Arhiva de stiri

Probioticele ajuta la tratarea constipatiei la copii


Alte stiri

Unele probiotice pot ajuta la tratarea constipatiei cronice la copii, potrivit unui nou studiu.

Probioticele sunt un fel de bacterii care pot ajuta la echilibrul din populatiile de bacterii din intestine. Copiii care sufera de constipatie s-au dovedit a avea diferite tipuri de bacterii în scaun fata de copiii sanatosi, fapt ce sugereaza ca probioticele le-ar putea usura simptomele.

Dar nu a existat nici o dovada definitiva care sa recomande probioticele pentru tratarea constipatiei cronice la copii, spun autorii.

In urma unui tratament, copiii care au luat probiotice au avut miscarile intestinului mai semnificative fata de cei care au luat un placebo, dupa doua, patru si opt saptamâni, sugerand o îmbunatatire în constipatia lor. La începutul studiului, copiii cu probiotice au avut, în medie, mai putin de trei scaune pe saptamâna. Dupa opt saptamâni, au avut o medie de aproape cinci.

Tratamentul cu probiotice nu are efecte adverse, potrivit raportului, care este publicat online în The Journal of Pedriatics.

FDA clasifica probioticele ca un supliment alimentar. Acestea sunt disponibile fara prescriptie medicala, dar companiile care le detin nu le este permis sa le vanda ca tratamente pentru boli specifice.
 
Va recomandam sa mai cititi si:
 
 
 


Vezi alte stiri

Supereva.ro Noutati

Virusul din China: Cat de ingrijorati ar trebui sa fim?

Virusul din China: Cat de ingrijorati ar trebui sa fim?

Un virus – necunoscut anterior ştiinţei – cauzeaza boli pulmonare severe în China #...

Terapia de transfer cu microbiota imbunatateste simptomele autismului la copii

Terapia de transfer cu microbiota imbunatateste simptomele autismului la copii

Tulburarile din spectrul autismului (TSA) sunt tulburari neurobiologice complexe care afecteaza interacţiunil...