Suplimentarea cu lapte formula il va ajuta pe bebe să doarmă mai bine?

Suplimentarea cu lapte formula il va ajuta pe bebe sa doarma mai bine?

Suplimentarea cu lapte formula il va ajuta pe bebe să doarmă mai bine?

Suplimentarea cu lapte formula il va ajuta pe bebe sa doarmă mai bine?

Pe forumurile sau grupurile de mamici circula acest mit despre legatura intre suplimentarea cu lapte formula a bebelusului si somnul lung al bebelusului - iată care este adevarul.

veti citi
Doarme bebelușul mai bine dacă ii dau lapte formula?
Laptele formula și constipația bebelușului: Ce trebuie să știi
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
Despre laptele formula pentru bebelusi

In imensitatea netului si a forumurilor de părinti, si desigur si pe imensul forum al mamicilor de bebelusi de la Desprecopii, exista acest mit despre laptele formula - cum ca l-ar face pe bebe sa doarma mai bine. Iata parerea medicilor pediatri de la Academia Americana de Pediatrie.

Doarme bebelușul mai bine dacă ii dau lapte formula?

Suplimentarea cu lapte praf va imbunatati somnul bebelusului? Se intreaba o tanară mamică (si probail foarte obosita) pe sectiunea de intrebari de la Desprecopii.

Raspuns

Bebelusul va dormi mai bine si mai mult, sau chiar cate o noapte intreaga in momentul in care va fi pregatit pentru acest lucru. Mai precis cand nivelul de dezvoltare al creierului sau ii va permite acest lucru. Pentru ca este o legatura directa intre dezvoltarea creierului si somnul bebelusului.

Nu exista nici o legatura dovedita intre un somn mai lung al bebelusului si suplimentarea cu lapte formula.

Logica din spatele presupunerii ca laptele formula va imbunatati somnul copilului este ușor de urmărit. Laptele formula se digera un pic mai lent decât laptele matern; din acest motiv, bebelușii hrăniți cu formulă tind să aibă nevoie de mai puține hrăniri pe zi decât bebelușii alăptați.

Ba mai mult, bebelușii tind să bea mai mult dintr-o sticlă decât o fac de la un sân. Adăugați toate acestea împreună și este ușor de presupus că bebelușii alimentați cu formulă trebuie să doarmă mult mai bine decât bebelușii alăptați, deoarece nu se vor trezi la fel de mult de foame.

INSA Adevărul este că somnul copilului nu este atât de simplu. Asta ar insemna ca singurul motiv pentru care un bebelus se trezește noaptea este din foame; pur și simplu NU este cazul. Bebelusul se trezeste noaptea din mai multe motive.

Laptele formula și constipația bebelușului: Ce trebuie să știi

Este adevărat ca laptele formula este cauza constipației bebelușului? Si ce anume provoacă constipația la bebelușii hrăniti cu lapte formula? Daca bebelusul este constipat, trebuie sa schimbam laptele formula?

Iata intrebari si raspunsurile medicilor pediatri despre laptele formula și constipația bebelușului - iata raspunsul

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte

Alimentatia bebelusului cu formula de lapte a fost si este un subiect care suscita mereu noi controverse, atat in ceea ce priveste comparatia dintre diversele tipuri de formule existente pe piata si laptele matern, cat si in ceea ce priveste necesitatea sau optiunea introducerii formulei de lapte la o anumita varsta.

Iata, trei dintre problemele pe care si le pun de cele mai multe ori mamicile in legatura cu formula de lapte si raspunsurile aferente fiecareia dintre ele.

Despre laptele formula pentru bebeluși, trebuie să cititi și

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
referinte: Academia Americana de Pediatrie Academia Americana de Pediatrie  https://www.aap.org
Baby411.com 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII