Inapoi la lista de intrebari


Purpura trombocitopenica imuna inseamna probleme la nastere?


Felicitari pentru site-ul dvs. Este o initiativa bine venita si foarte utila pentru tineriicare vor fi sau au devenit deja parinti. Eu ma incadrez in primacategorie, urmand ca peste circa 6 luni sa devin tatic.

As dori daca se poate sa-mi furnizati cateva informatii. In copilarie, sotia mea a foat internata in spitalul de pediatrie din Cluj cu diagnosticul "Purpura trombocitopenica imuna". La externare, doctorii de acolo i-au spus parintilor ca s-ar putea caea sa aibe probleme la nastere. V-as ruga, daca nu e prea tare deranjul, sa-mi spuneti despre ce probleme ar putea fi vorba si ce se poate face pentru preintimpinarea acestora.

In asteptarea raspunsului dvs. primiti va rog expresia celei mai bune aprecieri din partea mea.

Cu stima, - ing. Cristian DANU

**************************************************

Purpura trombocitopenica imuna este asa cum ii arata si numele o maladie autoimuna in care in organism se produc o serie de anticorpi care lupta impotriva propriului organism. Se manifesta prin aparitia unor pete caracteristice pe tegumente dar are si alte simptome. Importanta este trombocitopenia adica scaderea numarului de trombocite din sange.

 Trombocitele sunt niste celule componente ale sangelui care au rol important in oprirea sangerarilor si in coagulare. Nasterea este insotita intotdeauna de sangerare la expulzia placentei. De asemenea, in cazul nasterii prin cezariana, are loc o sangerare intrucat este o nastere pe cale chirurgicala.

Din aceste motive, sotia ta se incadreaza in grupa gravidelor cu risc crescut si de aceea este bine ca ea sa fie monitorizata atent si frecvent de catre medicul ginecolog, alaturi de un medic internist.

dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari