Inapoi la lista de intrebari


De aproximativ doua luni, Horatiu se trezeste noaptea dupa un somn de cateva ore, tresarind si tipand foarte tare, dupa care imi este foarte greu sa-l mai culc.

Ma numesc Raluca, am 31 de ani si sunt mama unui baietel de un an si o luna. De aproximativ doua luni, Horatiu se trezeste noaptea dupa un somn de cateva ore, tresarind si tipand foarte tare, dupa care imi este foarte greu sa-l mai culc. Singura solutie este sa-l iau cu mine in pat. Asa adoarme insa continua sa tresara in somn.

Ce ma sfatuiti sa fac ? Precizez ca a urmat tratamente cu fenobarbital si apoi nitrazepam care, din pacate, nu au avut nici un rezultat.

**************************************************

Suntem adversarii administrarii de barbiturice de tipul fenobarbitalului sau a benzodiazepinelor sedative de tipul nitrazepamului la copii de varste asa de fragede. La aceasta varsta, copiii au un orar foarte neregulat de somn, atat in timpul zilei cat si in timpul noptii, fara ca acest lucru sa fie neaparat anormal. Se trezesc usor datorita celor mai variate motive, plang si adorm greu. Importanta este durata totala a somnului desi se pare ca somnul nocturn este cel mai fiziologic. Administrarea de somnifere sau sedative se face mai mult pentru confortul parintilor.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari