Conteaza totusi moda?

Conteaza totusi moda?

Conteaza totusi moda?

  • Ca definitie sumara, simplista si rapida - am putea spune ca Moda este ceea ce acopera lucrurile. Este despre ceea ce dorim sa aratam despre noi: rochii, blugi, pantofi, camasi si tot felul de pantaloni si bijuterii. Un ambalaj a ceea ce ne impacheteaza gandurile si caracterul...

Cu alte cuvinte, ce lucruri banale ne reprezinta un ego atit de urias...

Si totusi, ca sa bagatelizam in continuare, Moda este ah ... atit de superficiala si gaunoasa. De atat de multe ori ma descopar gandindu-ma: Of ... daca si asta e rochie...

Dar... pina la urma, o urmarim, o comentam, o uram si o adoptam. Deci, pina la urma conteaza. Pina la urma, este o unealta in mana imaginii. Pe care o folosim cu indemanare, snobism, amatorism sau vedetism. Dupa cum ne dicteaza mica voce din interior.

Uneori insa, moda chiar are laturi pozitive si functioneaza...chiar daca diabolic.

Stilul si marca costumului care impacheteaza un politician de altfel corupt si taranoi, il poate face, intr-o poza, sau din avion: elegant si rafinat. Ba chiar fara pata.

O rochie bine aleasa, poate ascunde sau dezvalui voluptatile unei femei, ascunzandu-i insa statutul marital - deci, intrebandu-ne daca moda conteaza - pina la urma, putem afla mai multe despre noi insine. Despre frustari, dorinte, vise.

Dar, deja - teoria mea devine greu de urmarit - deci, am sa incerc sa o pun in aplicare cu exemple:
In spatele fiecarei poze alese, se afla de fapt o intrebare si o metafora despre moda.


1. De ce oare finetea de filigram a bratelor Victoriei Beckham ma face sa ma simt normala?

De ce perfectiunea siliconata a sanilor ei cu profil de fund de copilas - ma face sa imi iubesc sanii mei naturali?

 

2. Iata-l si pe Papa Benedict - superstar in propriul sau calendar de 2007. De remarcat ca si el este o victima a modei: ce vesmant perfect de catifea poarta, cu siguranta are papuci din piele fina - facuti de mana. Deja stim ca exista o hoarda de episcopi care ii vor umari cu stricte linia papala de imbracaminte in 2007.

3. Sophia Loren - este inca un pin-up, de data asta pentru faimosul Pirelli calendar de 2007. Sophia are 72 de ani... Si ce daca? Daca e frumoasa...

4. Senzatia cantareata a anilor 1980, Boy George - si-a scos la rampa prima colectie de moda. Evident, nu puteau lipsi chilotii. Hm.... hai sa iau si eu doua perechi pentru sot. Si totusi, ce insemna boldul ala Goerge?

5. Designerul belarus Andrei, celebru in Rusia, nu este primul care a gandit femeile pe post de ghiveci de flori. Probabil ca nu este nici ultimul. Sa vedem cind apare la domnul Botezatu acest trend in Romania.

6. Si politicienii intra in jocul modei. Iata-i pe dragutii John Howard, primul ministru al Australiei si George Bush, purtand traditionalele pijamale - la o intilnire a natiunilor.
Daca ar fi fost cu dungi, am putea sa ne imaginam si unii parlamentari romani imbracati cu rafinament in ele.


7. Mama mia - unde este cealalta jumatate de rochie Eva?

8. Irinel Columbeanu in geaca de motocilist. Interesant. Ce marca de motocicleta are?

9. George Clooney a fost votat a doua oara consecutiv - cel mai sexos barbat in viata de pe Terra. E dragut...dar  mai stiu si altii. Ce costum impecabil are. Cu siguranta are si el o motocicleta.

 

10. Un pic apoteotic: daca Frumoasa, Slaba, Tinara si Bogata este un ideal pentru multe femei in viata ...pentru modelul brazilian Ana Carolina Reston - care a fost binecuvantata cu toate acestea - nu au fost de bun augur. Pina la urma s-a infometat pina a murit. Tot de dragul modei.

Deci moda conteaza?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. mari
    maritrimis la 14/5/2013

    conteaza moda? in principiu..nu, in realitate...da.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII