Inapoi la lista de intrebari


El are acum 6 dintisori,4 sus si 2 jos,si se pare ca il chinuie in continuare iesirea acestora.Noi i-am dat cu  Calgel, dar ma intereseaza legat de igiena dintilor, daca de la aceasta varsta trebuie sa inceapa cu periuta...s ...


Sarutmana doamna doctor,

Am si eu un baietel pe nume Andrei-Alexandru,si este nascut cu 1 an si o zi dupa al dvs(sa va traiasca si sa fie sanatos), adica pe 12.12.2001, deci anul acesta facem 1 anisor.

Ce-mi recomandati in aceasta privinta legat de dentitie, el are acum 6 dintisori,4 sus si 2 jos,si se pare ca il chinuie in continuare iesirea acestora.Noi i-am dat cu  Calgel, dar ma intereseaza legat de igiena dintilor, daca de la aceasta varsta trebuie sa inceapa cu periuta,in joaca bineinteles... sau care sunt recomandarile dvs. in calitate de specialist?

Multumesc anticipat, Mihai P. din Slatina.

**************************************************

Sa va traiasca baietelul!
 
Pana la un an si jumatate este deajuns daca-i curatati dintisorii cu o bucata de material textil sau tifon de doua ori pe zi. Dupa varsta de un an si jumatate,dintisorii pot fi curatati cu o periuta de dinti moale,cu o cantitate foarte mica de pasta de dinti,pentru ca in Romania nu exista paste de dinti fara fluor,iar cantitatea de fluor ingerata prin intermediul pastei de dinti nu poate fi controlata.
 
Fluorul in exces este toxic. Periajul trebuie efectuat de catre unul dintre parinti. Din momentul in care constatati ca devine interesat si ca isi poate peria cat de cat proprii dintisori,ii puteti lasa periuta fara pasta sa perieze singur,in timp ce dvs.va periati dintii,dupa care va puteti "controla" dintii reciproc si finalizati dvs.periajul in locurile in care nu a periat corect.
 
Numai bine!

Medic stomatolog: Lia Okukura - Japonia


Inapoi la lista de intrebari