Cum deosebim mierea naturala de cea falsa?

Cum deosebim mierea naturala de cea falsa?

Cum deosebim mierea naturala de cea falsa?

  • Mierea naturala este utilizata in bucatarie, tratamente de infrumusetare, tratarea ranilor / bolilor si pierderea in greutate. Este o sursa de energie, bogata in vitamine si minerale, si are proprietati anti-inflamatorii si antifungice. Mierea reala, de obicei, este scumpa, iar imitatia a fost dezvoltata pentru a oferi o alternativa mai putin costisitoare.

Cum deosebim mierea naturala de cea falsa?

Mierea naturala este utilizata in bucatarie, tratamente de infrumusetare, tratarea ranilor / bolilor si pierderea in greutate. Este o sursa de energie, bogata in vitamine si minerale, si are proprietati anti-inflamatorii si antifungice. Mierea reala, de obicei, este scumpa, iar imitatia a fost dezvoltata pentru a oferi o alternativa mai putin costisitoare. Exista trei clase de baza din miere: naturala (pura), alterata si artificiala. Mierea naturala este miere pura, mierea alterat contine miere naturala plus alte ingrediente, iar cea artificiala este fabricata din sirop de zahar sau din porumb, aditivi si coloranti alimentar.

Cum ne dam seama ce miere cumparam?

1. Cititi eticheta. Producatorii ar trebui sa enumere toate ingredientele din recipient. In cazul in care mierea nu este pura, pe eticheta ar trebui sa apara si procentul de miere real din flacon, daca este cazul.

2. Frecati putina miere intre doua degete pana cand se dezintegreaza - o parte din ea va fi absorbita in piele daca este miere; mierea in stare pura este foarte buna pentru piele. Mierea naturala nu este lipicioasa. Daca degetele raman lipicioase, inseaman ca are si zahar sau indulcitor artificial in ea.

3. Pune cateva picaturi pe o hartie sau servetel. Mierea in stare pura nu va perfora hartia pentru o lunga perioada de timp, deoarece nu contine apa.

4. Arunca putina miere aproape de furnici. Albinele isi construiesc instinctiv stupii pe copaci si intre pietre. Ele adauga un aditiv in miere, in scopul de a se proteja de daunatori, cum ar fi furnicile. Furnicile nu se vor apropia de mierea naturala.

5. Se amesteca cu o furculita mierea cu un galbenus de ou. Daca mierea este pura, galbenusul va arata ca si cum ar fi fiert.

/Images/miere1.jpg
 

6. Umple un pahar cu apa si adauga 1 lingura de miere. Mierea pura nu se dizolva in apa si va ramane pe fundul paharului, in timp ce mierea alterata si cea artificiala se vor dizolva.

7. Intindeti-o pe o felie de paine. Mierea naturala va intari painea in cateva minute. Miere artificiala si cea alterat va uda painea, din cauza continutului de apa.

8. Cand o veti gusta, mierea naturala va va face sa simtiti furnicaturi in partea din spate a gurii, chiar inainte de a o inghiti.

9. Vezi daca se cristalizeaza in timp. Miere falsa va ramane in aceeasi stare asemanatoare unui sirop, indiferent de timp, in timp ce mierea naturala se va cristaliza.

10. Inmoaie varful unui bat de chibrit in miere si apoi incearca sa-l aprinzi. Mierea naturala va aprinde chibritul usor iar flacara va arde mierea. Miere falsa nu se va aprinde din cauza umezelii.

11. Adauga 2 - 3 linguri intr-un castron si pune-l in cuptorul cu microunde la putere mare pana se incalzeste. Mierea naturala se va carameliza repede si nu va deveni spumoasa. Miere artificiala si cea alterata va face bule si nu se va carameliza usor.

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
5 adevaruri despre fructe

In lunile de vara, fructele se numara cu siguranta printre alimentele cele mai sanatoase pe care ar trebui sa le includem in dieta noastra zilnica. Contrar opiniei generale, fructele trebuie… ... citeste

Mierea Manuka ucide bacteriile

Albinele care se hranesc in copacii de ceai nativi din Noua Zeelanda, produc un tip de miere care este cunoscut sub numele de "Jelly Honey Bush" in Australia , si "Miere Mankuta" in Noua… ... citeste

10 motive sa consumam broccoli ...

In afara de faptul ca este delicios si copiii cred ca este dragut (se pare ca seamana cu niste copaci mititei!), exista o multime de motive bune pentru a manca broccoli, dintre care unele pe… ... citeste

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII