Terapia indiana cu pietre calde

Terapia indiana cu pietre calde

Terapia indiana cu pietre calde

  • Jennifer Anniston foloseste cu religiozitate terapia cu pietre calde care ii da putere si o elibereaza de stres. Este o terapie relaxanta care este recomandata celor care sufera din cauza stresului. Sunt persoane in cazul carora stresul le provoaca insomnii, le reduce randamentul la locul de munca. Terapia geotermala amelioreaza circulatia sangelui si metabolismul celular, ajuta la detoxifierea organismului si creeaza o stare generala de bine...

Cum se desfasoara terapia cu pietre?

Mai intii veti fi invitata sa va intindeti pe masa de masaj. Urmeaza apoi ungerea corpului cu ulei de lavanda si apoi incepe masajul propriu-zis.

Masajul nu se realizeaza cu mainile, ci cu pietre calde, de diferite marimi. "Se folosesc 54 de pietre foarte fine, de origine vulcanica, de culoare gri inchis, care sunt incalzite pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius".

Aceasta temperatura nu este indeajuns de ridicata ca sa va arda, ci doar "va va provoca furnicaturi placute in tot corpul".

O parte dintre aceste pietre sunt "fixe" si se asaza in dreptul punctelor chakra (sapte puncte localizate de-a lungul corpului nostru, puncte ale energiei vitale si care sunt legate de anumite organe ale corpului). De obicei pietrele fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele mai lunguiete, pentru zona ga-tului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se asaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara.

Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile obisnuite de relaxare: pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos. Iar cele de dimensiuni mici se asaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului, caldura emanata de pietre relaxeaza muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor.

Pentru cine este utila terapia indiana cu pietre?

Terapia cu pietre este recomandata in special celor care sufera din cauza stresului. Sunt persoane in cazul carora stresul le provoaca insomnii, le reduce randamentul la locul de munca. Terapia geotermala amelioreaza circulatia sangelui si metabolismul celular, ajuta la detoxifierea organismului si creeaza o stare generala de bine.

Iar primul semn care arata ca masajul da rezultate este (re)dobandirea somnului odihnitor. La finalul orei de masaj, trebuie sa beti multa apa, pentru a reface cantitatea de lichide si de saruri pierdute prin transpiratie.

Ca efect secundar, specialistii sustin ca masajul facial cu jad chinezesc are uimitoare efecte antirid!

Istoria terapiei cu pietre dateaza din 1933, cand Mary Nelson, o maseuza, s-a gandit sa foloseasca pietrele de bazalt care serveau la incalzirea saunei pentru a calma durerile resimtite dupa cateva ore de munca neintrerupta.

Intr-o prima faza, terapia consta in plasarea unor pietre incalzite pe anumite zone ale corpului; insa, in timp, s-a trecut la masajul cu pietre, iar azi acestea au devenit accesorii indispensabile in diferite tehnici de ingrijire: reiki, reflexologie, shiatsu.

Unele esteticiene isi perfectioneaza masajul asezand pietre calde intre degetele picioarelor clientei, pentru a reda astfel supletea incheieturilor si a facilita fluxul energetic. Alte esteticiene utilizeaza marmura rece pentru a racori picioarele clientei inainte ca aceasta sa le introduca in apa calduta si parfumata, pentru ca ea sa aiba parte de o experienta deosebita.

Un tratament al fetei poate incepe prin plasarea de pietre calde... intre degetele picioarelor clientei si a uneia singure pe piept.

Se folosesc roci calde si reci

Alternanta cald/rece este foarte interesanta atunci cand e folosita in masajul facial. Pietrele favorizeaza destinderea muschilor fetei si penetrarea mai rapida a produselor in piele, in timp ce pietrele reci revigoreaza si tonifica tesuturile. 

Tratamente inedite

Masaj pentru toamna/ iarna ce are drept efect cresterea nivelului energetic:

  • 20 de minute gomaj cu un amestec de uleiuri esentiale, pudra de lemn de santal si putin ceai negru;
  • 50 de minute masaj cu pietre calde.

Masaj pentru primavara/ vara ce are drept efect dinamizarea si racorirea corpului:

  • 30 de minute gomaj cu sare + uleiuri esentiale de lamaie si ghimbir;
  • 30 de minute masaj cu  un cristal de sare cald.
     

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 Dragoste si sex >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII