Cum sa faci Nutella in doar 7 pasi!

Cum sa faci Nutella in doar 7 pasi!

Cum sa faci Nutella in doar 7 pasi!

  • Am observat cat de populara a fost si este inca Nutella, asa ca, m-am gandit ca nu ar strica un articol care sa te ajute sa prepari propria Nutella acasa!  Tot ce ai nevoie sunt doar cateva ingrediente si un pic de timp. Daca esti un mare iubitor de Nutella, ar trebui sa inveti cum se face!

Cum sa faci Nutella in doar 7 pasi! 

Am observat cat de populara a fost si este inca Nutella, asa ca, m-am gandit ca nu ar strica un articol care sa te ajute sa prepari propria Nutella acasa!  Tot ce ai nevoie sunt doar cateva ingrediente si un pic de timp. Daca esti un mare iubitor de Nutella, ar trebui sa inveti cum se face!

1. Aduna ingredientele
Inainte de a incepe procesul de invatare al prepararii, trebuie sa aduni toate ingredientele. Din urmatoarele cantitati va rezulta aproximativ in 1 ½ ceasca de Nutella!

Vei avea nevoie de:

  • 2 cesti de alune de padure, crude
  • 1 ceasca de zahar pudra
  • 1/4 ceasca de cacao neindulcita
  • 1/4 ceasca ulei de nuci sau vegetal
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

2. Pregateste alunele
In primul rand, va trebui sa incalzesti cuptorul la 176 grade C. Apoi, raspandeste alunele pe o foaie de copt (cu tot cu pielita). Se lasa in cuptor aproximativ 15 minute. Pielitele ar trebui sa fie aproape negre si interiorul alunelor ar trebui sa fie maro inchis. La jumatatea timpului amesteca alunele sa se faca uniform.

3. Scoate pielita alunelor
Dupa ce ai copt alunele, cu ajutorul unui prosop freaca-le pana se desprinde pielita de pe ele; ar trebui sa se indeparteze usor!

/Images/nutella-alune.jpg

4. Pulverizeaza alunele
Acum, pune alunele intr-un procesor de alimente si macina-le pana cand vei obtine o consistenta asemanatoare untului de arahide - iti poate lua ceva timp! Odata ce ai ajuns la o consistenta aproape solida, esti aproape de final! Continua prelucrarea - aceasta va extrage uleiul din alune si va rezulta un produs similar cu Nutella!

5. Adauga ingredientele cheie
Odata ce ai ajuns la aceasta consistenta de Nutella, e timpul sa adaugi restul ingredientelor: zaharul, cacaoa si vanilia!

6. Incheie cu o burnita de ulei
Dupa ce ai incorporat toate ingredientele, adauga si o parte din ulei. Pune suficient pentru a rezulta un amestec separabil. Aminteste-ti ca amestecul este inca fierbinte/cald de la alune, asa ca va fi mai gros o data ce se raceste!

/Images/nutella-paine.jpg

7. Depoziteaza si savureaza!
Odata ce ai consistenta dorita, pastreaza compozitia intr-un recipient inchis ermetic. Va sta bine pentru una sau doua luni in frigider. Nu uita sa il amesteci un pic inainte de a-l utiliza! Si gata! Nutella e a ta! Ai posibilitatea sa modifici reteta dupa propriul gust, poti sa folosesti ulei de arahide in loc de ulei vegetal! Plus, spre deosebire de produsele cumparate, aceasta reteta este mai sanatoasa, cu mai multe alune si mai putin zahar.

Exista, de asemenea, o alta reteta: am constatat ca pare sa aiba un gust mai bogat prin schimbul uleiului pentru zahar, apa si un pic de sare. Este un proces similar cu cel prezentat mai sus, doar ca vei utiliza zaharul si apa pentru a face o baza de caramel. Aseaza amestecul intr-o cratita si adu la fierbere. Nu amesteca! Se acopera si se lasa aproximativ doua minute. Amestecul ar trebui sa aiba o culoare asemanatoare siropului de artar. Cu alte cuvinte, aceasta ar trebui sa aiba o culoare chihlimbar mediu. In momentul in care fierte, se toarna pe o foaie de copt si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 15 minute. In continuare, pune bucati intarite de caramel in procesorul de alimente si fa-l pulbere. Apoi, adauga alunele prajite din cuptor si mixeaza-le in continuare asemeni retetei de mai sus.

Ce zici? Nu-i asa ca te-ar tenta sa incerci si tu reteta de Nutella? Sau vei fi in continuare lipita de  borcanul din magazin :) ?

autor:
www.supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim pofta buna!

Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Invitatii vor fi uimiti iar copiii nelipsiti din preajma acestui delicios desert – o tarta de ciocolata care cu siguranta ii va indulci si pe cei mai pretentiosi oaspeti! Pofta buna!

Prajitura cu caramel

Prajitura cu caramel

Nu-i asa ca ati gusta o prajitura cu caramel si ciocolata? Ei bine, nimic nu va sta in cale, nici macar aceasta reteta care este foarte simpla! Pofta Buna!

Prajitura rapida de caise

Prajitura rapida de caise

Incalzeste cuptorul la 180°C si unge cu grasime o tava de 16cm x 25.5cm. Combina intr-un castron caisele cu laptele, si lasa-le sa stea timp de 10 minute.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII