Tort negresa

Tort negresa

Tort negresa

  • Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru tort, se topeste ciocolata si untul la foc mic si se lasa sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se amesteca zaharul, se adauga ouale si vanilia, amestecand bine.

Tort negresa

Ingrediente blat:

  • 275g (9 ½ oz) ciocolata neagra (cu cel putin 55% cacao)
  • 225g (8 oz) unt
  • 400g (14 oz) zahar pudra
  • 5 oua, batute
  • ½ lingurita de extract de vanilie
  • 200g (7 oz) faina

Pentru glazura:

  • 400g (14 oz) crema de branza
  • 5 linguri cu varf de zahar pudra
  • 500g (1lb 2 uncii) unt de arahide
  • 50g (2 oz) ciocolata neagra topita si o mana de arahide prajite cu miere, pentru decor

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru tort, se topeste ciocolata si untul la foc mic si se lasa sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se amesteca zaharul, se adauga ouale si vanilia, amestecand bine. Nu iti face griji daca se "taie", compozitia isi va reveni atunci cand adaugi faina. Si fiindca tot vorbeam de faina, o poti adauga treptat cu un varf de sare - se incorporeaza bine. Se imparte compozitia in doua tavi rotunde si se lasa in cuptorul incins cca 20-25 minute sau pana cand un betisor de lemn infipt in centrul blatului va iesi curat. Cand sunt gata se lasa la racit.

Acum pregateste glazura. Bate crema de branza si zaharul pudra pana la omogenizare, apoi amesteca si untul de arahide pana se incorporeaza complet. Daca glazura se "taie", adauga putina apa rece si amesteca din nou.

Pentru asamblare, pune un blat de tort pe un platou, intinde cu jumatate din glazura, pune al doilea blat si intinde frumos glazura ramasa. Decoreaza cu ciocolata topita, apoi aranjeaza cum doresti arahidele prajite cu miere. Acest tort trebuie sa fie pastrat la rece inainte de servire; va tine pana la la 5 zile. 

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Tort Mocha in 12 straturi

Rapid si usor nu este, insa acest tort imbibat in espresso, bezea cu alune, souffle de ciocolata, sirop si crema cu Mocha, va vor face invitatii sa creada ca se afla intr-o eleganta cafenea… ... citeste

Tort cu lamaie si ghimbir

Nu-i asa ca suna interesant? Ei bine, gustul este pe masura: fin si aromat. Chiar daca nu este un tort cu fructe, aroma de lamaie il face sa fie ideal pentru o zi de vara. Pofta Buna! ... citeste

Conuri Magnolia

Incalzeste cuptorul la 175C si pregateste o tava de copt cu foaie de pergament unsa bine cu grasime. ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII