Arhiva de stiri

Ibuprofenul poate reduce riscul de dementa


Alte stiri

Oamenii care folosesc in mod regulat ibuprofenul ca analgezic timp de mai multi ani pot avea un risc redus de a dezvolta boala Alzheimer, potrivit unui studiu din SUA.

Cercetatorii de la Boston University School of Medicine au colectat date de la aproape 250 de mii de veterani americani (cu varsta de 55 ani si peste 55 ), constatand ca cei care au luat acest analgezic de peste cinci ani au fost cu 44 la suta mai putin susceptibili de a suferi de Alzheimer.

Unele analgezice similare - cunoscute sub numele de medicamente nesteroidiene anti-inflamatoare (AINS) - pot avea efecte benefice, dar ibuprofenul pare sa fie cel mai de protectiv. Totusi, unele analgezice, inclusic celecoxibul, s-a dovedit ca nu ofera nici o protectie impotriva dementei.

Studiul, publicat in revista Neurology, a inclus peste 49.000 de bolnavi care sufera de Alzheimer, cea mai mare parte de sex masculin, cu o varsta medie de 74 ani.

"O parte din aceste medicamente luate pe termen lung scad riscul  de dementa (respectiv Alzheimer)", a spus liderul studiului Dr. Steven Vlad. "Insa nu toate medicamentele AINS reduc acest risc la aceeasi rata."

"Desi este un studiu important, nu inseamna ca oamenii ar trebui sa inceapa sa foloseasca ibuprofen pentru a reduce riscul de a suferi de dementa. Utilizarea pe termen lung a medicamentelor nesteroidiene anti-inflamatoare (AINS) este asociat cu o serie de efecte secundare foarte importante, inclusiv ulcere gastrice si probleme cu rinichii. "

Va recomandam sa mai cititi si:
 
 
 
 


Vezi alte stiri

Mai cititi

Supereva.ro Noutati

Terapia de transfer cu microbiota imbunatateste simptomele autismului la copii

Terapia de transfer cu microbiota imbunatateste simptomele autismului la copii

Tulburarile din spectrul autismului (TSA) sunt tulburari neurobiologice complexe care afecteaza interacţiunil...

De ce fructele si legumele congelate pot fi mai bune decât cele proaspete?

De ce fructele si legumele congelate pot fi mai bune decât cele proaspete?

Probabil sunteţi conştienţi ca ar trebui sa încercaţi sa mâncaţi cât ma...