Copiii cu autism au mai multe metale toxice in sange

Copiii cu autism au mai multe metale toxice in sange

Copiii cu autism au mai multe metale toxice in sange

  • Noi dovezi sugereaza ca expunerea la metale grele poate fi o cauza a autismului, ne informeaza un nou studiu realizat de cercetatorii de la Arizona State University. Cercetatorii au descoperit ca autistii au avut un nivel semnificativ mai mare de metale toxice numeroase in sange in comparatie cu copiii non-autisti.

Copiii cu autism au mai multe metale toxice in sange

Noi dovezi sugereaza ca expunerea la metale grele poate fi o cauza a autismului, ne informeaza un nou studiu realizat de cercetatorii de la Arizona State University. Cercetatorii au descoperit ca autistii au avut un nivel semnificativ mai mare de metale toxice numeroase in sange in comparatie cu copiii non-autisti.

Autismul este o tulburare neurologica care produce un comportament repetitiv sau restrans, cu probleme de comunicare si interactiune sociala. Potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), autismul afecteaza una din fiecare 252 fete si unul din fiecare 54 baieti din Statele Unite ale Americii. Desi medicina a considerat mult timp autismul a fi o tulburare ereditara, tot mai multe dovezi  in curs de dezvoltare se leaga de diversi factori de mediu, cum ar fi expunerea la substante toxice.

"Studii ca acestea ne ajuta sa intelegem mai multe", a declarat Caroline Hattersley de la Societatea de Autism National din  Marea Britanie. "Studii suplimentare ar trebui sa fie efectuate pentru a sustine aceasta cercetare", a mai spus ea.

Expunerea mai mare este egala cu simptome mai severe

Cercetatorii au testat nivelurile sanguine si urinare ale diferitelor metale grele toxice la 99 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani. 55 dintre copii au avut autism, in timp ce 44 nu. Grupurile au fost similare in distributiile de varsta si sex. Ei au descoperit ca, copiii cu autism au avut niveluri de plumb in sange cu 41% mai mari si 74% mai mare in urina, in comparatie cu non-autistii. Nivelurile de tungsten din urina au fost cu 44% mai mari, nivelul de taliul cu 77% mai mare si cel de staniu cu 115% mai mare.

Toate aceste patru metale au fost anterior legate de functia creierului si dezvoltare, au remarcat cercetatorii, si pot fi toxice pentru alte sisteme de organe, de asemenea.

Bazat pe trei nivele distincte de severitate ale autismului, cercetatorii au descoperit ca un nivel mai ridicat de metale toxice in sange a fost asociat cu mai multe cazuri severe de autism. De fapt, intre 38 si 47 la suta din toate variatiile de severitate a autismului ar putea fi explicate prin diferite niveluri de metale grele, in special mercur si cadmiu.

"Stiam ca expunerea la plumb ii face pe oameni sa piarda puncte din IQ, si in mod clar se poate induce autismul", a spus cercetatorul James Adams. "De asemenea, studiul a aratat ca persoanele cu cele mai ridicate niveluri sunt cel mai putin capabili sa le elimine."

Concluziile pot avea reale implicatii atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea autismului.

"Avem ipoteza ca reducerea timpurie a expunerii la metale toxice poate ajuta la ameliorarea simptomelor de autism, precum si un tratament pentru eliminarea metalelor toxice poate reduce simptomele de autism", au scris cercetatorii. "Aceste ipoteze trebuie explorate incontinuare".

autor: redactor supereva.ro AAZ - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Interesant de citit:
Autismul la copil: semne, tulburari si comunicare - tot ce trebuie sa stie un parinte

Autismul pare sa fie prezent peste tot in jurul nostru pentru ca in sfarsit, a inceput sa i se dea atentia cuvenita. Specialistii spun ca interventia timpurie este critica pentru succesul… ... citeste

Semne ale autismului la copil. Iată cum le poți recunoaște cât mai devreme

Desi cauzele autismului raman misterioase, semnele nu sunt neaparat aparute din senin. Cei mai multi parinti ai copiilor autisti recunosc intarzieri ale limbajului la circa 18 luni.Si de fapt,… ... citeste

Comunicarea cu un copil autist

Un copil autist are de multe ori dificultati de comunicare. Ca parinte sau specialist, este esential sa intelegeti barierele pe care le puteti intampina in comunicarea cu copilul autist si sa va… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII