Cum sa gasesti un sef bun

Cum sa gasesti un sef bun

Cum sa gasesti un sef bun

  • Daca esti angajat intr-un post nou, daca esti promovat sau primesti un o pozitie diferita in cadrul companiei, foarte probabil ca vei avea un nou sef. Trebuie sa determini rapid daca acest nou sef se potriveste cu tine si cu scopurile tale privind cariera.  Incearca sa raspunzi la urmatoarele cinci intrebari.

Cum sa gasesti un sef bun

Daca esti angajat intr-un post nou, daca esti promovat sau primesti un o pozitie diferita in cadrul organizatiei, foarte probabil ca vei avea un nou sef. De fiecare data cand se intampla asta, trebuie sa dezvolti o noua relatie profesionala cu persoana pe care te bazezi pentru a obtine indicatii, dezvoltare profesionala si viitoare avansari.

Trebuie sa determini rapid daca acest nou sef se potriveste cu tine si cu scopurile tale privind cariera. Dar cum iti poti da seama? Incearca sa raspunzi la urmatoarele cinci intrebari.

1. Seful iti face publica munca?

Daca nu stii sigur, il poti intreba, „Ce oportunitati de lider voi avea in munca?“ Daca spune ceva de genul „Exista numai un sef aici – eu“ ai putea avea ceea ce se numeste un „Sef oprimant“.

Un sef care raspunde „Suntem toti sefi aici; vei fi responsabil de proiectele care necesita expertiza ta“, nu va avea vreodata probleme in a-ti aprecia rolul si contributia.

2. Seful rezolva problemele?

Incearca sa-l intrebi „Cum trebuie sa procedez pentru a escalada problemele la tine cand cred ca trebuie sa te implici?“ Daca insista ca trebuie sa-ti rezolvi problemele singur, ar putea fi un sef „Sef derutant“ care ignora problemele, ceea ce duce la agravarea lor.

Un sef bun ar putea spune „Da-mi exemple detaliate; voi determina cauza si voi lucra cu managerii de la nivelul meu pentru a corecta problemele“.

3. Te lasa seful sa-ti termini treaba?

Cand ai dubii, incearca sa-l intrebi cand poti incepe sa te ocupi de sarcini de la inceput la sfarsit. Daca raspunsul este „Sunt un sef activ; facem totul ca o echipa“, inseamna ca ai probleme. Acesta este un „Sef jucator“ care executa din munca ta partile care ii plac si iti lasa tie problemele.

Daca auzi raspunsul „Spune-mi cand crezi ca esti gata; iti voi da sfaturi si voi fi disponibil cand ai nevoie de mine“, inseamna ca seful are incredere in aptitudinile tale.

4. Seful asculta sugestiile tale?

Daca nu, spune-i ca atunci cand iti ignora sugestiile te intrebi daca iti pretuieste parerea. Un raspuns ca „Eu am ultimul cuvant“ ar putea insemna ca este un „Sef manipulativ“.

Un sef bun ar spune ceva de genul „Imi pare rau, nu mi-am dat seama ca fac asta. Te rog atrage-mi atentia prima data cand se va mai intampla asta“. Un sef bun intotdeauna stie sa te asculte cu atentie.

5. Seful te trateaza pe tine si pe ceilalti din echipa de la egal la egal?

Daca observi tratamente preferentiale fata de anumiti colegi, incearca sa-ti intrebi seful „Ce criterii vei folosi pentru a-mi evalua performantele profesionale?“ Daca spune „Fiecare caz este diferit; imi folosesc mintea“, ar putea fi un „Sef cu doua masuri“ care foloseste criterii diferite pentru a evalua performantele profesionale ale dideritilor angajati.

Un raspuns mai bun, cum ar fi „Munca ta va fi evaluata conform standardelor documentate cu care am fost toti de acord“, iti va arata ca este corect.

Capacitatea de a asculta, de a rezolva probleme, simtul dreptatii si abilitatea de a avea incredere sunt numai cateva dintre caracteristicile unui sef bun. Ca angajat bun, poti invata sa observi si sa apreciezi aceste atribute, apoi sa construiesti o relatie reciproca de succes.

Supereva va ureaza o cariera de succes.

  Locul unde comentam cu placere:

 Cariera si succes >>>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Cariera

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII