Arhiva de stiri

Prima operatie de inseminare artificiala la Hunedoara

Medicul ginecolog Romeo Stanescu jr., din Hunedoara, a reusit, in premiera in judet, sa duca la bun sfarsit prima operatie de inseminare artificiala. Beneficiara este o tanara hunedoreanca de 22 de ani, Marcela Gherghel. Ambii soti sufera de sterilitate. Din acest motiv, sotii Gherghel au acceptat propunerea medicului Romeo Stanescu jr. de a apela la o metoda inedita pentru lumea medicala hunedoreana, inseminarea artificiala "in vivo", operatiune care dureaza circa jumatate de ora si care este cu mult mai putin sofisticata si pretentioasa decat fertilizarea "in vitro".

Doctorul hunedorean sustine ca studiaza de aproape un an aceasta metoda care nu pune in pericol viata pacientelor. In ceea ce o priveste pe Marcela, aceasta se declara fericita de posibilitatea de a fi mama, sperand ca in luna martie a anului viitor sa aiba copilul mult visat. Potrivit celor relatate de doctorul Stanescu, dupa circa o luna si jumatate de la interventie embrionul se dezvolta normal, iar viitoarea mama se simte bine. Mai mult, aceasta reusita ar putea determina si medicii ginecologi de la Spitalul Judetean din Deva sa adopte aceasta metoda de combatere a sterilitatii, cunoscut fiind faptul ca in judet exista numeroase cupluri cu probleme de infertilitate care nu vor mai fi nevoite sa se deplaseze la centrele universitare, ci isi vor rezolva problemele pe plan local.

Ramane de vazut cat de reticenti se vor dovedi medicii hunedoreni fata de aceasta metoda, care a devenit uzuala in Europa inca din anii '70-'80 si care se aplica cu succes inca din anul 1995 la clinicile universitare din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Sibiu.

Supereva.ro Noutati

Sfantul Valentin… sau Ziua Indragostitilor

Sfantul Valentin… sau Ziua Indragostitilor

Ziua Indragostitilor sau Sfantul Valentin, este un moment in care oamenii isi arata sentimentele de dragoste, afec...

3 Retete simple pentru plastilina colorata – bucuria copiilor

3 Retete simple pentru plastilina colorata – bucuria copiilor

Toata lumea pare sa aiba o reţeta favorita de playdough. Unele necesita gatit, iar altele nu; unele sunt meni...