Inapoi la lista de intrebari


Desi am luat toate masurile de precautie, sarcina mea fiind foarte pretioasa (am 34 de ani si am ramas insarcinata dupa 5 ani de tratamente) de doua zile am simptome de gripa (dureri de cap, usturime in gat, stranuturi profunde, etc.)

Buna ziua domnule doctor ! Ma numesc Mirela sunt insarcinata in 22 de saptamani. Desi am luat toate masurile de precautie, sarcina mea fiind foarte pretioasa (am 34 de ani si am ramas insarcinata dupa 5 ani de tratamente) de doua zile am simptome de gripa (dureri de cap, usturime in gat, stranuturi profunde, etc.) fara insa a avea febra. Este bine daca ma ingrijesc eu acasa, “babeste”, fara pastile, sau e mai indicat un tratament medicamentos ? Poate aceasta gripa sa influenteze bebelusul ? Deoarece pe Internet am gasit diferite valori ale parametrilor copilului care se masoara echografic as dori sa va intreb daca urmatoarele valori masurate in saptamana a 19-a sunt normale. BPD - 43 LHD - 51,9 HC - 149,1 AC - 129,7 FL - 29,9 greutate 252g. Conform unelor surse, HC ar fi mai mic iar FL mai mare. Medicul a spus ca nu sunt probleme. Am facut si testul alfaproteinei iar valoarea este normala. Acesta si echografia doppler efectuata in saptamana a 19-a in care nu s-au observat malformatii sunt de natura elimine aceasta posibilitate ? Si o ultima intrebare. In decursul primelor 3 luni am avut sangerari reduse cantitativ, cu o exceptie cand hemoragia a fost mai abundenta dar s-a oprit si se pare ca sarcina a decurs normal, doar placenta e fixata mai jos. Datorita acestor sangerari, am facut foarte multe examene echografice.

Este acesta un pericol pentru copil ? Va multumesc pentru rabdarea de a citi si raspunde mesajului meu !

Cu respect, Mirela Blemovici

**************************************************

Valorile diametrelor masurate echografic par sa fie in limite normale. In plus, daca echografiile repetate precum si testul alfafetoproteinei sunt in limite normale, inseamna ca nu sunt probleme. Echografia este o investigatie bazata pe reflexia ultrasunetelor si este absolut nepericuloasa pentru mama sau fat. Pot fi efectuate oricate. In ceea ce priveste gripa, puteti sa va administrati fara teama antiinflamatoare nesteroidiene de tipul aspirinei sau paracetamolului.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari