Papadia - o planta cu multe calitati medicinale

Papadia - o planta cu multe calitati medicinale

Papadia - o planta cu multe calitati medicinale

  • Papadia este una dintre cele mai surprinzatoare plante medicinale. La indemana oricui, papadia este un leac pentru bolile biliare, hepatice, obezitate,  gută, reumatism, ateroscleroză, varice şi altele. Papadia a dovedit că poate să ajute ficatul să elimine toxinele din sange.

Papadia este deosebit de utilă, spun fitoterapeuţii, în tratamentul bolilor biliare şi hepatice, în dischinezii biliare cu tulburări intestinale, gastrite hipoacide, obezitate, gută, reumatism, ateroscleroză, varice şi altele. Păpădia a dovedit că poate să ajute ficatul să elimine toxinele din sânge.

Ceaiul de papadie

Ceaiul de papadie s-a dovedit un bun remediu şi pentru cei care erau predispuşi să formeze pietre la vezica biliară. În astfel de situaţii, ceaiul se prepară din frunze şi rădăcini uscate şi tăiate foarte mărunt. Într-o ceaşcă de apă (200 ml) punem două linguriţe din acest amestec şi lăsăm să clocotească de 4-5 ori. Acoperim vasul şi ceaiul trebuie să se limpezească timp de 15 minute.

Cura cu ceai de papadie

Vom bea două căni pe zi: dimineaţa şi seara. Păpădia este şi un foarte bun diuretic; ea combate retenţia fluidelor şi are efecte excelente în cistită, nefrită şi hepatite. De asemenea, ceaiul din rădăcina plantei previne anemia şi tensiunea oscilantă. Frunzele tinere de păpădie conţin mult bor şi ocupă locul doi, după varză, în ierarhia vegetalelor care conservă ţesutul osos, prevenind osteoporoza.

Papadia si pietrele la rinichi

Studiile recente au mai confirmat şi efectul plantei în cazul pietrelor la rinichi.

Calculii renali care îi înspăimântă pe bolnavi din cauza durerilor declanşate pot fi calmate prin infuzia de păpădie. În cazul unor calculi renali de mici dimensiuni, la recomandarea specialiştilor, fitoterapeuţi şi medici, se bea ceai de păpădie, zilnic, până le eliminarea pietrei.

Papadia o sursa de lecitina

Mai mult, s-a constatat că planta este şi o sursă valoroasă de lecitină. Combinată cu urzici, grâu încolţit, nuci măcinate, seminţe de in, mac, sub forma unei supe, păpădia este benefică pentru creier în boala Alzheimer.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Ioana
    Ioanatrimis la 28/5/2015

    Intradevar papadia are o multime de beneficii pentru organism si dupa cum citisem pe slabescu.ro este foarte eficienta si pentru slabit deoarece ajuta la procesul de detoxifiere al organismului.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Marina
    Marinatrimis la 22/4/2013

    folosesc papadia in salata mai ales primavara ca energizant e super

    Raspunde la acest comentariu
  3. Grumeza Aurora
    Grumeza Auroratrimis la 16/8/2010

    Aveam o micoza intre 2 degete de la piciorul stang.Foloseam tot felul de creme si ceaiuri de plante,dar degeaba.Nu puteam sa incalt orice incaltaminte.Intr-o zi,in gradina am luat o radacina de papadie,din care iesea un laptisor si mi-am uns rana.S-a innegrit ,nu m-a mai durut degetul care fusese umflat iar dupa cateva zile, rana a disparut.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII