Inapoi la lista de intrebari


As dori sa aflu cat mai multe despre AUTISM, cauze, cum evolueaza, cum se poate trata si cateva adrese


As dori sa aflu cat mai multe despre AUTISM, cauze, cum evolueaza, cum se poate trata si cateva adrese, numere de telefon a unor specialisti care trateaza aceasta boala.Va multumesc.

**************************************************

Tulburarile din autism sunt caracterizate prin modificarea profunda a interactiunii sociale si prin modele de comportament stereotipe, restranse, repetitive ca de exemplu : preocupari neobisnuite, inflexibilitate, miscari stereotipe. Copiii au tulburari ale comunicarii cu persoanele din jur. Invata greu sa vorbeasca, sa sustina o conversatie, sa se joace cu alti copii. Pot avea si un retard mental sau sa aiba un intelect normal.

 Majoritatea simptomelor apar in jurul varstei de 3 ani. Cauzele acestui sindrom sunt neclare, existand o serie de ipoteze emise doar pe baza statistica. Este insa cert ca sunt produse de o serie de disfunctii ale creierului.

 Intrucat este o boala incomplet elucidata, tratamentul este lipsit de rezultate satisfacatoare. Exista numeroase incercari in acest sens dar cu rezultate slabe. Copilul ar trebui sa fie cuprins intr-un program educational special care sa accentueze incercarile de a imbunatati comunicarea acestuia cu societatea. In general tratamentul este efectuat de catre servicii de psihiatrie infantila. Va puteti adresa Clinicii de Pedopsihiatrie a Spitalului "Al. Obregia" din Bucuresti.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari