Inapoi la lista de intrebari


Exista chist ovarian la fetite asa micute, nenascute, care ar fi cauzele si consecintele ?

Buna ziua !

Ma numesc Daniela si am o intrebare care ma macina de azi-dimineata de cand am fost la echograf : chiar exista chist ovarian la fetite asa micute, nenascute, care ar fi cauzele si consecintele ?

Trebuie sa mentionez ca am acum 41 saptamani de sarcina si am fost la un control de rutina pentru a se vedea daca totul e in regula in burtica si toate au fost in regula, doar ca la un moment dar s-a vazut o pata neagra pe care medicul ginecolog a interpretat-o ca fiind lichid iar cauza prezentei acelei pete, precum si pozitionarea ei, l-au determinat sa presupuna ca e vorba de un astfel de chist. Maine mai merg la spital pentru repetarea echografiei  dar as vrea sa mai aud o parere. Oricum nu am primit explicatii de nici un fel si de aici se trage de fapt nelinistea mea.

Va multumesc anticipat, Daniela Veuger-Ardelean

**************************************************

Poate fi vorba de un chist congenital care sa nu tina neaparat de ovar dar cel mai probabil ca este vorba de o imagine artefactata si de aceea este utila repetarea echografiei. Ne exprimam insa indoiala ca si la cel mai performant echograf se poate depista un chist ovarian la ... fat.

Bineinteles ca altfel stau lucrurile la femeia adulta.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari