Inapoi la lista de intrebari


Stimate domn, sotia mea aflata in luna a 2 - a de sarcina, are starile de rau atat de intense incat de multe ori nu mai ajunge pana la baie cand ii vine sa vomite.

Stimate domn, sotia mea aflata in luna a 2 - a de sarcina, are starile de rau atat de intense incat de multe ori nu mai ajunge pana la baie cand ii vine sa vomite. Medicamentul recomandat de medic (meto... nu-stiu-cum, imi cer scuze ca nu-i retin numele) are efect pentru maxim o ora. Acum greata e insotita si de dureri puternice de spate in zona lombara (poate fi de la fortarile din timpul vomei ?) si care iradiaza in interiorul abdomenului. Nu exista alte simptome, nici scurgeri ciudate, etc. Ce poate fi si ce se poate face pentru ameliorarea starii ?

Multumesc anticipat pentru raspuns, Cristian Ion

**************************************************

Starea generala de rau, greturile si varsaturile sunt foarte frecvente in aceasta perioada a sarcinii, fiind aproape “normale” ! Aceasta stare poarta numele de disgravidie de prim trimestru. Medicamentul recomandat sotiei dvs. este cel mai probabil metoclopramidul. Exista si antivomitive mai puternice dar care evident sunt mai scumpe. Va recomandam Zofranul. In ceea ce priveste durerile din zona lombara, acestea nu sunt in nici un caz datorate varsaturilor ci modificarilor curburii coloanei vertebrale care in sarcina se adapteaza la cresterea volumnului abdomenului. Pentru aceste dureri se poate administra o asociere dintre un analgezic ca algocalminul si un antiinflamator, de preferinta supozitor, cum ar fi diclofenacul.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari