Cele mai proaste 8 alimente pentru viata ta sexuala ...

Cele mai proaste 8 alimente pentru viata ta sexuala ...

Cele mai proaste 8 alimente pentru viata ta sexuala ...

  • Par a fi mii si mii de liste de alimente care iti pot imbunatati viata sexuala - dar te-ai intrebat vreodata daca ar putea fi si alimente rele pentru viata ta sexuala?  Cunoscute sub numele de anafrodisiace, aceste alimente sunt mult mai putin documentate - cate dintre acestea, cele mai grave alimente pentru viata ta sexuala le consumi zilnic?

Cele mai proaste 8 alimente pentru viata ta sexuala ...

Par a fi mii si mii de liste de alimente care iti pot imbunatati viata sexuala - dar te-ai intrebat vreodata daca ar putea fi si alimente rele pentru viata ta sexuala?  Cunoscute sub numele de anafrodisiace, aceste alimente sunt mult mai putin documentate - cate dintre acestea, cele mai grave alimente pentru viata ta sexuala le consumi zilnic?

1. Sucurile acidulate

Un studiu recent de la National Institutes of Health a facut o legatuta intre sucurile acidulate (inclusiv versiunile dietetice) si depresia - si se pare ca acestea nu iti afecteaza doat starea. Un studiu de 21.000 de oameni a concluzionat ca persoanele care consuma sucuri au un risc mai mare de a suferi de diabet, carii dentare, obezitate, deshidratare, pierderea de masa osoasa si disfunctie sexuala, facand sucul acidulat unul dintre cele mai grave alimente pentru viata ta sexuala.

2. Indulcitorii

Daca ai tinut vreodata o dieta, ai observat probabil, ce gust diferit au alimente fara zahar. Solutia? Producatorii de produse alimentare "fara zahar" isi imbogatesc produsele cu indulcitori artificiali, cum ar fi aspartam. Acest lucru face ca gustul mancarii sa fie mai bun, dandu-i un gust dulce, dar inhiba serotonina (chimicala care te face fericit, controleaza starea de spirit dar si a libidoului). Acesta poate provoca, de asemenea, dureri de cap, depresie, atacuri de anxietate, insomnie, iritabilitate, si afecteaza productia de dopamina, un alt hormon care este esential pentru o energie sexuala normala.

/Images/sex-dulciuri.jpg

3. Alimentele conservate

Crezi ca o conserva de supa sau alt produs este o optiune relativ sanatoasa? Ei bine, s-ar putea fi surprins. Multe supe contin o cantitate mare de sodiu si o cantitate foarte mica de potasiu, care, impreuna, pot duce la scaderea fluxului de sange pentru diferite parti ale corpului, cum ar fi organele genitale. Aceasta poate duce, de asemenea, la hipertensiune arteriala. Daca iti place supa, prepar-o chiar tu, e usor si mult mai sanatos.

4. Cafea

Iubesti cafeaua? Daca o bei frecvent (de obicei definit ca cel putin o data pe zi) ai putea afla ca dauneaza glandelor suprarenale. Acestea sunt glandele responsabile pentru producerea de hormoni de stres, iar daca functia se reduce,  hormonii sexuali si tiroidieni pot fi de asemenea afectati.

/Images/se-cafea.jpg

5. Soia

Exista o multime de zvonuri care spun ca soia ne afecteaza. Calugarii din intreaga lume cred ca aceasta scade apetitul sexual. Multe produse din soia sunt puternic procesate, si sunt departe de orice beneficii posibile aduse in domeniul sanatatii; soia contine si fitoestrogen, care poate afecta echilibrul hormonal atat la barbati cat si la femei.

6. Branza

Cele mai multe branzeturi comerciale sunt fabricate din lapte de vaca, care a fost tratat cu o varietate de substante, inclusiv antibiotice si hormoni de crestere. In timp ce acestea sunt in regula in cantitati mici, daca vei consuma mai mult lapte, acesti hormoni sunt eliberati si in corpul tau. Cunoscut sub numele de xenoestrogeni, acesti estrogeni nedoriti din alimente sau mediu pot cauza probleme de dispozitie si disfunctie sexuala. Daca nu poti reduce consumul de lactate, uita-te pentru o branza din lapte de vaca netratat.

7. Uleiuri

Uleiurile sarace, cum ar fi rapita si uleiurile vegetale sunt de multe ori acuzate pentru problemele de conceptie. Ele elibereaza radicali liberi in organism, ceea ce poate afecta negativ sistemul de reproducere, si reduc capacitatea de a concepe. Evita riscul prin utilizarea uleiurilor mai stabile, cum ar fi uleiurile de nuca de cocos sau de ghee, si folosind ulei de masline extravirgin ori de cate ori este posibil. Desigur, nu este vorba doar de uleiul de gatit... chips-urile de cartofi si multe ale gustari ce sunt prajite in ulei, pot crea mari probleme. S-a raportat faptul ca grasimile rele la temperaturi ridicate pot interfera cu producerea de hormoni, sanatatea pielii si cresterea in greutate.

/Images/sex-chips.jpg

8. Alcoolul

Cei mai multi dintre noi stiu ca alcoolul nu este bun pentru organism, dar ramane o credinta comuna ca merita riscul pentru un plus de incredere pe care il poate aduce. In timp ce alcoolul poate reduce inhibitiile, acesta este un sedativ, si poate provoca simptome fiziologice. La barbati, aceasta poate scadea chiar si productia de testosteron! Deci, in timp ce ti-ar putea creste dorinta, alcoolul poate sabota actul efectiv de sex.

Deci...merita sa pompezi in continuare aceste alimente pentru viata ta sexuala? Suspectezi si alte produse? Desi pare o nebunie ca dieta ta ar putea afecta libidoul atat de rau, este adevarat.

Interesant de citit:
7 solutii pentru o viata sexuala mai buna

Viata intima de cuplu pare sa fi pierdut din fluturasii si pasiunea de odinioara? Cautati o cale sigura pentru a avea o viata sexuala mai buna? Sunt atat de multi factori care pot avea impact asupra… ... citeste

Top 10 afrodisiace

Cele mai renumite afrodisiace isi merita oare renumele? Unele da, altele... mai putin. Iata topul 10 in ordine descrescatoare. ... citeste

20 alimente pentru a-ti creste libidoul

Incerci sa iti stimulezi libidoul? Incearca urmatoarele alimente afrodisiace si cu siguranta vei beneficia de efectele dorite! ... citeste


 Forum unde comentam cu placere

 Supereva Forum: Dragoste si sex
Despre relatie, sex, probleme de cuplu. Totul deschis, fara tabu-uri.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Sex

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII