Divortul ne inbolnaveste


Alte stiri

Oamenii de stiinta de la doua universitati americane sustin ca divortul afecteaza sanatatea pe termen lung, contribuind la declansarea maladiilor cardiace si a diabetului. Cercetatorii spun ca riscul de a suferi de aceste boli este prezent si in cazul persoanelor divortate care se recasatoresc ulterior. Potrivit cercetarii, evenimentele importante si schimbarile majore din stilul de viata ale persoanelor care divorteaza continua sa aiba un impact „daunator” asupra starii lor de sanatate, chiar la multi ani de la separarea de partener. Astfel, persoanele divortate sau vaduve sunt expuse unui risc cu 20 la suta mai mare de declansare a problemelor cronice de sanatate, precum maladiile cardiace, diabetul si cancerul, comparativ cu persoanele casatorite. Aceasta categorie de persoane prezinta, in acelasi timp, cu 23 la suta mai multe probleme de mobilitate la urcarea scarilor sau in situatia mersului pe distante scurte.

In plus, gasirea unui nou partener nu determina o insanatosire a persoanelor divortate sau vaduve. Persoanele care se recasatoresc se confrunta in continuare cu un risc cu 12 la suta mai ridicat de declansare a maladiilor cronice si au cu 19 la suta mai multe probleme de mobilitate decat persoanele care traiesc alaturi de primul lor partener de casatorie.

Expertii considera ca sanatatea persoanelor divortate sau vaduve are mult de suferit din cauza faptul ca veniturile acestor persoane scad drastic, iar stresul puternic si starea de nefericire se adauga grijilor cotidiene, precum plata pensiei alimentare si diminuarea veniturilor financiare. Astfel, pagubele provocate de stresul extrem asupra sistemului cardiovascular si a sistemului imunitar.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 8.652 de persoane, care au fost casatorite, in medie, timp de 25 de ani si au petrecut 9,5 ani fiind divortate, separate sau vaduve.

Sursa: www.gandul.info
Va recomandam sa mai cititi si:
 

In unul sau in doi mergem mai departe (problme de cuplu)
> Ce va fi va fi ...
> Dilema: intre relatia stabila si himera...
> Sunt dependenta de sotul meu...
> Frustrari...amanta...copil mic...etc
> Casnicia mea a fost o minciuna?
> Sunt trista, el s-a schimbat radical...
> Cand trecutul iti distruge casnicia...
> O poveste ca pentru revistele siropoase ...
> Siguranta si nesiguranta in cuplu
> O mare frustrare...
... mai multe povesti aici

Ultimele 11 dosare intime din dulap

Cuplu: dragoste, sex, relatie

Sanatatea femeii:

 Comunitate - Forum recomandat

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!


Vezi alte stiri