Dubai sau opulenta araba

Dubai sau opulenta araba

Dubai sau opulenta araba

  • Dubaiul este un oras capabil sa ofere tot ce un turist si-ar putea dori : incursiune in istorie, distractii nelimitate in functie de interesul fiecaruia, cumparaturi la malluri luxoase sau in piete arabe traditionale, zgarie-nori, hoteluri bine intretinute, bucatariile cel mai renumite din lume, plaja, soare, mare, plimbari cu jeepul prin desert dar si schi pe partii de zapada,snowboard,patinoar ...

Principala atractie a Emiratelor este bineinteles Dubaiul un oras capabil sa ofere tot ce un turist si-ar putea dori :incursiune in istorie,distractii nelimitate in functie de interesul fiecaruia, cumparaturi la malluri luxoase sau in piete arabe traditionale, zgarie-nori, hoteluri bine intretinute, bucatariile cel mai renumite din lume, plaja, soare, mare, plimbari cu jeepul prin desert dar si schi pe partii de zapada,snowboard,patinoar .Tot ce vedem in jur frapeaza mai ales daca avem in vedere ca Dubai este un oras in inima desertului ,construit pe nisip.

Nu exagerez cu nimic daca spun ca sunt atatea de vazut si de facut ca nu ar ajunge saptamani bune pentru a termina intreaga oferta.

Un bun start pentru a cunoaste acest superb oras este o plimbare prin zona Jumeirah. Acolo se afla un parc si o plaja superba si de asemena cele mai luxoase si frumoase hoteluri din Dubai,printre care si celebrul Burj al Arab,singurul hotel cu 7 stele din lume,simbolul Dubaiului.


Ansamblul de vile:

Jebel Ali, Dubai, United Arab Emirates

Poze foarte reusite cu hotelul se pot face direct de pe plaja atat ziua cat si noaptea.Amatorii de lux si inedit se pot caza acolo pentru o noapte cu o suma incepand de la 1000 $ sau o alta optiune mai la indemana un tur al holului principal al hotelului contra sumei de 60 $ , fotografiatul nu este permis insa.

In acceasi zona se gaseste si o superba moschee -Jumeirah Mosque
Pentru a continua cu opulenta o plimbare pe Sheikh Zayed Road artera principala a Dubaiului este mai mult decat binevenita pentru a face cunostinta cu zgarie-norii in diverse culori capodopere de arhitectura moderna,futurista si renumitele hoteluri ale lanturilor internationale.

Ramanand in zona luxului si a banilor nu uit nici de mallurile renumite,unde merita sa mergi chiar daca nu esti fan al cumparaturilor si nu pentru a casca ochii la vitrine ci la frumusetea arhitecturala a mallurilor.Le mentionez in ordinea care imi plac mie (bineinteles parere subiectiva ) Ibn Batutta Mall, Mall of Emirates (se pare ca ar di cel mai mare mall din lume cu aproape 5000 de magazine unde se afla si parcul de iarna cu partie de schi si snowboard) ,Wafi Mall, Mercato,si nu in ultimul rand City Center Deira,un mall mai vechi care nu atrage prin frumusete insa preturile sunt accesibile.

Si ca sa termin cu cumparaturile,sa mentionez celebrele bazaruri : Gold Souq ceea mai mare piata de aur din lume,apoi in imediata apropiere,piata de textile ,piata cu mirodenii si de ce nu piata cu pesti vii sau piata cu fructe.Bazarurile si pietele sunt un excelent loc pentru o incursiune in viata autentica traditionala araba si un bun prilej pentru a face cumparaturi dintre cele mai diverse.

Pentru a fi in ton cu trecutul recomand o plimbare cu barca de lemn traditionala-abra un fel de taxi pe apa care poarta calatorii de pe o parte a orasului pe alta,Dubaiul e compus de fapt din doua orase,Dubai si Deira despartite de raul Creek.Plimbarea cu barca ofera o priveliste minunata si este deasemena o buna ocazie pentru un minitur al orasului.

Cei interesati de istorie pot face o vizita muzeului fortareata Al Fahidi,Muzeului National,o alta atractie o constituie casa umila,micuta devenita muzeu a seicului Saeed al Maktoum constuita prin 1900.
Odata terminate cumparaturile si vizitele la muzee,poate veni distractia,una din cele mai gustate o constituie safariul in desert ,o adevarata aventura cu masini de teren de ultima ora.

Cu aceeasi ocazie se pot face plimbari cu camila prin desert,se serveste o cina traditionala araba,se poate fuma sisa iar doamnele pot sa isi aplice henna pe maini in traditionalul stil arab cu putin noroc,chiar de catre o beduina.

O zi petrecuta la Wild Wadi, un mare parc de distractii acvatic nu trebuie nici ea ratata,se afla chiar in partea opusa a Burj al Arabului.

Pentru cei ce sosesc in Dubai in perioada Shopping Festivalului de obicei in ianuarie-februarie o atractie care nu trebuie ratata este Global Village o mare piata internationala care se doreste a fi o lectie de geografie,istorie,cultura a diferitelor tari. Acolo se pot face cele mai bune cumparaturi,la preturi mai mult decat accesibile,se poate participa la seri culturale si ceea ce atrage in mod deosebit este oferta culinara. Tarile expozante vin de obicei si cu bucataria aferenta,deci un adevarat festin culinar international.

In mod sigur ca nu am epuizat toate ofertele,insa nu imi vine altceva momentan in minte .

Ca sfaturi de calatorie, sa nu veniti in sezonul de vara iunie-septembrie,chiar daca preturile la cazare coboara vertiginos datorita caldurii si umiditatii insuportabile, pe cat posibil sa va cumparati lucrurile necesare de la supermaketuri chiar si apa de baut costa de 6 ori mai mult la hotel decat afara,de restul sa nu mai vorbim.In ceea ce priveste mancarea,la fel restaurantele hotelurilor sunt cam scumpe insa afara mancarea este mai mult decat accesibila la pret iar oferta ultravariata,tinand cont de diversitatea populatiei rezidente.Cine soseste in perioada decembrie-ianuarie sa isi aduca si doua-trei bluze mai groase,deoarece seara e cam frig.

O alte recomandare , mai ales celor care iubesc marea,soarele,plaja si vor in primul rand sa se relaxeze,este sa isi aleaga o locatie in afara Dubaiul, vor avea parte de o vacanta linistita, relaxata .

Ca prima locatie Fujeirah, un emirat aflat pe malul Oceanului Indian,cam la 2 ore de Dubai .Veti gasi acolo,apa curata,cristalina,nisip alb ,este destinatia de vis si pentru iubitorii de scufundari,la fel si Khorfakkanul,o mica localitate de langa Fujeirah,foarte iubita de turistii din vestul Europei.

Celalate emirate au si ele iesire la Marea Golfului, dispun de hoteluri foarte frumoase,cu plaje superbe,apa curata,culoarea nispului variaza de la un emirat la altul.Hotelurile sunt foarte bine amenajate.Daca va intalniti cu oferte de hoteluri din Sharjah,Ajman,Ras al Khaimah nu le refuzati pentru simplul motiv ca nu sunt in emiratul Dubai.
M-am cam intins cu impresiile mele dar mereu mai e ceva de spus.O atmosfera foarte placuta se gaseste la Dubai cu ocazia Shopping Festivalului,anul acesta incepe pe 20 dec.pana pe 2 februarie cand teoretic magazinele ofera mari rdeuceri de pret de pana la 75 % practic doar 30-40 % dar tot e bine.Pe mine ma impresioneaza mai mult insa atmosfera de carnaval al orasului,activitatile culturale care se desfasoara in aceea perioada,focurile de artificii din fiecare seara si dupa cum am mai spus Global Village.

Cine are posiblitatea sa faca si o vizita capitalei, Abu -Dhabi , va fi placut impresionata de curatenia orasului,zonele verzi,plaja intinsa opulenta cladirilor,bogatia locuitorilor.

autor: Luna75, membra a clubului Supereva

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Asia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII