Inapoi la lista de intrebari


Am 23 de ani si sunt insarcinata in 7 saptamani. Nu stiu cum acest lucru a fost posibil deoarece am montat un dispozitiv intrauterin.

Am 23 de ani si sunt insarcinata in 7 saptamani. Nu stiu cum acest lucru a fost posibil deoarece am montat un dispozitiv intrauterin. Momentan ma aflu departe de tara si nu am acces la servicii medicale timp de cateva saptamani pana cand ma intorc in tara, de aceea as dori sa-mi spuneti ce se poate intampla in acest interval de timp, daca pot aparea complicatii sau alte probleme.

**************************************************

Nu exista metoda contraceptiva eficienta 100 % ! Acest lucru este valabil si in cazul dispozitivelor intrauterine care au efecte contraceptive foarte bune dar nu infailibile. In plus, sunteti sigura ca sunteti insarcinata ? Daca nu doriti sarcina, singurele metode de a o intrerupe sunt chiuretajul clasic sau folosirea pompei de vid, ambele metode efectuate numai de catre ginecolog. Intreruperea sarcinii este posibila fara riscuri materne pana in saptamana  a 12 - a.

Daca va hotarati totusi sa pastrati sarcina, trebuie sa intrati imediat sub controlul unui ginecolog care va monitoriza atent desfasurarea acesteia, pentru a preveni eventualele complicatii.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari