Fructele uscate pot trata afectiunile de zi cu zi

Fructele uscate pot trata afectiunile de zi cu zi

Fructele uscate pot trata afectiunile de zi cu zi

  • Usor de mancat, pe fuga, fructele uscate pot fi bune pentru sanatatea dvs. Iata ce sa alegeti in functie de afectiunea pe care o aveti:

Usor de mancat, pe fuga, fructele uscate pot fi bune pentru sanatatea dvs. Iata ce sa alegeti in functie de afectiunea pe care o aveti:

Osteoporoza: Stafide

Stafidele sunt una dintre cele mai bogate surse de bor, un mineral important care ajuta la reducerea  pierderii de masa osoasa in post-menopauza. Presarati un pumn de stafide peste un iaurt bogat in calciu, iar pentru beneficii optime asupra oaselor, adaugati nuci pecan, un alt aliment bogat in bor. Aportul mediu de bor este de 2 mg pe zi, dar un minim de 3 mg (si maxim de 10 mg pe zi) este, probabil, mai sanatos.

Oboseala: Curmale

Starile de oboseala va pot face sa simtiti nevoia unei gustari dulci. Curmalele sunt o alternativa minunata deoarece au indicele glicemic relativ scazut, ceea ce inseamna ca elibereaza zaharurile incet si va ajuta sa pastrati nivelul de energie constant, in ciuda gustului dulce intens. Consumati proteine - un pumn de nuci, de exemplu - va da senzatia de satietate.

Guta: Cirese uscate

Antocianinele din cirese, in special cele amare, care se gasesc in majoritatea magazinelor de sanatate, pot fi benefice pentru o serie de afectiuni inflamatorii, inclusiv artrita, guta si febra musculara. Un studiu recent efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea din Michigan a relevat faptul ca o dieta bogata in cirese a redus markerii  inflamatiei la animale cu pana la 50%. "Doza" eficienta pentru oameni pare a fi o jumatate de ceasca de cirese uscate de doua ori pe zi.

Hipertensiune arteriala: Caise uscate

Caisele uscate contin de trei ori mai mult potasiu decat bananele si contin doar o urma de sare. Acest lucru e bun pentru mentinerea tensiunii arteriale scazute - potasiul contribuie la retinerea apei in organism, alaturi de sodiu, mentinand un volumul sanguinic mai mic. Cercetarile recente de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Atlanta, au aratat ca un consum de potasiu mai mare decat cel de sodiu protejeaza organismul impotriva tensiunii arteriale si a bolilor de inima. Consumand caise uscate aportul de potasiu este benefic alaturi de aportul crescut de alte substante nutritive.

Infectii urinare: Afine uscate

Daca sunteti predispusi la infectii ale vezicii urinare - si 20% dintre femei sufera de aceasta problema, consumati afine uscate. Intr-un studiu realizat in SUA, doi pumni (42.5g) din aceste fructe au redus "viscozitatea" de bacterii E. coli in probele de urina ale femeilor infectate. Acest lucru inseamna mai putine infectii urinare, deoarece bacteriile nu se pot fixa de peretele vezicii urinare. Proantocianidinele sunt ingredientul activ din afine care contribuie la aceasta anti-aderenta.

Constipatie: Prune uscate

Sase prune uscate (50g), de doua ori pe zi, sunt mai eficiente decat laxativul ispaghula (ingredientul activ din Fybogel), potrivit unui studiu recent. Prunele uscate sunt bogate in sorbitol, substanta care atrage dupa sine apa in scaun, facilitand asfel eliminarea lui.

Anemie: Smochine

Sunteti vegetarian? Patru smochinele uscate furnizeaza un sfert din doza zilnica de fier care protejeaza impotriva anemiei. Pentru un  beneficiu deplin, consumati vitamina C din portocale pentru a facilita absorbtia fierului din surse vegetale.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII