Alergiile, pavaza impotriva cancerului


Alte stiri

Alergiile, pavaza impotriva cancerului

Majoritatea oamenilor care sufera de alergii le considera, in cel mai bun caz, o pacoste. Iar cele grave le pot pune viata in pericol. Dar, potrivit rezultatelor unor cercetari, alergiile ar putea constitui un sistem defensiv impotriva cancerului.

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell din New York au descoperit ca simptomele alergice, de exemplu stranuturile, inlatura particulele straine din aer, care ar putea fi cancerigene. Alergiile ar putea functiona si ca avertismente pentru faptul ca in atmosfera se afla substante daunatoare care ar trebui evitate.

 

Paul Sherman, conducatorul studiului, este de parere ca medicamentele anti-alergice s-ar putea sa nu fie o idee buna.

 

Cercetatorii banuiau demult ca exista o legatura intre alergii si cancer, dar pana acum dovezile nu au fost convingatoare. Unele studii au dezvaluit faptul ca este mai putin probabil ca bolnavii de cancer sa sufere de alergii, iar alte cercetari au demonstrat contrariul.

 

Oamenii de stiinta de la Unversitatea Cornell au examinat aproape 650 de de studii facute pe parcursul ultimilor 50 de ani. Concluzia a fost ca cei care sufera de cancer (mai ales cei care sufera de cancer cervical, de piele, de gat sau colon) au mai putine alergii decat ceilalti. Eczemele, febra de fan si alergiile la alimente si animale sunt mai putin comune la bolnavii de cancer.

 

Date fiind rezultatele ingrijoratoare, echipa de cercetatori considera necesare studii care sa stabileasca daca este sau nu benefica suprimarea reactiilor alergice prin medicamente, cum ar fi substante antihistaminice.

 

Oamenii de stiinta spera ca studiul sa stimuleze o reanalizare a perspectivei conform careia alergiile sunt doar tulburari ale sistemului imunitar care pot fi tratate in siguranta.
 
 
Sursa: relateaza dailymail.co.uk. Stire preluata de pe www.romanialibera.ro  .
 
Va recomandam sa mai cititi si:
 
Dosarul cu bolile copilului
> Urticaria
> Boala celiaca
> Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 10 intrebari frecvente si raspunsurile lor
> Cum sa-ti aperi copilul de tusea seaca
> Boala a cincea, eritemul infectios sau boala obrajilor palmuiti
> Fibroza chistica la copil
> Ce este de fapt tusea seaca?
> Hipospadias la copil
> Astmul la copil
> Strabismul la bebelus
... dosarul complet aici


Vezi alte stiri