Inapoi la lista de intrebari


Avem un baietel de 3 saptamani. Durerile provocate de "colici" se par a fi groaznice reducandu-i drastic timpul de somn atat lui cat si al mamei.


Avem un baietel de 3 saptamani. Durerile provocate de "colici" se par a fi groaznice reducandu-i drastic timpul de somn atat lui cat si al mamei. Timpul de somn ii este completat de plans. Mai mult de atat, micutul are lichid la un testicul si am observat ca atunci cand plange i se mareste. Toate medicamentele pe care i le-am administrat si care sunt pe baza de "Simethicone/antigas" nu si-au facut efectul.

 

Va rugam sa ne prescrieti un medicament care intr-adevar sa-si faca efectul si care sa-i confere atat lui cat si mamei timpul de odihna.

Va multumim, Iulian Rizac, Lucia&Iulian Rizac

**************************************************

Cauza “colicilor” (daca este vorba intr-adevar de colici) nu poate fi depistata decat consultand copilul. Va recomandam un consult pediatric. In plus, “lichidul” de la testicul, mai ales daca se mareste in urma plansului deci a unor contractii abdominale care insotesc plansul, reprezinta cel mai probabil o hernie inghinala congenitala. Este nevoie de un consult de chirurgie pediatrica si probabil de operatie, intrucat nu exista alta rezolvare.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari