E posibil să am o naștere vaginală dacă bebelușul este mai mare? Ce probleme pot aparea?- iată experiența unei mame

E posibil sa am o nastere vaginala daca bebelusul este mai mare? Ce probleme pot aparea? - iata experienta unei mame

E posibil să am o naștere vaginală dacă bebelușul este mai mare? Ce probleme pot aparea?- iată experiența unei mame

E posibil sa am o nastere vaginala daca bebelusul este mai mare?

Iata povestea unei mamici, care avut o nastere vaginala  a unui bebe care cantarea la nastere 4,5 kg - povestita pe forumul Desprecopii - si sfatul medicului.

veti citi
Este posibil să am o naștere vaginală dacă bebelușul este „prea mare”?
Cand bebelusul este mare, trebuie operatie cezariana?
Daca vrei neaparat sa nasti vaginal

Este posibil să am o naștere vaginală dacă bebelușul este „prea mare”?

Sunt multe mamici care se întreabă dacă este posibil să nască vaginal, atunci cand bebelusul este considerat un pic mai mare decat media - sau asa zis „prea mare”

Iata povestea unei mamici, care avut o nastere vaginala  a unui bebe care cantarea la nastere 4,5 kg - povestita pe forumul Desprecopii.

Când eram însărcinată cu primul meu copil, aveam o convingere că va fi maricel la nastere. Îl întrebasem pe medicul meu cât de mare avea să fie și mi-a spus: „oh, probabil că vei avea un copil intre 2.7 kg - 6 până la 3,2 kg”. I-am spus că simt că va fi mare și doctorul m-a asigurat că probabil mă simt inconfortabil...

Ei bine, l-am crezut și am intrat in travaliu deplin convinsa ca voi avea un bebe de maxim 3,2 kg la nastere si am impins atât de tare ca am crezut ca imi ies si creierii, anestezia epidurala nu a funcționat, si am împins impins timp de 3 ore si jumătate.

La un moment dat, epuizata fiind - am simtit ca in cele din urma, dupa ce au avut loc niste rupturi...bebe iese in lume...  Când l-au pus pe pieptul meu eram epuizata si derutata. M-am uitat la asistentă și am intrebat-o  "e mare?" Și apoi ea a spus: „da, este mai mare decat am crezut”. Bebe avea 4,530 grame asa ca, in final medicul a trebuit să mă coase destul de mult. Ulterior mi s-a spus că la un bebelus atatde mare ar fi trebuit să am o operatie cezariana.

Cand bebelusul este mare, trebuie operatie cezariana?

De atunci am auzit o mulțime de medici care îmi spun că a fost „prea mare” pentru a avea o naștere vaginală. Ei bine, de fapt nu era „prea mare” pentru că am făcut-o! Dar, există un lucru cum ar fi un copil doar să nu poată ieși? Când este un copil „prea mare?”

Există o mulțime de probleme care sunt asociate cu bebelușii mari, care trebuie luate în considerare înainte de a te decide ca vrei sa ai o nastere  vaginală. Cea mai mare frică este numită distocia de umar care poate provoca chiar  moartea sugarului.

Distocie la umăr, "este o leziune la naștere (numită și traumatism la naștere) care se întâmplă atunci când unul sau ambii umeri ai unui bebeluș se blochează în pelvisul mamei în timpul travaliului și la naștere. În majoritatea cazurilor de distocie a umărului, copiii se nasc în siguranță - dar poate provoacă probleme grave atât pentru mamă cât și pentru bebeluș.

Distocia de umar - duce la un travaliu foarte greu si lent.

Femeile care au copii mari prezintă, în mod evident, un risc crescut de a avea rupturi vaginale majore care pot necesita o intervenție chirurgicală sau chiar transfuzii de sânge.

Este prima nastere ?: Prima dată nașterile vaginale sunt adesea mult mai grele decât nașterile vaginale ulterioare, deoarece prima „deschide calea”.

Dacă ați născut deja un copil de 4 kg și medicul vă estimează să aveți un copil de 4 - 4,5 kg este probabil sa fie cu adevat mai mare decat crezi.

Dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog "a spus că" a văzut multe femei in travaliu si intr-adevar, femeile au, în general, nașterea cea mai dificilă prima dată. "deoarece este pentru prima dată când aceste lucruri s-au întâmplat în interiorul tău Este prima dată când acele părți ale corpului au acționat în acest fel. A doua naștere este mai ușoară, deoarece corpul tău a trecut prin proces înainte și știe cum funcționează. " De vreme ce femeile au trecut deja prin travaliu și naștere, corpul lor știe ce face. Prin urmare, ar trebui să fie mult mai ușor să nască un al doilea copil, chiar dacă copilul este puțin mai mare.

 Dacă acesta este primul tău bebeluș și medicul tău suspectează că vei avea un copil mai mare de 4 kg - ar putea sugera să nasti prin operatie cezariana. Desigur, este decizia ta și cu siguranță poți trece cu o naștere vaginală.  Femeilor nu li se recomandă să nască vaginal dacă copilul lor are peste 10 kg, din cauza riscurilor atât pentru mamă cât și pentru copil.

Daca vrei neaparat sa nasti vaginal

sfatul medicului

Daca ai un bebe mai mare decat media bebelusilor la nastere si vrei sa nasti neaparat vaginal - e posibil, insa e nevoie de mai multă putere pentru tine. Este important să stii că ecografiile sunt uneori inexacte și nu sunt un estimator perfect în ceea ce privește modul în care copilul va fi de fapt în final.

Este important să știți că există o eroare recunoscută de 15% în estimarea greutății fetale cu ultrasunete. Aceasta înseamnă că bebelușul tău poate fi cu 15% mai mic sau cu 15% mai mare decât greutatea estimată acordată la ecografie. Examelene cu ultrasunete sunt în general mai exacte pentru evaluarea dimensiunii bebelușului in prima jumătate a sarcinii. Pe măsură ce bebelușii se dezvoltă, aceștia pot crește în pusee neuniforme, astfel încât exactitatea depinde de dacă micuțul tău este mic sau mediu.

Este desigur posibil să nasti un copil mare pe cale vaginală. Doar trebuie sa stii ca există unele riscuri asociate cu nașterea vaginală pe care trebuie să le discutați cu medicul dvs. pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

► Citeste in continuare Cat de dureroasă e nașterea? Și este cea mai mare durere care există?

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
In Exclusivitate pentru Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

referinte: American Journal of Obstetrics and Gynecology

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alexandra
    Alexandra trimis la 1/9/2021

    Am nascut primul baiat cu 5,300g şi 58 cm.medicul la ultimul eco mia spus ca are în jur de 3,800g.Norocul meu a fost ca moasa ma taiat pentru a nu ma rupe.Am nascut destul de repede la 20:00 mi sa rupt apa şi la 23:00 am nascut dupa 3-4 impinsaturi.Al 2 baiat a fost un pic mai mic 4400g şi 55 cm şi am nascut mult mai repede.acum dupa aproape 5 ani urmeaza al 3 bebe ştim ca va fi marişor.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII