Animalele de companie ii protejează pe copii de bolile respiratorii 🐾

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii

Animalele de companie ii protejează pe copii de bolile respiratorii 🐾

Decizia de a-i dărui copilului un animal de companie nu este întotdeauna ușor de luat. 🐾

Chiar dacă vă simțiți copleșiți de dorința micuțului de a avea grijă de un animaluț și vi se pare drăguță ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucându-se cu un animal de companie, nu puteți să nu vă gândiți și la consecințele mai pragmatice. 🤔

Decizia de a-i darui copilului un animal de casa nu este intotdeauna usor de luat

Chiar daca va simtiti coplesiti de dorinta micutului de a avea grija de un animalut si vi se pare draguta ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucandu-se cu un animal de casa, nu puteti sa nu va ganditi si la consecintele mai pragmatice. Un animal in casa inseamna, deopotriva, responsabilitati in plus, cheltuieli suplimentare si, de multe ori, o grija deosebita in ceea ce priveste curatenia. 

Multi parinti isi fac griji in ceea ce priveste protejarea copilului de microbi

Acest ultim argument a fost recent demontat de un studiu prezentat la al 112-lea congres al Societatii Americane de Microbiologie, desfasurat la San Francisco. Studiul, realizat de cercetatori de la Universitatea din California, demonstreaza ca sistemul imunitar al unui copil este intarit de prezenta unor microorganisme pe care le poarta cainii. Acestea fac ca sistemul imunitar al unui copil sa fie protejat contra anumitor virusuri respiratorii ce genereaza boli grave, printre care si astmul. Dr. Kei Fujimura, biolog specialist in biologie moleculara, la universitatea amintita, a explicat experimentul in urma caruia s-a ajuns la concluzia ca prezenta unui caine in viata unui copil este extrem de benefica pentru acesta din urma. S-a descoperit ca atunci cand soarecii sunt expusi la praf care provine din case unde exista caini, acestia sunt protejati impotriva virusului respirator sincitial (VRS), al carui simptom este astmul.

Pentru a verifica ipoteza, praful a fost amestecat cu o solutie care apoi a fost ingerata de soareci. Ulterior, soarecilor li sa injectat virusul, insa acestia nu au prezentat simptomele astmului. Experimentul confirma faptul ca un contact permanent cu animale cum sunt cainii, in timpul copilariei, stimuleaza sistemul imunitar care devine mai puternic mai ales in fata astmului si a anumitor alergii.

Cercetatorul a precizat, de asemenea, ca rezultatele studiului sunt in faza preliminara, urmand ca ele sa fie folosite in stabilirea unei forme de terapie care sa protejeze copiii impotriva astmului pe termen lung. De altfel si alti specialisti au apreciat studiul coordonat de dr. Fujimura, fiind cunoscut faptul ca VRS afecteaza pe 90% dintre copii (nu toti dezvolta insa forme severe de astm).

Dincolo de rezultatele concrete ale studiului, referitoare la protectia pe care o ofera cainele in ceea ce priveste contractarea VRS, specialistii apreciaza ca prezenta unui animal de casa in viata unui copil are si numeroase alte beneficii - il protejeaza impotriva maladiilor cardiovasculare, determina o activitate fizica mai intensa si il face sa fie mai sociabil. Asa incat, daca aveati in plan achizitionarea unui animal de casa si in ca aveati indoieli in privinta beneficiilor pe care acesta le are asupra unui copil, acum aveti un motiv in plus sa nu mai stati pe ganduri si sa va faceti copilul fericit.

Alegerea unui animal de casa: factori esentiali de luat in considerare

Alegerea unui animalut de casa este o decizie care trebuie bine gandita.

O data ce v-ati decis sa aduceti in casa un animal, va trebui sa va hotarati ce anume se va potrivi mai bine menajului si rutinei familiei dvs. Daca ii veti intreba, copiii vor cere absolut orice, bineinteles. Ca parinte, oricum, veti alege probabil din micul univers al animalelor de casa, care cuprinde: caini, pisici, mici mamifere, pasarele, reptile si pesti. In cele ce urmeaza, iata factori care vor trebui sa ii considerati inainte de a vizita magazinul de animale de casa.

autor: Redactor Desprecopii.com A.G. Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII