Inapoi la lista de intrebari


Pana acum a fost sanatoasa, cu exceptia inevitabilelor raceli (doua la numar), dar de cateva luni i-a aparut o pata pe gat sub forma de doua cerculete mici unite, a carei culoare era putin mai inchisa decit pielea...

Buna ziua,  Ma numesc Irina si am o fetita de 1 an si jumatate.

Pana acum a fost sanatoasa, cu exceptia inevitabilelor raceli (doua la numar), dar de cateva luni i-a aparut o pata pe gat sub forma de doua cerculete mici unite, a carei culoare era putin mai inchisa decit pielea. Pana acum nu i se modificase nici forma, nici marimea si nici culoarea, insa in urma cu cateva zile ea a devenit dintr-o data maronie si a doua zi i-au mai aparut inca 3 pete mai mici decit prima, tot pe gat, urcand spre ureche : una maronie si doua mai deschise la culoare.

Ma ingrijoreaza acest lucru si as vrea sa stiu ce se intampla.

 Zilele acestea ii voi face analize (pentru ca oricum ultimele au fost efectuate acum un an si au fost in regula), dar as dori daca se poate sa-mi spuneti cam ce credeti ca reprezinta aceste pete.

Mentionez ca singura alergie ce i-am descoperit-o pana acum este la Sumetrolim. De doua ori mi-a fost recomandat de catre medic sa-i dau si de ambele dati ii apareau a doua zi pe piele niste  bubite foarte mici  ca o spuzeala. Imediat ce am interupt tratamentul cu acest antibiotic a disparut si problema.

In rest mananca de toate (chiar e o mare pofticioasa si  mancacioasa ) si nu am avut probleme cu nici un aliment.
 
Multumesc anticipat pentru raspuns, 
Irina Popovici

  Este greu de spus ce reprezinta aceste pete in lipsa unui consult "real". Ar putea sa fie vorba de niste nevi plani (adica alunite) care nu au nici o semnificatie patologica atata timp cat aceste pete nu sangereaza sau nu o determina sa se scarpine.
 
Cel mai bine ar fi sa faceti un consult dermatologic.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari