mănânce în întregime (sau să fie capabil să ia doar foarte puține mușcături). Unele dintre aceste cauze includ:

Un virus: Un copil cu un apetit normal bun, care refuză brusc să mănânce ar putea avea un virus stomacal. Dacă acesta este motivul, ar trebui să devină evident destul de repede si sa se manifeste si alte simptome.

Constipație: Un copil care este constipat nu mai mare pfta de mancare.

Esofagita eozinofilică: Această afecțiune greu de pronunțat este cauzată de acumularea unui anumit tip de celule ale sistemului imunitar in esofagul copilului (potențial datorat alergiilor / sensibilităților alimentare sau refluxului acid). Esofagita eozinofilică poate determina gâtul să fie atât de umflat și sensibil asa încât este extrem de dureros să mănânci.

Anorexia nervoasă sau alte tulburări alimentare: Deși majoritatea oamenilor consideră că aceasta este o problemă pentru adolescenți, anorexia nervoasă a fost identificată la copii de la 6 sau 7 ani.

Sensibilitate la alimente: Uneori, există o sensibilitate alimentară, cum ar fi boala celiacă (o reacție la glutenul proteic, care se găsește în grâu, orz și secară).

O altă afecțiune medicală care stă la baza: Multe boli care afectează rinichii, ficatul sau întregul corp pot provoca o pierdere a apetitului la copii.

Sau poate copilului nu ii place mancarea respectivă ori există alte probleme medicale ascunse

Este insa si posibil ca al tau copil sa fie un copil caruia nu ii plac anumite mancaruri si sa astepte pana la urma o recompensa ... niste cartofi prajiti sau alta mancare preferata. Daca insa copilul nu mănâncă nimic deloc (iar problema a continuat suficient timp pentru ca să-i fie foame), solicitați ajutor de la medicul pediatru.

Exista si situatii cand copilului nu ii plac anumite texturi de alimente sau poate fi vorba despre o probleme medicala - de pilda reflex de gag la alimente solide.

Autor: Desprecopii.com, toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII